Сагата "Пенка" скоро ще приключи: Умъртвяват добичето!

Това не е държава, заяви собственикът й
Обновена: 6 юни 2018 17:16 | 6 юни 2018 17:15, Петя Славова
203
Сагата "Пенка" скоро ще приключи: Умъртвяват добичето!
Снимка: Кадър БНТ

Кравата-беглец от кюстендилското село Копиловци ще бъде умъртвена. Това решение е взело ръководството на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

От агенцията мотивират евтаназията на кравата Пенка с европейското законодателство и закона за ветеринарно-медицинската дейност.
 
Собственика на Пенка фермерът Иван Харалампиев е потресен от решението. "Потресен съм! Това не е държава! Искат да убият малките производители", каза той пред "Дарик".

Кравата премина нелегално границата ни със Сърбия, но няколко дни по-късно се върна. Тази нейна разходка обаче сега ще й струва живота, категорични са властите.

Съдбата й стана известна дори в Европарламента. Петиция за отмяна на умъртвяването на добичето, адресирана до Европейския парламент, до Съвета на ЕС, председателстван в момента от България и до европейския съд, бе открита в интернет.

Нейни инициатори станаха журналисти от британския вестник "Телеграф". Въпреки всичките призиви става ясно, че кравата все пак няма да живее

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 5 години
От БАБХ казали, че кравата не е случила на стопанин. Да, така е, кравата минала границата, стопанинът и той, прибрал си я обратно. Никой не е чул, никой не я е видял тая история. И вместо да си остане селска приказка, краварят бие тъпана и се обажда където му хрумне да разкаже историята, без да си дава сметка, че цялата тая работа самосезира институциите и законите. И после всички сме Же суи Пенка. А това, че законите се прилагат за едни с перо, за други с тояга е много отделна тема.
145
0
 
4
 
! Отговори
Mustafova преди 5 години
Кравата не е дала рушвети за да премине границата.Господ да ги съди ако убият невинното животно ,ако премине един емигрант и не го трябва да го убият не се знае с какво е заразен.
144
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо бе *** без подобни!!! Нали добичето не е болно. Човечеството е грешка на природата!
143
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то и Господ ще ги умъртви,жалки твари са някои уж,, човеци,,живо,здраво добиче ще му вземат живота просто ей така щото им е кеф, да им имам и жалкото обвинение,което е чак смешно,че животните нямат разсъдък че там е границата, нямам думи,Боже,за какво търпиш такива изр.ди...
142
0
 
14
 
! Отговори
До 136 преди 5 години
Брей, когато чове се види с пари, започват комплексите, даже и децата си глдат по книга. Когато овцата пуснеше дардонки в млякото, овчаря я изхвърляше с ръка и никой не е умрял от това. Изискванията ги пишат недорасли чиновници. От толкова хигиена и стерилност хората станаха стерилни, все едно в инкубатор са расли
141
0
 
4
 
! Отговори
Е12 преди 5 години
До пародия 145: напълно си прав!!:-)
140
12
 
1
 
! Отговори
Иванушка преди 5 години
Абе има си правила, като искаш субсидии и пари ще спазваш правилата. Като си кравар ще си наглеждаш кравите.
139
0
 
20
 
! Отговори
мачкат дребните земе преди 5 години
бабх защо не види в какви ужасни условия в свинекомплексите в боксове и мърсотия минава живота на свинете, после ядем месо от животни живяли в затвор и хранени с всякакви *** в името на печалбата. Пържиш си свинско с лук от домашно прасе вкусно, от фермерно - смърди на ***. Във фонд Земеделие, БАБХ и най-вече в областните и общински служби по земеделие е редно да има САМО хора, които да са гледали домашни животни а не чиновници - бездушници, които вземат подкупи на едрите земеделци и мачка
138
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По конституция президент има право да помилва хора с присъда и данъчни задължения обаче кравата не е човек. Обърнете се към Боко да нареди на БАБХ, както не си вършат работата за гмо, за пълния с пестициди хлаб и фуражи, за храните за България населението ни да е стерилно и тн да си затворят очите и за кравата. За първи път ще си затворят очите на ползу роду, затова не искат.
137
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кланиците? Не сме ли малко лицемерници, а?
136
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има крава-има проблем, няма крава-няма проблем.Тия бюрократи от БАБХ действат както е завещал другаря Сталин.
135
1
 
34
 
! Отговори
пародия преди 5 години
ядем кремвирши без месо, сирене без мляко...защото БАБХ не работи. лицемерните западняци ни тровят с 3 качество ***...БАБХ не работи.. крие ги кои са... да не им намалеят печалбите едно добиче обърква пътя...и БАБХ се активизира и му издава смъртна присъда . ставаме за смях пред света и най голямата пародия е, че им плащаме за всичко това от нашите данъци
134
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен147 Най-добре ще е,да го осинови.
133
2
 
14
 
! Отговори
Мани Бегай преди 5 години
Тия нашите кретенорахитоидни управници и ..зовете ни ще дадат за да се подмажат на смотания ЕС. Утре к'во, ако се спъна и падна 1м зад границата ще кажат, че съм хванал едра шарка и аз ще последвам кравата.
132
1
 
15
 
! Отговори
Чудомир преди 5 години
То работата като в разказа на ЧудомирРеви Марко реви,ти в обора ,аз на двора ,да ср радва Бай Дечо-Пора....та и тук...кравата,стопанина да реват,да се радват Евродерективите и нашита слабоумна администрация!
131
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина Радев,помилвай добичето!Можеш!Това е желанието на народа
130
0
 
29
 
! Отговори
Веган 2 преди 5 години
Що за малоумие?!?Значи ,по тази логика трябва да затворят всички граници и пиле да не прехвърча и хора да не преминават.Разни зарази всяко,всеки и отвсякъде може да пренесат...Давайте да избиваме всичко живо,което преминава и прехвърча през границите!!!
129
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина си обича животните.И никакви дивашки,***,антихуманни директиви не могат да променят това.Те и евреите ни накараха да си избием,но ние не го направихме.Няма да си убием и животните.Ако съм на стопанина,ще се залостя с пушката и ще стрелям по всеки,който дойде да ми взима кравата.Ще го снимат телевизии от цял свят,въпроса ще стане огромен и общественото мнение ще надделее.Даже и правителството ще падне,те малките камъни преобръщат каруцата
128
1
 
13
 
! Отговори
Скотоненавистник преди 5 години
Да беше подала молба за бежански статут в Сърбия. Явно има защо. Шматка.
127
5
 
6
 
! Отговори
Аха преди 5 години
Не бе, просто питам. То и с кучешката тения така. Но иначе сме сърцати защитници, до врататА на моргата, когато видим с очите си .. заслужаваме си съдбата