Трагедията в "Крумово" – огледало на армията ни

Летателните часове на военните – недостатъчни
13 юни 2018 10:30, Петя Славова
98

Два са основните фактора, които излизат на преден план като водещи за трагичния инцидент на авиобаза "Крумово", при който загинаха двама военни пилоти, а бордовият инженер пострада.

Техническата страна на причината изглежда най-основателната, а именно повреда в опашния винт, която е довела до рязкото падане на вертолета. Експертите са категорични, че годишните летателни часове на военните летци са крайно недостатъчни.

Още по темата

"За съжаление трябваше да се стигне до този трагичен инцидент, за да се разбере какво означава констатацията и предупреждението, записани в годишните доклади за състоянието на отбраната и на въоръжените сили от поне 5 години. Става дума за констатацията, че българската армия изпълнява със затруднения своите задачи с риск за военнослужещите", подчерта бившият министър на отбраната Ангел Найденов.

Според него, ако се осигуряват ресурсите, необходими за поддържането на техниката, то летенето не е опасно.

"Неуместно е да говорим за ремонт на остаряла техника", отбеляза Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият военен министър посочи няколко посоки, в които държавата може да тръгне, за да подобри състоянието на армията.

"Първата посока – ремонт на наличната техника, втората посока е модернизацията, третата посока – превъоръжаването, с което да преодолеем техническата пропаст между армията ни и партньорите ни в НАТО. Оптимист съм, че проектите за модернизация и превъоръжаване ще се случат, но съм скептичен, че до края на годината ще се сключи договор", изтъкна той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия има Искандер-и!Но Искандери не се ядат ;)И Курск имаха, най-добрата ... и кво стана - потъна :)
55
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От моите данъци и осигуровки,за камуфлирани търбуси и ***,НИТО СТОТИНКА!!!Военните са срамът на обществото.
54
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 60"Никой не напада АЕЦ"Израел избомби ли Иракския реактор? ама той тогава не работеше ...Мислиш ли че ако работеше щеше да спре Евреите да направят същото?Аз съм УБЕДЕН че и да работеше щяха да го гръмнат та ако ще и втори Чернобил да се случи - въпрос на ОЦЕЛЯВАНЕ от гледна точка на ЕВРЕИТЕ
53
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 58Напиши ето това в тубето и се наслаждавайF-16 Engine Sucking Major Air
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, Русия при всички случай ще нападне България защото русите са иззверги и убийци.Нищо не са построили, само рушат.
51
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 53МиГ-29 не случайно има затварящи се с клапани въздухозаборници и тогава черпи въздух от жалузи върху крилото, Същат асхема е и с Як-130 на базата на който се предвижда да се разработи наследник на Су-25,А МиГ-23(27), Су-22М4, МиГ-29 и Су-25 ДОКАЗАНО могат да се базират на летища с тревно покритие - има и видео в тубето ако не ми вярвашМиГ-19, МиГ-21, МиГ-25, МиГ-31 имат прекалено високи скорости за излитане и кацане - за това им трябва бетон или асвалтово покритие на пистата.
50
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отървахме се от *** тип безмозъчен товар в бюджета. Да ги махат всичките -един нормален няма - само хрантутници!
49
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия не би ни продала ЗРК защото в един момент смята да ни нападне!Затова не трябва да се вярва на руснака!
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боби, пак лъжеш бе момче!Никой не напада АЕЦ!Това е неписан закон!Все едно да хвърлиш ядрена бомба!Запомни - никой не напада атомни централи.
47
2
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
"Трагедията в "Крумово" огледало на армията ни"Ахаахаахахахахаха..Иначе мир на праха на пилотите и съболезнования към близките им..
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боби, като уж си служил там от тогава ли научи как Ф16 засмукват като прахосмукачки ?Или леля Гинка от Плод-зеленчука ти го сподели това на ухо ;)Какъв дребен лъжец си ти ... шушумига.Също като Вова Путин
45
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 44ПВО - ЗРК комплексите са МНОГО СКЪПИ и могат да защитават само ограничени зониВ България в момента се пази от ЗРК само София и АЕЦВсички останали обекти за защита се разчита на шепата изправни МиГ-29 по тъй наречената програма еър полисинг.
44
1
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Трагедията в "Крумово" огледало на армията ни😁😁😁😃😃😃😃😂😂😂
43
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 39Не само на кузнецов го ползват а и на доста северни летища. И няма какво да се смеем има си снимки - влез в гугъл и търси изображения.реактивен трактор кузнецов:-)
42
3
 
9
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
***, млъкни бе, стига писа глуупости!Всеки ден преди полети минавахме на редици по пистата и рульожките за да събираме камъчета които се засмукваха от съветските изтребители, което е нормално!Ф-16 били като прахосмукачки ... това показва колко си неграмотен червен каскетчик :)))Всеки реактивен самолет засмуква дребни предмети от пистата, затова ги поддържат чисти.Толкова си неук...
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако изгоним окупаторите от само две бази-Безмер и Ново село,като трофеи ще си вземем супер техника на супер цена-нула лева за самолет или танк.Иначе ще останем само с делтапланери като изпопадат и другите самолети и хеликоптери до година-две.
40
1
 
2
 
! Отговори
до30 преди 5 години
точно заради такива като тебе които 30 г вече, ги наричат изедници те се държат като такива .
39
4
 
3
 
! Отговори
= преди 5 години
Загиналите пилоти са с 400 - 500 летателни часа или средно по 15 до 35 на година. Това е крайно недостатъчно. не вярвам в техническата неизправност. На 19/20 год. бях техник на самолет. Предупреждаваха ни, че в 95 процента от случаи на аварии, виновен ще е техника, а не пилота.
38
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 33Служил съм в Първа дивизия за ПВО(Божурище Щаба) по времето когато още летяха МиГ-23МЛДКолко наряди съм давал с командващите офицери - От там знам това което съм написал. СССР ни спонсорираше защото трябваше при един конфликт да издържим срещу Турция и Гърция времето за което от Украйна ще се пребазират първо в Румъния а по-късно и в България Юго-западния военен окръг - разбирай фронт(или група армии)На нашите летища трябваше да има инфраструктура подходяща за СССР армия
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче, не само в този ресор, а във всички е пълно с бивши министри дето обясняват какво трябвало да се направи. А защо не са го направили те, когато са управлявали не казват.