Горя покрив на училище в Шумен

Учениците са били евакуирани без паника, няма пострадали
11 юни 2018 20:36,
1
Горя покрив на училище в Шумен
Снимка: Архив, Булфото

Пожар горя в СУ “Васил Левски“ в Шумен.

Сигналът за инцидента е подаден в 16:30 часа. Към мястото са насочени три противопожарни автомобила, за съдействие са повикани екипи от противопожарните служби в Нови пазар и Велики Преслав, съобщиха от МВР.

При пристигане на място било установено, че гори покривът. В училището се извършва ремонт по оперативна програма „Региони в растеж“, дейностите по която включват и хидроизолация на покрива. Пламъците са тръгнали по време на строително-монтажни дейности.

Всички ученици, които били втора смяна, са били евакуирани без паника. Няма пострадали.

На мястото на инцидента пристигнаха директорът на РДПБЗН комисар Иван Иванов, директорът на областната дирекция ст. комисар Ялчън Расим, кметът на Общината Любомир Христов и областният управител проф. Стефан Желев. Движението в района на училището беше регулирано от полицейски екипи с цел недопускане на инциденти.

Пламъците са потушени с около 30 тона вода. Унищожени са около 500 кв.м. изолация. Извършен е оглед на всички помещения в училището. На третия етаж в училището, не е имало учебен процес, класните стаи са в ремонт.

Причините за възникване на пожара са в процес на установяване, на място се извършва оглед. Осигурено е дежурство на противопожарни екипи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало Днес, защо не пишете, чче са "санирали" покрива? Да види мит'ряла как гори санирана сграда!