Антония, психоложката от ада край Труд – без шофьорска книжка!

Децата, пострадали при сблъсъка, са в тежък шок
7 юни 2018 18:30,
64
Антония, психоложката от ада край Труд – без шофьорска книжка!
Снимка: архив "Булфото"

Антония Лукова, 27-годишната психоложка, която предизвика тежката катастрофа с пет ранени деца край село Труд преди дни, е шофирала с отнета книжка.

Това става ясно след като пловдивската прокуратура е изискала от колегите си в столицата справка за шофьорското ѝ досие. По неофициална информация то изобилствало от нарушения.

"Свидетелството ѝ за управление е отнето за 2 г., след като е била хваната с алкохол зад волана. Този срок още не е изтекъл, така че по време на произшествието на 3 юни Лукова е била без книжка", съобщи шефът на пловдивската полиция Атанас Илков, цитиран от "24 часа".

Все още не е ясно какви са причините за тежката катастрофа. Във фаталния ден "Мазда"-та, зад волана на която е Антония, удря кола от колона автомобили на пътя между селата Граф Игнатиево и Труд. След това продължава в насрещното и се сблъсква челно с друга кола.

Още по темата

В двете ударени коли пътуват общо пет деца, които по чудо не са пострадали сериозно. Ранени са общо осем души.

След като предизвиква катастрофата Антония се опитва да избяга от отговорност. Тя звъни на приятел, който пристига с такси малко преди полицията, застава на шофьорското място на маздата и поема отговорността за инцидента. Тестът му за наркотици се оказва положителен, за сметка на този на Антония, който е отрицателен - и за дрога, и за алкохол.

Пострадалите от катастрофата обаче свидетелстват, че виновният шофьор е бил жена и записи от видеокамери в района разкрили измамата. Антония е идентифицирана и извикана на разпит. Тъй като не се явила, вчера от полицията я обявиха за национално издирване. Приятелят й е освободен, не е дал обяснение и засега е без повдигнати обвинения.

И докато властите се опитват да намерят младата психоложка, децата от пострадалите автомобили се борят с преживения шок.

"Не искам в колата", бълнува всяка нощ 3-годишната Христина от Ръжево Конаре, а родителите ѝ се чудят как да я успокоят.

Малката Димитрия от Дъбене вече не може да спи сама и все търси майка си.

"Преживяхме страшно нещо. Още не мога да повярвам, че сме живи",  разказва Антоанета Тенева от Дъбене. Тя е майка на 5-годишната Димитрия и на Тодор и Минко - на 14 и 12 г.

На 3 юни следобед председателката на движение "Възраждане" в Карлово пътувала заедно с трите си деца и съпруга си Тенчо, който карал семейното рено. Тръгнали на разходка към Бачковския манастир. На входа на Труд се образувала дълга колона от автомобили и затова се придвижвали бавно. Пред Теневи имало линейка.

"Изведнъж усетих силен удар по колата ни отзад. Мъжът ми работи като шофьор и реагира бързо. Отпусна спирачката и излетяхме вдясно", обяснява Антоанета. Първата ѝ работа била да се обърне към задната седалка, където били децата. Преди сблъсъка Тодор спял. Събудил се от разтърсването на колата и не можел да разбере какво става. Братчето и сестричето се били залепили за предните седалки.

Антоанета е категорична, че децата са се отървали без тежки наранявания заради коланите. Най-големият ѝ син обаче още се оплаква от болки в гърдите и краката, крайниците на малкия също са травмирани. Цяла седмица децата не ходят на училище, за да се съвземат от шока.

"Благодарение на това, че нашата кола пое първия удар, хората от форда, пометен след това от маздата, оцеляха", обяснява Антоанета. Категорична е, че виновничката за верижното меле е била сама в автомобила си, тъй като я видяла с очите си. Вече е дала показания в полицията.

Тенева забелязала, че след катастрофата Антония Лукова веднага започнала да говори по телефона си. Малко по-късно пристигнал нейният приятел - с тъмна коса и голяма брада, целият татуиран.

Прегърнал я и седнал зад волана, за да имитира, че той е водачът. Така го намерили полицаите.

"Служителите на реда си свършиха работата, но когато се опитват да ги заблудят, ние, гражданите, сме за това. Освен мен и съпруга ми имаше и други очевидци, че караше Лукова", казва Тенева. Тя е стъписана от поведението на психоложката.

"Не си направи труда да попита как са децата ми, да ги помилва, както биха постъпили повечето жени в такава ситуация", каза Антоанета. Учудена е и от наглостта, с която Лукова се е опитала да се измъкне от закона, като прехвърли вината на друг.

Антоанета Тенева и съпругът ѝ вероятно скоро няма да имат кола. От реното, което купили като нов внос миналата година, е останала само купчина ламарини. Но семейството се радва, че се е отървало.

Димитрина Шикова от Ръжево Конаре от втората ударена кола още е в шок. Ръката ѝ е счупена в китката. Майка ѝ Николинка, на 54 г., е най-сериозно пострадалата от катастрофата. Настанена е в УМБАЛ "Св. Георги" със счупена ключица и ребра и силно натъртен таз. Бащата на Димитрина е в същата болница с гръдно-коремна травма и наранен глезен. Той бил на предната дясна седалка, а съпругата му и внуците - Пламен, на 5 г., и Христина, на 3 г., били отзад.

"Пътувахме към Пловдив. В района на с. Труд видяхме, че от другата страна на шосето има колона от коли. Изведнъж последната полетя право към нас. Нямах време да реагирам, успях само да набия спирачките", разказва Димитрина. Маздата се забила във форда челно. Шикова усетила остра болка, не можела да отвори вратата. Помогнал ѝ мъж от друга кола.

Димитрина веднага отишла при племенниците си. Малките пищели от ужас. Медичка от линейка в опашката от автомобили оказала първа помощ на майката на Шикова, като я включила на системи. За минути пристигнали още две линейки, които започнали да извозват пострадалите.

"Не видях кой шофира маздата. Разбрах, че е Антония, след като започна да пита как сме" обяснява Димитрина. Психоложката я помолила да каже пред полицията, че не тя е карала.

"Видях млад мъж на шофьорското място на маздата и останах с впечатлението, че той е карал. Едва впоследствие разбрах за подмяната на водачите", обяснява Никола Аргиров, баща на двете деца във форда. Той и съпругата му веднага тръгнали към с. Труд, когато им съобщили за инцидента. Аргиров е категоричен, че Антония Лукова трябва да понесе справедливо наказание както за причиненото меле, така и за опита да заблуди разследващите.

Хората в Калояново, където е живяла издирваната Антония, разказват, че била палав аот малка.

"Беше си дива още от дете. Родителите ѝ са свестни хора. От години работят в Англия. Антония бе отгледана от възрастната си баба", спомнят си те.

Известно време Лукова била в чужбина при родителите си, но се върнала. На познатите си обяснила, че не ѝ харесало. Заминала за София да следва и останала там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
корупция бе брат такава даржава няма и няма и да има докато луди се разкарват по 22 срам берем с тия
50
1
 
15
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Баси законите, баси държавата !!! Шофираш с отнета книжка, правиш безумна катастрофа с пет ранени, опит за измама...и си те пускат по живо - по здраво, може и кафе да са я почерпили. И хоп - обявена за общо държавно издирване ! Що бе, нали ви беше в ръцете ? Или се е обадил "некой" Наш човек да се потули всичко....Леле, леле !
49
2
 
14
 
! Отговори
стар кадия преди 5 години
Очевидно Закона за движение по пътищата трябва в тази си част да се промени. Ако причинител на произшествие на пътя е с вече отнета книжка или вече е санкциониран за управление на автомобил без да има книжка, същият трябва ефективно да бъде вкаран в затвора без нов съдебен процес.
48
1
 
15
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 5 години
НЕ СЕ УЧУДВАМ - ТОВА Е НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ НА АНАРХИЯТА.
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, че на други места не е така. Но около Пловдив все дами правят най-грандиозните поразии. Като започнеш от Леца и минеш през танцьорката на пилон, та до психоложката. Добавяме студентката в дървото и майката с дете в рова. Има някаква причина?
46
1
 
7
 
! Отговори
Ако преди 5 години
не е някой невръстен *** или ром,ще е някоя такава жена и все една и съща?!?!?!
45
1
 
16
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Тази *** още ли е на свобода. Да я пратят веднага в сливенския затвор, за да я оправят местните матрони.
44
2
 
31
 
! Отговори
Милен преди 5 години
Само за шофирането с отнета книжка трябваше вече да е в затвора. Това е единственото, което би спряло тея без книжки да не се качват на кола.
43
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София е завършила, ама все тая.
42
4
 
40
 
! Отговори
маларт преди 5 години
Каква психоложка? Работи ли това или си е купила дипломата от Благоевград или някое друго институтче и е на чужда издръжка. Не й харесало в чужбина, защото там има ред и за такова нещо щеше да има сериозна присъда По-скоро пръдла, която плаче за затвора, за да прилага наученото в контактите със съкилийничките си. А този, дето я сменил зад волана, защо не е в ареста?
41
13
 
7
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Е това се очакваше като коментари...жените са Кифли.Патки.не стават за шофьорки...явно Какви са тези коментиращи...колко им е възпитанието..произхода и образованието...селски...тари.кати.останали в 19 век! Може би за такива Сауди арабите ще са истински приятели? Там до скоро беше забранено на жените да шофират..средновековна...прос..тота!
40
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Случаят е поредното доказателство че жените не трябва да шофират . Факт.
39
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луда психопатясала кифла. Жена на модерното време. Палава феминистка от малка. Еманципатка или просто еманципирана ***.
38
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Психоложка?! Престъпна алкохоличка с комплекси. Сигурно е от болшевишки произход, те са такива.
37
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Психоложка или психопатка? Или само ***?
36
3
 
31
 
! Отговори
D[V01D] преди 5 години
Защо няма снимка на тая, като я види някой да й отвърти два шамара, да извика полиция докато не може да движи и да заплюе междувременно?
35
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
животно! да ходи на психолог в затвора, гнусна пачa!
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли с пострадалите да работят психолози, а ***?Хахахха
33
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уважаеми "нормални"!Не тези(психопатка,приятел,полиция,прокурарура и т.н) са психопати,а ВСИЧКИ НИЕ,които от години сме мълчаливи свидетели на всякакви такива извращения,в "тая държава",в която откровени убийци и нагли нарушители на закони,са моментално освобождавани след тежки престъпления и все така покорно,без никаква реакция си ги избираме,за да се изс^ират върху ни!!!Така,че виновни сме си само ние - мълчаливите и уплашени стада,които си отглеждат престъпници и само хленчат!
32
4
 
27
 
! Отговори
в кръга на шегата преди 5 години
сега децата ако са стресирани и имат нужда от психолог, може да им препоръчам една млада психоложка, дето не я бива в шофирането...