Приключението "БДЖ": Влак пламна в движение, а пътниците – пеш

"Пловдив-Панагюрище" се самозапалил, пътниците започнали да скачат
11 юни 2018 14:30,
47
Приключението "БДЖ": Влак пламна в движение, а пътниците – пеш
Снимка: архив, Булфото
Влак на БДЖ пламна в движение и остави пътниците по средата на нищото в района на село Цар Асен. 
 
Влакът се движел по линията Пловдвив-Панагюрище в неделя, когато изведнъж пламъци са обхванали част от композицията, сигнализираха очевидци пред "Дарик".
 
За щастие при инцидента няма пострадали. В паниката си обаче част от пътниците скочили от влака в движение. 
 
Драмата се разиграва в горещите часовена деня, в които пътниците са принудени да чакат повече от час резервен автобус. Той обаче се препълнил. Част от хората тръгнали пеша по релсите и вървели в продължение на три километра, но не към Обетованата земя заедно със Мойсей, а към домовете си. По-възрастните пътници останали да чакат. 
 
Пътуващите по редовната линия разказват още, че този влак няколко пъти е спирал заради прегряване и недоумяват защо все още не са взети мерки за безопасността на гражданите и служителите. От БДЖ пък все още нямат официално съобщение за инцидента. 
 
Самозапалилият се влак е част от обновената база на БДЖ – новите линии се обслужват от мотрисите "Сименс Дезиро".
 
Редовните курсове по линията са възстановени от 2006 г. През изминалата есен обаче от железницата тихомълком заменят част от машините със старите 40-годишни дизелови локомотиви.
 
От пресцентъра на компанията тогава обясниха, че новите мотриси са в ремонт, което от своя страна наложило връщането в експлоатация на старите композиции. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Davigo преди 5 години
Бай ганьовска работа ...
35
1
 
2
 
! Отговори
България преди 5 години
Вие вече изкуствено взехме да ги палите тия влакове.. Голям натиск БДЖ да стане частно
34
3
 
13
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Страшни некадърници-крадци!,,От министъра до последния стрелочник.Разбиха основния гръбнак на транспорта на България.И..няма оправия.Пръснаха и окрадоха сума ти пари за ненужни ремонти на гари и релсов път и нищо.Всичко е потънало в разруха..
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работник на БДЖ на бензиностанция е като ром в учебен автомобил за книжка.Всички сме чували ама никой не е виждал на живо. :)
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно БДЖ тировете инколите ми взеха парите. Аманкакстава така, че в чужбина влаковете се борят успешно със самолетите а нашите немогат да преборят кола тинейджър.В Чехия за първи път като ми казаша: ще патуваме с влака за да не се мъчим с автобус или кола, направо изпаднах в паника.Влака Силистра - София прави скромните 14 часа път. Все едно до Канада ме вози :)
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имм познат дето бачка там. С 2 литра нафта за хубост да го миришеш.Тоя не знае как изглежда бензиностанция. А виз цялата махала знае, че колонката с евтината нафта е в мазето на моя познат.
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Или знаем ги тия с отговорността.Те затова 200 километра вагони изчезнаха бе следа.Мога да ти кажа какво стана с вагоните.Работниците които не носят отговорност ги нарязаха за скрап и секнаха парите.А оня хубавец с чукчето, отговаря за живото на хората та чак се къса.Стига глупости, в чужбина също цапат, но има и кой да чисти. И как за бога става така влак да закъснее с 2 часа. Знае се маршрута, скороста и трафика. Значи отговорните не знаят как се използва калкулатор.
29
2
 
6
 
! Отговори
Оги преди 5 години
Ей Мери,като не си запозната с обстановката в БДЖ,не приказвай глупости,не всички служители са корумпирани...проблема е от горе,тези машини са 40г. Има нужда от нови влакове,това че не се копират не е проблем на служителите,вина за състоянието на вагоните вина имат и хората,това че повечето българи като животните и цапат също е проблем,а относно заплатата не се взема много ако 700,800 лв за тази отговорност ти се струват много ела работи ти
28
12
 
7
 
! Отговори
Мери преди 5 години
Свините отБДЖ крадливо племе са...взимат купища с пари...купони.бонуси и пак кражби...
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ГЛАВАТА. В СЛУЧАЯ МОСКОВСКИ.А НЕ Е ЛОШО ДА СЕ3 ПОАГЛЕДНЕ И КЪМ ВМИРИСАНИТЕ ГЛАВИ НА НАЙ-ЕДРИТЕ РИБИ В ДЪРЖАВАТА.
26
7
 
4
 
! Отговори
Поздрав от БДЖ преди 5 години
До всички пътници ползващи родните железниците: - БъДете Живи! Разходете се за здраве! Движението е живот!
25
3
 
13
 
! Отговори
Неприкрит Алкохолик преди 5 години
До Анонемен АлкохоликКражбите не са само по върха.Краде се от горе до долу.
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонемен Алкохолик преди 5 години
До AZ22 Проблемът не е в тази лелка повярвай ми.БДЖ няма да фалира заради мързеливата лелка а заради големите кражби по върха.Но като ти пуснат по ТВто как бай Иван взел 2 литра нафта и ти си викаш ето за това фалират БДЖ.Там има кадърни хора просто няма с какво да работят.Никои машинист не иска да кара бракми
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато ни управляват/крадат пребоядисани и непребоядисани комундяци,това ще е положението.Практиката показва, че бивши комдържави, разстреляли и изчистили комундяците си,са чувствително по-добре.
22
0
 
1
 
! Отговори
Maduro преди 5 години
До АнонименНе мога да ти харесам коментара повече от един път :D
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИЯ 21 ВЕК ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ВСЕ ОЩЕ СЕ ВОЗИМ И РАБОТИМ С ТЕХНИАК ОТ 60те ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК И НЕ СЕ ЗНАЕ КОЛКО Е 1+1 ...В ЖИВОТА НЕ Е 2 С МАЛИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ РАБИРА СЕ
20
2
 
5
 
! Отговори
Сп???нс до АЗ 22 преди 5 години
Това и в бг искаха да го направят, пътниците да си купуват билети от кондуктора, но хората почнаха, вместо 3лв до Варна, да дават левче "под масата" и БДЖ-то - ДГД. Иначе тази е системата в цяла европа.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дааа, наливайте още милиони в тази бездънна каца.Пълна ликвидация, затвор за виновните за състоянието, както и крадците на едро и дребно и създаване на ново дружество
18
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важно е шефчето на БДЖ да може да рита футбол заедно с Борисов и да има време да се показва по телевизиите да ни обяснява колко било стабилизирано дружеството под мъдрото гербаджийско управление. Нищо че че машинисти и работници сигнализират за плачевното състояние на влаковете. Всичко това го виждаме и ние де, но според онзи умник критиките са политически.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, стабилни сме....Питайте Бай Х....Всичко ни е наред, благодарение на ГЕРБ...