Плажовете достъпни и за инвалиди, иначе – глоба!

Комисията за защита от дискриминацията тръгна на проверки
9
Плажовете достъпни и за инвалиди, иначе – глоба!
Снимка: Булфото, архив

Комисията за защита от дискриминация започва проверки за достъпна среда и по плажовете. Това съобщи във Варна председателят на комисията Ана Джумалиева след среща с областния управител Стоян Пасев и с ръководители на държавни и общински институции, цитирана от БНР.

Още по темата

"Още януари месец сме изпратили писма до министъра на регионалното развитие, до министъра на туризма с желанието е препоръката при процедури, при отдаване плажове на концесии, че трябва да бъде съобразено и това изискване, а именно - да има достъпна архитектурна среда за хората с увреждания", допълни тя.

Комисията за защита от дискриминация провежда национална кампания за достъпността на градската среда и на публичните сгради.

Първоначално комисията ще дава предписания за адаптация на средата, а при неизпълнение, нарушителите ще бъдат глобявани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
доонор преди 4 години
Публикувайте списък на плажоовете с достъп.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да си пълен мазохист или завършен....за да ходиш на море в БГ.
4
1
 
3
 
! Отговори
Невалид/е/н/а преди 5 години
5) то и без това е бетонирано, надали тези хора са ти проблем!6) може пък да са от женски пол и да оглеждат "гларусите"?Или просто искат да видят морето и когато е възможно, бял флаг и няма такива като вас, да се потопят в него!?
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 Щемвтои и ще се наслаждава на пейзажа, ще си говорим с приятели, ще хваща тен ... Нали се сещаш, че половината плажуващи, даже и не припарват до водата ?
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДоста ограничено мислене от този,който писа какво ще прави инвалид на плажа !Примерно може да е със семейството и приятелите си на плаж!
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата отдавна е абдикирала от морето !То ,пък едно ..море !