Прокуратурата: Няма данни за човешка грешка на пилотите

Хеликоптерът е паднал за 3 секунди от 20 м височина
Обновена: 12 юни 2018 07:46 | 12 юни 2018 07:40, Александър Попов
5
Прокуратурата: Няма данни за човешка грешка на пилотите
Снимка: БТА

Към този час няма данни за човешка грешка при инцидента с падналия хеликоптер на авиобаза Крумово, при която загинаха двама пилоти. Това заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова пред БНТ.

Към настоящия момент продължават действията по разследването, ръководено от военно-окръжна прокуратура.

"Колегите снощи бяха на място и извършваха оглед. Вероятно се касае за технически проблем, който е възникнал по време на извършване на летателно-учебното занятие. Това, което можем също да съобщим е, че е възникнал вероятно технически проблем и в рамките на 3 секунди вертолетът е паднал от 20 метра височина. С изключително тежки последици, със загинали двама пилоти. Съболезнования за близките им", допълни Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Цацара ще глоби пилотите посмъртно за това че работят в банановата республика.
3
1
 
1
 
! Отговори
hi преди 5 години
пилотите били опитни - общ нальот 500ч. Голям смях, точно при този нальот повярваш че можеш и се случнат инцидентите. На Бг не и тлябва военна авиация, ако ще сме в ЕС единни ВС.
2
1
 
2
 
! Отговори
до1 преди 5 години
във всяка държава има комисия за авиоинциденти, така че прокуратурата ползва нейна първобачална експертиза. Ако нищо не кажат, ревеш що крият, като кажат, ама от къде знаят. А по същината, този тип хеликоптери не са удобни за такува задачи, зависване дълго за спасяване. Просто системата е механична и като цяло е в две направления, третото го кобтролира пилота. имат уж автоматика висотомер но по този начин флота е загубил един Ми14 във варненско езеро, но тогава без жерви ...
1
1
 
4
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
"Към този час няма данни за човешка грешка при инцидента с падналия хеликоптер на авиобаза Крумово, при която загинаха двама пилоти. Това заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова пред БНТ." Явно в прокуратурата работят експерти, които са над световното ниво. След самолетна катастрофа истински експерти работят с месеци, а в някои случаи и повече от година, за да установят причините за катастрофата. На в Тиквуландия "експертите" за една нощ, след като се наспаха и сънуваха, вече знаят.