На 11 за пръв път свил кола и я ударил, сега на 14 – отново!?

Васко много обичал автомобилите, но семейството му нямало кола
11 юни 2018 08:30,
43
На 11 за пръв път свил кола и я ударил, сега на 14 – отново!?
Крадливият тийнейджър. Снимка: Монитор

Хлапак на 14 години отмъкна "Опел"-а на съсед и катастрофира с пълна газ в паркирано камионче, 500 метра след старта. Случката станала в петък по обяд в шуменското село Дибич.

14-годишният Васко се е разминал само с разкървавен нос. Пред "Монитор" непълнолетният каскадьор обясни, че това не е първата му катастрофа - първото ПТП направил, когато бил на 11 и пак с крадена кола.

"Работех в градината и по едно време чух зверски трясък откъм улицата. Излязох и видях колата на Йордан от съседната улица. Ама не караше той, а ей това момче", разказва съседка.

Момчето било Васко, селски беладжия, от когото цялото село било вдигнало ръце.

"Взех пенсията и отидохме с жената да напазаруваме. Прибрахме се и докато разтоварваме продуктите от колата, туй ме е издебнало, видяло е, че ключовете са на таблото и подкарало колата" - ядосваше се безпомощно стопанинът на "Опел"-а Данчо.

Васко дал газ, успял да завие в първата пресечка надясно и дал още газ. Забил се с цялата предница на колата в задницата на паркирано камионче с бали слама. Сламата се разхвърчала, а Васко се отървал само с уплаха и леко кръвотечение от носа.

Според събралите се съседи станала по-малката беля. По-лошо щяло да бъде, ако хлапакът не се бил блъснал в камиона - от другата страна тъкмо се задавала майка с бебе в количка и Васил щял да мине през нея.

Малкият се опитал да избяга от местопроизшествието, но мъж му устроил граждански арест до идването на полицията. Бабата на детето се появила за малко край блъснатата кола, но като видяла, че на внучето му няма нищо, се прибрала вкъщи преди идването на катаджиите.

От Васил било пропищяло цялото село, разказа кметът на Дибич Христо Йорданов.

Момчето учи в Шумен, родителите му били по цял ден на работа и го наглеждала баба му. Много обичал автомобилите, но семейството му нямало кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Roditeli sa satvora ne e deteto vinovno
17
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SHOFIORA E VINOVEN OSTAVIL KLUCOVETE NA KOLATA
16
4
 
32
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
От туй човек няма да стане!А човека има пълното право да съди държавата за безотговорносг и че туй не е там където му е мястото според закона!Едно време имаше специални заведения където превъзпитаваха подобни паар азити со кротце,со благо и со малко кютек откъдето излизаха чисто нови!Отделен е вйпроса,че ако почне да съди разходите му ще са пет пъти по скъпи от колата!На властта задължението е да пази хората а не престъпниците!
15
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА НА МИРА!!КАТ, ЧЕ НИЕ НЕ СМЕ ВЪРШИЛИ ГЛУПОСТИ :DКАЧИЛО СЕ В КОЛАТА НА СЪСЕДА И СЕ НАБИЛО В ДЪРВОТО НАДОЛУ ПО ПЪТЯ :DТУК НЕ СТАВА ДУМА ДОРИ ЗА КРАЖБА!НО МОЖЕШЕ ДА УМРЕ ОТ ГЛУПОСТТА СИ ТОВА НЕ СА МУ КАЗАЛИ РОДИТЕЛИТЕ МУ, ЧЕ Е ОПАСНО ДА СЕ ШОФИРА)!
14
0
 
35
 
! Отговори
много деликатно преди 5 години
"Пропищяло" селото,а!?Май не е само до коли,ами и други работи стават!
13
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 11 краде коли, на 19 вече ще убива и ще прави въоражени обири....
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва някой да го направи да изглежда в действителност така като на снимка така като на снимката,
11
4
 
22
 
! Отговори
ined преди 5 години
"Устроил му граждански арест" - сега разбрах защо му е разбит носа
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Живко ТодоровВзе ли си хапчетата тази сутрин?
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кметът на селото да окачи табели, на които да пише "Внимавайте като си оставяте колата отворена с ключове на нея, защото Васко дебне" или нещо подобно.
8
1
 
31
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ХОРА, ЗАПОМНЕТЕ-Никога, ама никога не оставяйте ключа на таблото, щом слизате от колата! Това трябва да се превърна в рефлекс- дори да отивате до багажника, ключът трябва да е в джоба ви!Чували сте за тарикати, които лекичко ви блъскат отзад на светофар. Вие слизате, без да вземете ключовете и докато се разправяте с тарикатите, колата ви потегля пред очите ви.В конкретния случай, застрахователите няма да изплатят щетите, защото ключовете са били на талото и има създадени условия за кражбата.
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БХК, звездите на новите кандидати за мъж на годината вече изгряват. Оглеждайте се да не ги пропуснете. На 14 рецидив.... тоя ще блесне преди 18
6
12
 
2
 
! Отговори
chach преди 5 години
s edna pencia siala kola s produkti, i opel.
5
24
 
4
 
! Отговори
Живко Тодоров преди 5 години
Кой не скача е червен!!! 45 години стигат! Времето е наше! Не на гнилия соц! Да на демокрацията!
4
0
 
15
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Ми жалко ,че детето не е научено да пази. Сега ще го поразкарат из едни изправителни институций. Едва ли после ще му се кара кола. Но все пак картинга е добра идея ;)
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много милозлива статия сте написали... "Пропищяло цялото село" от него, а да не би и да покрадва малко, т.е. да бере из чуждите дворове?
2
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако го бяха ошамарили преди 3 години...
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пратете го да става пилот във F 1 , или го запишете на картинг да си начеше крастата.