Пенке, добре ли си? Европа идва на крака при клетата кравичка!

Германци инвестират в стопанството на Иван Харалампиев
20 юни 2018 16:00,
33
Пенке, добре ли си? Европа идва на крака при клетата кравичка!
Снимка: Булфото, архив

Чиновници от Европарламента идват на крака при добилата международна слава крава Пенка, обяви собственикът й Иван Харалампиев.

За чаканите високопоставени гости той разбрал вчера, когато получил обаждане по телефона.

"Не зная точно кой ще идва, но не е български евродепутат. Просто не запомних името. Казаха ми, че искат да видят кравата ми и да се уверят дали всичко, което излезе по медиите е истина. Тъй като не владея чужди езици са подсигурили и преводач, така че очаквам визитата на 27 юни в следобедните часове", обяви пред "Монитор" Харалампиев.

Още по темата

Той все още очаква разрешение от ветеринарната служба кравата Пенка да бъде върната в животновъдния обект в село Мазарачево. По думите на Харалампиев предстои да бъде направена поредна проверка в стопанството му, която да докаже дали животните се отглеждат в подходяща за тях среда.

"Когато в началото на миналата седмица излезе решение кравата ми да не бъде умъртвявана, казаха, че в рамките на 5 дни ще ми позволят да я закарам при другите животни. Реално тя от 27 май е в изолатор в село Копиловци. Не разбирам защо отново трябва да ми правят проверка при положение, че стопанството ми е регистрирано и отговаря на всички изисквания", казва още 61-годишният Иван.

Германци инвестират в стопанството на Харалампиев

Кюстендилецът вече се радва и на интерес от страна на германци към Пенка. Наскоро Харалампиев получил картичка с поздравления и 50 евро награда за международно известната крава.

"Обадиха ми се и по телефона на развален българо-руски. Искаха ми сметка в евро, за да ми преведат пари и да подпомогнат животновъдния ми обект. Хората бяха изключително мили и на няколко пъти ме поздравиха за моя борбен дух. Аз от никой нищо не съм искал, но ето! Има добри хора, които искат да ми помогнат", обяснява още 61-годишният мъж.

Мераклии искат да закупят Пенка, за да привличат туристи

Не един или двама кюстендилци иска да купят кравата Пенка, за да привличат туристи от цяла свят.

"Ако стопанинът я продава ще му дам двойно по-голяма сума, отколкото я е закупил. Наскоро идваха туристи при мен в Раждавица и те бяха чули за Пенка. Искаха да я видят и да се снимат с нея. Животното наистина се превърна в една атракция", коментира 42-годишен кюстендилец, който от години развива селски туризъм в селото.

"Ако ще и 10 хил. лв. да ми дадат пак не бих си продал животното. Аз през толкова много перипетии преминах, само и само да си я запазя. Не всичко е пари, при мен водещото е любовта към животните. Ето, сега Пенка е спокойна храни се, няма никакъв проблем", обяснява още Харалампиев.

Кравата-беглец придоби международна слава, след като изчезна от животновъден обект в село Мазарачево на 12 май. Две седмици по-късно тя беше открита в съседна Сърбия, а връщането й отново в България беше равносилно на смъртна присъда.

Първоначално беше обявено, че Пенка трябва да бъде умъртвена заради това, че е пребивавала в страна, която не е членка на ЕС, но след като беше дадена гласност на случая и хора от цял свят се застъпиха за спасяване живота на кравата, властите я помилваха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
еврочиновник преди 5 години
Еврочиновниците не дойдоха на крака при българския народ, поробен от мафиотския тоталитаризъм благодарение на еврофондовете/еврорушветите. в очите на еврочиновниците народът е по-долен от животните.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенке,голяма грешка е че си се родила в БГ.Не е трябвало да се връщаш,след като си преминала терминал2.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Административната злоба на невежи бюрократи, на които е строшен хатърът, край няма. Тия и децата си ще затрият само да докажат, че са прави. Полудяха от злоба, че едва ли не светът се надигна срещу тъпата им бюрокрация. Крайно време е да се заведе дело за умъртвените четири кончета, за птиците от Зоопарка, а кой знае още колко противоестествени неща са направили. Нарочно сега бавят, дано се намери нещо, заради което да бастисат добичето. Хора, бдете, тия са способни на всичко!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата на клетите крави и клетите хора.
25
0
 
10
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Пенка доказа, че по-голямо от хляба няма.
24
0
 
8
 
! Отговори
Пенка преди 5 години
па удари р***поня у земята - има по-голям рейтинг от талпата!
23
1
 
19
 
! Отговори
ЕС се разпада преди 5 години
Нали знаете, защо в Римската империя са измислили боя на гладиатори, защото принципа е "леб и зрелище" за да стадото не се замисля, че Империята е пред разпад и положението се влошава всеки ден. Факта, че си имаме кравата Пенка показва - ЕС е пред края си. Добре, дошло е и футболното първенство - вместо да направят нещо за себе си или близките си стотици милиони си губят времето да гледат ритнитопковци, които им се чудят колко лесно правят милиарди доларчета от овчия интерес на офцъите!
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано сега някой англичанин се ожени за Пенка преди брексит да може да се маха от прогнилия остров.
21
2
 
38
 
! Отговори
Никк преди 5 години
Новините за тази крава, както и всички 90% са за да ни държат далеч мислите от въпроси които може да ни се родят в главите като: - защо плащаме 25ст за kw/h, при положение че имаме АЕЦ Козлудуй, която продава за 9ст на kw/h. От къде на къде да изнасят този ток, а ние да ползваме скъпите ТЕЦ и ВЕИ?-защо в Северна Македония бензина е по-евтин от българския, след като го купуват от същото място - Бургас?
20
2
 
17
 
! Отговори
ЕС-осовец преди 5 години
а хората в ЕС, кучета ги яли!
19
14
 
7
 
! Отговори
Мръвкояд преди 5 години
Тая крава вече не е ли напълнила някое черво за луканка?
18
14
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Ще дойдат чиновниците на чии разноски? Ще погалят Пенка и ще изядат 3 други Пенки.Колете я тая крава само мастафи носи
17
3
 
12
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Точ чиновник явно е съвсем дребна риба, че само в България се е намерило *** за него да се поразходи. Виж по едрите риби ходят до Ню Йорк. Нищо че след това в Дойче Веле пак ще пише как Америка като избрала Тръм почнала да пропада.
16
3
 
33
 
! Отговори
ЕС преди 5 години
Смъртта на една крава е трагедия, смъртта на много хора - статистика.
15
3
 
20
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Както е тръгнало кравата Пенка може да надживее* самия Евросъюз....*Кравите живеят до 20 години макс,а тая не е млада.
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От СтолипиновоКакво щеше да се случи, ако Пенка беше умъртвена?Щяхме да ядем карначета и кюфтета няколко дена!
13
1
 
17
 
! Отговори
Вяра преди 5 години
Тя, милата не може да говори, само ни храни, ако владееше реч, може би щеше да заяви правата си като пенсионерите и щеше може би да участва във вземането на решения, създаването на закони, ред, система ...
12
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога и Пенка с околосветско пътешествие като кравата Бойка?
11
21
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Пенка на суджук
10
12
 
4
 
! Отговори
Пенка преди 5 години
Добре съм байковци- а вие отказахте ли телешкото,минахте ли само на конско като руснаците?