Майки на деца с увреждания: Колко струва личната помощ?

Продължават срещите им с Мая Манолова и Бисер Петков
Обновена: 18 юни 2018 09:17 | 18 юни 2018 09:10, Петя Славова
20
Майки на деца с увреждания: Колко струва личната помощ?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Продължават срещите на майките на деца с увреждания и обмудсмана Мая Манолова със социалния министър Бисер Петков. Те трябва да изяснят колко ще струва осигуряването на личната помощ за хората с увреждания.

Още по темата


Срещите ще продължат и през следващите дни, като утре ще има заседание на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, съобщава Bulgaria ON AIR.

Омбудсманът и майките не се отказват от искането максималната лична помощ на месец да е една и половина минимална заплата, но тя да се получава само от най-тежките случаи, като те са около 10 хиляди. Така таванът, отнесен към сегашната минимална заплата, ще е 765 лв. на месец.

Майките заплашват, че ако не се стигне до закон за личната помощ ще организират голям протест за оставката на правителството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ги подкрепям ! Взели са решението да ги родят , а сега държавата и система са им виновни ....
11
1
 
10
 
! Отговори
The Evil Queen BG преди 5 години
Питам аз, а защо моите две здрави деца получават 85 лв. детски и с какво те са по-малко заслужили от децата с увреждания. Всичко си има някакви граници... В крайна сметка пенсионерите около 1 милион от тях взимат минимална пенсия хора, които са работили цял живот. С какво са по важни увредените от тях ? Защо болшинството от народа работи за минималната заплата от 510 лв., от който чисто взимат 450-460 и от тях вероятно увредените са по-ценни и взимат три пъти повече от работещите?
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кво да кажем ние, които отглеждаме здрави деца и не сме получили един лев от държавата! Извинете за грубостта, но държавата да плаща за отглеждането на хора без особена полза за обществото, а за бъдещите здрави граждани - нищо!Тази шепа арогантни майки само подклажда неприязън към много скромни хора, които без особен шум се грижат за болните си деца и не пищят така гръмогласно...
9
2
 
20
 
! Отговори
RSS преди 5 години
Майките много ясно съзнават, че огромните суми които искат, и то на ръка, са за сметка на живота и здравето на стотици хиляди "здрави" деца и пенсионери. Но не им пука. И те седнали на масата да преговарят. Може ли някой да обясни с какво право ?
8
1
 
10
 
! Отговори
Smail преди 5 години
Tova ne e smeshno. Vseki sam si plasta za kefa da jivee kakto iska...ili kakto moje...nikoi na nikogo ne e dlajen da pomaga za da jivee...pomostite sa nesto dobrovolno i ot sarce...i ne se postigat s nasilie, teror i agresia...
7
0
 
17
 
! Отговори
А за останалите преди 5 години
За другите инвалиди- нищо. Телкът им е смешен. Детските за здрави деца са смешни и не стигат до тези, които реално имат нужда от тях. И т. н. Типично по български от едни се взема за други. Това не е социална политика. А геноцид. И не убива само майките на деца инвалиди и децата им, а убива всички.Дали изобщо ще доживея да видя реална социална политика, а не пародията, дето е в момента.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
въпроса не е колко струва личната помощ . въпроса е откъде да се намерят хора които искат да работят като лични асистенти на минимална . хората бягат презглава от мизерията в западна посока .
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко пари трябва да изкарва един здрав данъкоплатец, за да може да подсигури исканите суми гледане на едно дете с увреждания. В същото време на децата му държавата не дава и детски надбавки. А трябва да издържа и себе си и семейството си. Нека бъдем реалисти!
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една майка на дете с увреждания получава общо 1300лева без данъци.Дъщеря ми се претрепва от работа на две места за да получи общо 1200 лева, от които и се удържат около 400 лева данъци и осигуровки. Освен това даваме пари за логопед, не по-малко от 200 лева на месец.Да не дава господ дете с увреждания, но и на другите не им е леко.
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиката им беше затваряне на всякакви държавни домове. Трябва да не се затварят домове, а да се отворят нови за дневна грижа и за пълен пансион. Само в държавен дом може да се осигури евтина и всекидневна грижа от назначен или външен персонал.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При толкова фалшиви ТЕЛК-ове пари за майките на деца с увреждания няма да има.
1
0
 
23
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Защо говорим за само за "майки на деца с увреждания"? Къде са бащите на тези деца или те са заченати "непорочно" по древен религиозен обичай?Грижата за детето е по 25 часа в денонощието!Животът в България си е направо безплатен - 765 лв., кво му плащаш!Първо - платена от държавата помощ и трудов стаж, второ - адекватна и достъпна дневна грижа и рехабилитация за нуждаещите се; трето - не само деца, ХОРА, които имат нужда от помощ!