Прогноза: Ще търгуваме в интернет по нови правила

Всяка онлайн продажба – търговска сделка
6 юни 2018 21:30, Петя Славова
6

Нови правила за търговията в интернет ще регулират отношенията между търговците и потребителите, прогнозира председателят на КЗП Димитър Маргаритов и уточни пред Bulgaria ON AIR, че правилата вече трябва да обхванат и социалните мрежи.

Освен правата на купувачите, ще бъдат защитени и правата на продавачите, защото вече има редица случаи, при които клиенти вършат стока, след като са я използвали, а не само след като са изпробвали.

Според Маргаритов всяка продажба в интернет - независимо къде се осъществява - е търговска сделка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
"Според Маргаритов всяка продажба в интернет - независимо къде се осъществява - е търговска сделка."Всъщност Маргаритов не каза нищо подобно, това е интерпретация на Слабова. Той каза, че по същество тази дейност е търговия. Продажбата на стоки по интернет не е търговска сделка, ако купувачът е физическо лице и купува вещта, за да я ползва, а не да я препродава.
2
0
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Скоро данък и на въздуха!
1
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То в интернет наистина трябва да се въведат правила преди малко три пъти ми се блокира телефона хубаво аз не знам не мога да пиша не мога да говоря не знам дори какво мога да правя е човек знае нормалните неща от утре зарад тия дето подиграват хората няма да са на кев е а ще пиша и ще споделям доде ми е кев докато човек разбере че сме хора можеики и знаеики на тоя свят а на тия де спамират слухтят много им здраве