След любовна драма – бой между роми и българи в Угърчин

Градът днес: разбити къщи и нападнати възрастни хора
Обновена: 14 юни 2018 07:23 | 14 юни 2018 07:20, Петя Славова
82

15207 гледания   |  Още видео
Жандармерията е на крак в Угърчин - оказа се, че любовна история и невърнат заем разпалиха напрежението между роми и българи. Разбити къщи, нападнати възрастни хора и нескрит страх - така изглежда градът днес.

24-годишната Искра се влюбва в 30-годишния Алексей, след като остава без родители и без пари. Докато е жива майка ѝ взима заеми от мнозина, за да подсигури следването на дъщеря си, съобщава Bulgaria ON AIR.

След хората, на които не успява да се издължи приживе, е 80-годишната Цона Иванова. Според местната управа ромите само искали да посъветват възрастната жена да не си търси парите.

Ромските набези за търсене на пари са стигнали до безлюдни къщи.Въпреки засиленото медийно и полицейско присъствие в града, хората продължават да живеят в страх. Пред камерата застават само най-смелите.

 


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тая кметица неграмотна, кой я сложил там....? какво е това обръщение, че трябва да свиквап хората там ли? Само Пелов за вас...
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПатрЕотарите нещо обещаваха по темата преди изборите... И нали си изпълняват обещанията ... , но по кръчмите на слънчака. Там е Убаво да се развихрят - плаж, море и останалите "хубости"
36
0
 
13
 
! Отговори
Гневен преди 7 месеца
Докато правителството, съставено предимно от некадърници продължава да толерира избирателите си, оправия няма да има. В САЩ полищията първо стреля по черните и после му мисли.
35
0
 
34
 
! Отговори
Евроатлантик джендер преди 7 месеца
Важното е че гейпарадът беше добре охраняван.
34
0
 
13
 
! Отговори
Спиро Киров преди 7 месеца
многозле точка ком
33
0
 
16
 
! Отговори
TrustME преди 7 месеца
Нашата страна е нашият дом. Когато в един дом ... не се третират подобаващо, ще има набези, нормално е. Даже е малко късничко вече.
32
1
 
25
 
! Отговори
???? преди 7 месеца
…. тръгнали те нищо не можели да направят"! Дори бяха пияни и се качиха на автомобил и си тръгнаха ….. полицията пак не ги интересува!
31
1
 
24
 
! Отговори
???? преди 7 месеца
Не разбрах, задържани имали? Те и да ги задържат - все тая! Анархията в държавата продължава, законите на джунглата са в сила! Всеки да се оправя по единично. Не е в това село само - навсякъде е …. побоят и заплахите са ежедневие в България! Полицията я няма свободни патрулки или к'во ги занимавате с ня'къв побой - те толкова работа имат. Пияни *** нападнаха в гръб българин от нашето село - успях да се намеся, но му бяха разбили носа, а окото - синьо. Звъня на РПУ Нова Загора - "щом си били..
30
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всеки който НОСИ ПАГОН В ТОЗИ РЕГИОН ДА ГО СКЪСА НЕ ГО ЗАСЛУЖАВА
29
0
 
55
 
! Отговори
Веско преди 7 месеца
До Не
Абсолютно! Преди няколко години уволниха една полицайка дето беше писала, че ако им развържат ръцете ще въведат ред за нула време.
Смениха се сума министри, но така и не се издава Кой и как!
28
8
 
36
 
! Отговори
annybody преди 7 месеца
И после - селата били обезлюдени.
Проблемът с безработицата е основният проблем - още след 1948 г. им взеха земята като единствено средство за препитание и младите се изнесоха към градовете с тенденция към емиграция, добре, че бяха затворени границите, иначе да сме останали наполовина още през "светлото бъдеще".
Сега кой би живял на село, като родните терористи обират всичко до шушка и за всеки случай гледат да претрепят де що им попадне?
27
0
 
49
 
! Отговори
8791 преди 7 месеца
Е, честно, убихте ме по начина, по който ни поднесохте новината!Надявам се, че само аз почти нищо не разбрах...
26
0
 
40
 
! Отговори
tonygl преди 7 месеца
Абе някой може ли да ми каже защо на всичките ни видове полиция им пише на английски по дрехите Police Forces, Police, даже и на колите ??!?!!
25
0
 
47
 
! Отговори
До Петя Славова преди 7 месеца
По-*** и неразбираема статия от тази отдавна не съм чел! Как ви търпят в тази *** - не знам!
24
4
 
28
 
! Отговори
Хаджи Бойко от Банкя преди 7 месеца
Връщам се от Божи гроб и ще оправя нещата !!!
23
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До кога ще плащаме такива пари на М ВР и службите и да се живее в страх? Няма ли да се съвземе те и да слагате нещата в ред веднага ? Има ли насилие ...влозате по тъмно биете наред и прибирате организаторите и "биячите на баби" пъхатее ги в затвора 15 год и толкова.
До кога ще искате увеличения на заплати и после НИЩО ?????? Страх ви е от 10 манговциии ли кво ? Как да разбираме реакцията ви ?
22
0
 
44
 
! Отговори
читател преди 7 месеца
Странно?!
Когато преобразуваха полицията в милиция, пръснаха по затворите или избиха всички полицаи.
А когато милицията е направиха полиция само им смениха униформите и увеличиха заплатите.
Мислите ли, че са станали полицаи?
21
0
 
79
 
! Отговори
Не преди 7 месеца
упреквайте полицията. МВР може само за 24 часа да попилее и постави на място всички тартори и „активисти“ в махалите, както и другите по-долу по веригата. Умишлено обаче НЯКОЙ им връзва ръцете. Ние докато търпим слугуващи и корумпирани политици, така ще е!
20
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В МВР Е ИЗПУСНАТА РАБОТАТА.
Когато ме рекетераха 2002г .
установих че рекетьорите си имаха чадър от 1 мвр София.
19
2
 
53
 
! Отговори
Симеонов преди 7 месеца
Очевидно такова МВР не върши работа и това не е от днес, а вече 30 г.
Изходът е да бъде закрито,мързеливците в него уволнени без лиготии от сорта на пенсиониране първа категория на 50 г. и по 20 заплати накуп.Да си вървят и толкоз.
Уволняват ги и на мястото на 60 хиляди хрантутници, назначават 30 хиляди с двойни заплати,ясни права и задължения,всеки месец на полиграф за лоялност,а хванатите в издънка-дисциплинарно уволнение,за извършилите престъпление-съд,дисц.уволнение и лишаване от осигуровки