Градушка като лешник унищожила реколтата в карловско село

Десетки са сигналите за наводнени къщи в Монтанско
16 юни 2018 12:52, Анисия Иванова
4
Градушка като лешник унищожила реколтата в карловско село
Снимка: Булфото, архив

Пороен дъжд и градушка с големина на лешник са унищожили между 60% и 80% от земеделската продукция в карловското село Климент, каза за "Фокус“ кметът на населеното място Мано Манов. По думите му валежът е започнал около 18.00 часа снощи, като за половин час е успял да унищожи почти цялата реколта на жителите на Климент.

"Вследствие на градушката алуминиевата дограма на къщата ми е нацепена, а от едната страна има поражения върху мазилката. Щетите са основно по земеделската продукция. Много е неприятно, но важното е, че няма пострадали хора, не се стигна и до наводнения. Край село Климент има два язовира, върху които се осъществява стриктен контрол. Няма опасност от преливане“, каза Манов.

Още по темата

Той посочи, че всички отводнителни канали и речни корита в селото са почистени.

"Успяхме да приключим с тези дейности навреме, за да нямаме проблеми при подобни поройни дъждове и градушки“, коментира още кметът на Климент.

Безсънна нощ са имали и в Монтанско след пороя, който се изсипа снощи. За два часа там се изляха средно 40 литра на квадратен метър и канализацията преля. Подадени са десетки сигнали за наводнени къщи и паднали дървета в района.

През нощта също е валяло, а хората не са спали, за да изкарват водата от къщите си. Според тях домовете са им наводнени не само заради голямото количество дъжд, но и заради проблем с уличната канализация.

Жителите на Монтана се притесняват, че водата, дошла в домовете им, е от мръсния канал, което според тях води след себе си микроби и болести. Според обявената прогноза днес за района отново е обявен оранжев код за валежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Osat преди 5 години
Fakenews.
3
2
 
4
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Не знам за Установките, но твоя правопис определено е съсипан.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде са остановките с ракети против градушка? И това ли съсипаха?
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойде и за тях, клеветниците-клюкари, ,видьов ден!