Решено: Читалището в Шипка става паметник на културата

Това ще помогне за финансирането на ремонта на сградата
19 юни 2018 21:36,
6

Снимка: Булфото

По време на среща на министъра на културата Боил Банов и кметовете на Казанлък и Шипка бе решено читалището в Шипка да получи статут на паметник на културата, съобщи "Булфото". Така читалището ще има възможност за финансиране на ремонтите по европейски програми.

Още по темата

Ще бъде обявена и дарителска сметка за набиране на средства от граждани, които искат да помогнат за възстановяване на читалищната сграда.

Първото, което ще бъде направено е спиране на течовете от покрива. Реалните строителни дейности ще започнат в началото на следващата година.

Не по-малко от 3 милиона лева ще е сумата за цялостната реконструкция на читалищната сграда.

Читалището в град Шипка се руши от 30 години, снимки в социалните мрежи събудиха интереса към съдбата на красивата фасада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
8
 
! Отговори
евро декаданс преди 5 години
Защото държавата е фалирала заради 16 милиарда лева несъбрано ДДС и не може да си позволи един ремонт на читалище. Или защото ако няма да се краде от еврофондовете, никой кмет не се и замисля да свърши нещо.
5
7
 
9
 
! Отговори
карай да въврви! преди 5 години
Общо-взето хвърлени на вятъра пари! С 1200 жители на т.нар. град Шипка, въпросното читалище ще си остане един безсмислен безжизнен паметник, но ламя на средства за съществуването му. Пък да му назначат и администрация, ще бъде върхът на безумието! Важното е, че очакват да паднат европейски парички. Все ще се остържи евро-талаш за тоз-оня!
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** е комунист на теб. Читалището в град Шипка е завършено 1934 година. Строено е на доброволни начала с общия труд на жителите на тогавашната село и от дарения повече от 20 години.Браво, най- сетне смислено решение от управлението!
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"абе това е построено от комунистите трябва да се разруши"Строено е по царско време, комунистите го завършиха и го пазиха 50 години. С разрушаването му са се заели демократите и след 30 години резултатите са видни на снимките.
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много правилно толкова заводи разрушихме и селска стопанствотова е последното което трябва да разрушим
1
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе това е построено от комунистите трябва да се разруши