Обещано от синоптиците: Петъкът – слънчев и летен!

Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса
0
Обещано от синоптиците: Петъкът – слънчев и летен!
Снимка: Flickr

Слънчев и почти без валежи ще бъде последният работен ден от тази седмица, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо.Утре над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи.

Ще духа слаб източен, в Източна България - умерен югоизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29 и 34 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Максимални температури на въздуха ще са 23-25 градуса. Температурата на морската вода е 21-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в масивите от Западна България ще превали слабо. Максимална температура на височина 1200 метра около 22 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

По-късно през деня в събота и в неделя от северозапад за кратко ще нахлува сравнително по-хладен въздух. На много места, главно в Западна, след това и в Централна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, интензивни и локално със значителни количества, възможни са и градушки.

В събота в източните райони дневните температури ще са все още високи, но в неделя в страната максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари