Загиналите пилоти от падналия Ми-17 – награждавани многократно

Спецзвено и прокуратура разследват инцидента с вертолета
Обновена: 12 юни 2018 10:44 | 12 юни 2018 10:40, Веселина Йорданова
60

Стоян Неделчев. Снимка: Министерство на отбраната

12

Военният министър Красимир Каракачанов е издал заповед специализирана структура на Военна полиция да разследва снощния инцидент с вертолет Ми-17.

Още по темата

Процесуално-следствените действия за разкриване на причините за авиационното произшествие ще се извършат съвместно с Военната прокуратура, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Около 20.30 часа снощи при изпълнение на тренировъчен полет вертолет Ми-17 от 24-а авиобаза Крумово губи височина и пада от около 30 м.

При катастрофата загинаха командирът на екипажа капитан Пламен Пантилеев и вторият пилот капитан Стоян Неделчев. Бордният техник офицерски кандидат Алексей Каменов бе ранен. Оказана му е медицинска помощ в УМБАЛ "Св. Георги" – Пловдив и е транспортиран до Военномедицинска академия – София. Състоянието му е стабилно, той е в съзнание и контактен.

Капитан Пламен Пантилеев е бил командир на авиационно звено във военно формирование 32 040 - Крумово. Във Въоръжените сили служи от 1994 г. Роден е на 14 юни 1970 г. в гр. Бяла, област Русе. Завършил е висше образование във ВНВВУ "Георги Бенковски" - Долна Митрополия през 1994 г. със специалност "летец-пилот" за Военновъздушните сили (ВВС) на вертолет. Летец-пилот ІІ клас с над 600 летателни часа. Летял е на L-29, Bell 206 и Ми-17. Награждаван е многократно от командирите си със служебна благодарност и от началника на отбраната. Женен с две деца.      

Капитан Стоян Неделчев е бил щурман на вертолет в авиационно звено на военно формирование 32 040 - Крумово. Във Въоръжените сили служи от 1997 г. Роден е на 31 януари 1973 г. в гр. Елхово. Завършил е ВВВУ "Георги Бенковски" – Долна Митрополия през 1997 г. със специалност "летец – пилот" на вертолет. Летец-пилот ІІІ клас с над 500 летателни часа. Летял е на Ми-2, Ми-8 и Ми-17. Награждаван е многократно със служебна благодарност. Женен с две деца.      
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
9
 
! Отговори
Бай Х преди 5 години
Жалко за момчетата....похарчиха ги....представете си 24 години стаж и 600 летателни часа ми то им се падат по 24 часа във въздуха за една календарна годиназа към опит говорим за кви пет леваи то с 30 годишен вертолет ремонтиран в наши работилници....дето ремонтират по ...
30
1
 
8
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 5 години
Лека им пръст, и на двамата. Млади мъже, и с по две деца.... :(
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитирам написаното... "...е бил щурман на вертолет в авиационно звено на военно формирование..."Не може да бъде! Нали АЛК-то във ВМА твърди, че "щурманите НЕ ЛЕТЯТ".Правете си сметка!
28
13
 
4
 
! Отговори
AZ22 преди 5 години
С руските трошки е така.
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да почиват в мир!Но какво означава "награждавани многократно"??? Та те в Българска армия награждават всеки *** за какви ли не пpостотии... Званията ги раздават като банички - нареждаш се, искаш си и ти дават. Спомням си дори как във Велико Търново имаше един майор (да не му казвам името), който по улиците дори все обясняваше колко много трябвало да се подмазва, за да стигне до там да е майор. Та нещата там са с мазнене. И летят тия, които се мазнят, другите НЕ! Спомнете си как уволняват!
26
15
 
1
 
! Отговори
Нонсенс преди 5 години
Бай *** пилот.
25
1
 
2
 
! Отговори
Пеевски преди 5 години
До Анонимен так де но нали пари са нужни ... е няма ги ... няма и държава!!!!
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БУДА ПАРИ НЕ ДАВА ЗА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ НЕ СЛУЧАЙНО БДЖ УМРЯ ПРИ НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ ДЪРЖАВНОТО БДЖ!ВСИЧКИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА БУДА 3-ТИ МАНДАТ СА НЕГОВИ СЪУЧАСТНИЦИ!!!!
23
0
 
24
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Бог да ги прости момчетата
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още двама души - доказани специалисти си отидоха заради алчността и глупостта на безотговорните политици, които не могат да осигурят нормално функциониране на държавата.... Бог да прости загиналите!
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луд е който се качи в патрулка, освен ,ако не е насила, камоли в държавен самолет.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставки трябва на всички на министри и генерали, отговорни за гибелта на тези пилоти!!! Купете им техника на военните и едва тогава ги карайте да изпълняват службата си!!!
19
3
 
8
 
! Отговори
Dank sagen преди 5 години
RIP Republika Bulgaria!
18
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички правителства са виновни за смъртта на военните, защото ги карат да работят със стара техника и обслужват всички видове машини с подръчни, негодни за употреба материали, части, горива и т.н.... В същото време крадат милиарди и съкращават специалисти....
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светла им памет на офицерите!Да си рискуваш живота за м..утри и чен..гета няма смисъл, бб колко време се прави на интересен за военната авиация, п..рестъпник г...аден, то не бяха магистрали и спортни зали да се пъчи с лентичките, а за армията- нищо
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом няма оставки всичко е наред.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той Путин е виновен,че въртолета е руски и е мой набор!От утре да почне да прави американски фърчолети!
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенсионната рИформа в действие!Командирът има 25 годишна служба!!Ако имахме нормална държава,щяха да са пенсионери от отдавна!Бог да прости момчетата!:'(
13
0
 
46
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Във вертолетната авиация нещата са изключително сериозни и тревожни. Преди всеки полет екипажите си казват молитвата...Тези хора са изпълнявали задълженията си и са станали жертва на нелеп инцидент.Тук няма тема за стара и нова техника а за технически проблем, внезапно възникнал, без време за реакция...Истината ще се разбере, но загиналите няма да се върнат! Не напразно е казано, че военният устав е написан с кръвта на загиналите... Вечна им памет!
12
3
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен8"Оня 150 килограмовия кога ще си подаде оставката!?"---Нали ти обясниха, по друг повод, че оставки няма да подават, че имат споразумение за 4 годишен мандат? Ще държат до последно, колкото и гафове да правят.Защото усещат, че народът този път е на предела на възмущението си, и ако паднат-може да не дочакат да идат при имотите, офшорките и милиардите си навън.