Футбол, игра, паднала врата... Дете едва се отърва с 3 шева

Нелепият инцидент е станал на игрище в Кюстендил
5
Футбол, игра, паднала врата... Дете едва се отърва с 3 шева
Снимка: архив, БулФото

8-годишно дете е пострадало на футболното игрище на ул. “Георги Тертер” в Кюстендил. Една от вратите е паднала върху него при игра снощи, съобщи Дарик радио.

Детето е без опасност за живота, отървало се е с 3 шева на главата и след преглед и снимка в кюстендилската болница се е прибрало вкъщи. То и братчето му близнак са на гости на баба им в Кюстендил, след успешно завършен първи клас в София.

Бабата Красимира Тодорова разказва, че подвижната врата е паднала върху главата на внука й.

“Явно се е качил и се е люлял на предното желязо /напречната греда/. Играха футбол с много деца и беше вратар. Гледах го непрекъснато, но... случи се. Закарахме го с наша кола до болницата", обясни тя.

Жената е доволна от грижата на медиците за внука ѝ. "Направихме снимка и няма други травми или сътресение на мозъка. Благодаря на Бога”, каза още тя.
 
Приятелка на бабата е подала сигнал в община Кюстендил. “Трябва нещо да се направи, защото малки деца играят, гледаш го и до вратата да бях, ако е казано да се случи, ще се случи”, каза още бабата на пострадалото момче.

Вратите на подобни детски площадки са застопорени, но явно в този случай планката е била счупена, за да падне вратата. Кюстендилци коментират, че често децата ползват вратите за люлки, като хамак.
 
Проблемната футболна врата от игрището на ул. “Георги Тертер” е вече отстранена и след ремонт ще бъде върната и отново закрепена за площадката.

В предишни години при подобни инциденти имаше смъртни случаи с деца - през 2013 г. във Велико Търново и миналата година в Тетевенско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А аз вчера се опарих на котлона
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същият случай стана преди няколко години но тогава загина дете. Явно от тогава до сега си е все така.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малкия пак да се люлее на вратата,а после на люлката ще играе вратар.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На такива подвижни вратички израснахме и които бяха по-запалени футболисти не обичаха маймунските изпълнения по тях, защото железата се чупеха и после нямаше на какво да се рита. Превъзпитанието се случи когато започнаха да ни гонят от игрището/беше дадено на някакви мутри под наем или нещо такова/, а и вече почти всичко беше изоставено и изпотрошено. Впоследствие дори си правехме забележки ако някой се катери. Но трябваше да играе тоягата преди това :)
1
0
 
10
 
! Отговори
Късмет преди 5 години
До кога държавата ще е безучастна към строителството и обезопасяването по детските площадки и игрища? Нали има комисии, които дават подпис и съгласие, че дадената площадка е безопасна за ползване, или си затварят очите, след полученият рушвет? Така ли опазваме нашето бъдеще-децата ни?