Само за месец: Акция "Колан" спипа 800 души

Нарушенията били установени след проверка на прокуратурата
13 юни 2018 19:10,
26
Само за месец: Акция "Колан" спипа 800 души
Снимка: Pixabay

800 човека без колани в колите в рамките на месец, показва проверка на прокуратурата.

Проверени са леки коли, пътнически автобуси, както и товарни камиони. Само за седмица в края на април са установени над 200 случая на водачи и пътници, които не използват предпазни колани, като 80 от тях са нарушения на автобуси, пишат от "24 часа".

До проверките се стигна след редицата медийни репортажи по темата. Припомняме, че през април при тежка катастрофа на АМ "Тракия" между автобус на пътническата компания "Юнион Ивкони" и лек автомобил загинаха 6 души, а 20 други бяха ранени.

Тогава министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че ще се обсъждат промени в Закона за движение по пътищата, при които използването на колани в автобусите ще стане задължително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
14
 
! Отговори
напипахте ..ми...го преди 5 години
През 80-те нямаше задължителни колани и убитите на пръсти се брояха...в интерес на истината дреме ви за нас ,ако ви дремеше пътищата шяха да са по добри от европейските ,с йезуитска наглост пречупвате и изопачавате истината зор ви е за вашият бюджет--казвам ,,вашия ,, защото тои е вашата хранилка -грабители и унищожители на последните българи от респектиращите ви органи в кола не ми се качва,умни светофари ,липса на маркировка ,дупка до дупка ,шахти ,простотии
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И каквА е ползата че глобянавате отново и отново, масово хората са без колани всяка година спипвате стотици и хиляди. Това не ви ли смущава ?
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е. И. Понапълнихте сте си бюджета още толковА по джобовете и файда никаква , войната по пътищата си остава
1
1
 
13
 
! Отговори
Край преди 5 години
Голяма работа свършила полицията - лови без колан и говорещи по телефона.