Пампорово: Пускането на лифтовете се отлага!

От 21 до 24 юни курортът приема феновете на планинското колоездене
15 юни 2018 12:23,
1
Пампорово: Пускането на лифтовете се отлага!
Снимка: Bulfoto, архив

Пускането в движение на лифтовете в Пампорово - "Мечи чал" се отлага за 21 юни, съобщиха от "Пампорово" АД. Причината за по-късната дата за отваряне на Велопарк "Мечи чал" и лифтовете са щетите, нанесени от поройните дъждове и градушка през последните дни.

От тази година в курорта стартира мащабна програма за развитие на летния планински туризъм, като дружеството е инвестирало в подобрения на инфраструктурата и организирането на спортни събития.

За четвъртото издание на "Байк фест", което е от 21 до 24 юни, се очакват в курорта последователи на планинското колоездене от страната и чужбина.

Основен акцент в лятната програма ще е Велопарк "Мечи чал", включващ 35 км колоездачни маршрути с различна трудност.

Според ръководството на "Пампорово" АД това е най-големият и разнообразен парк за планинско колоездене на Балканите. Създаден е преди шест години.

Лифт картите и през летния сезон комбинират Пампорово и "Мечи чал". Дневна - "2 в 1" струва 24 лв. за възрастен и 12 лв. за дете. Карта само за лифта от "Мечи чал" е 20 лв. за възрастни и 10 лв. е цената на детската.

В програмата на "Байк фест"-а са включени състезания по спускане клас 1 на Международния колоездачен съюз, детска надпревара, шампионат по форкрос и трети кръг от Балканската даунхил купа.

Това лято в Пампорово ще отвори врати и нов туристически център, който ще посреща гостите на входа на курорта. Освен необходимата информация, летовниците ще могат да се възползват от различни екскурзии, услуги и предложения за маршрути сред природата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари