Пак сблъсък за Корал: Колчета и един камион пръст по пътя към плажа

Летовници и охранители си разменят взаимни обвинения в началото на сезона
21 юни 2018 07:11,
34

Плажът Корал отново e сцена на напрежение и скандали - охранители и летовници си разменят взаимни заплахи и обвинения. Причината е поредният опит да бъде спрян достъпът до плажа и летовниците да бъдат лишени от възможността за къмпингуване.

В повод за напрежението се превърна изсипването на купчина пръст на пътя за достъп, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR Стилияна Георгиева.

Още по темата

"Тук всеки си прави каквото си поиска. Пръстта бе изсипана от един камион, за който бе установено, че няма валидна гражданска застраховка за последните две години", каза Aтанас Русев от сдружение "Да запазим Корал".

Според него пръстта е изсипана направо върху пясъчните дюни.

За летовниците вече е истински "Сървайвър" да стигнат до плажа. "Има табелка, която указва, че това е частен имот, но няма такава, която да казва къде е входът за плажа", каза един от тях.

"Прескачаме огради, минаваме отдолу... В интелигентния свят където минават хората, там правят пътека", допълни друг.

Не е ясно кой е изсипал земната маса на пътя за плажа. От община Царево коментираха, че пътят е общински, а представителите на фирмата, заградила терените, не знаят за случилото се.

По думите на охранителите хората, които плажуват на Корал, премахват колчетата на оградата, за да могат да влизат с автомобилите си по-близо до ивицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бъйлювците дето искат да ..ат плажовете - марш в Гърция и Турция
26
2
 
8
 
! Отговори
Шкорпил преди 5 години
Не може този красив плаж дълъг над километър, да стои запазен за Васил Гюров и политическите му другари от Дай България, ДЕОС и ДСБ. Ама те така са си свикнали още от соц време.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧиновникНе ходя да къмпингувам, защото предпочитам хотелските удобства, но ходя на плаж... И на мен не ми харесват "диво" къмпингуващите. От репортажа е видно, че е засипан целия път и не е оставена дори пътечка към плажа! А да не говорим за нарочно неподдържания уж "асфалтов" път, който води до там и за който плащаме винетки... Сигурно и него ще оправят, като изсипят бетона на Корал!?
24
1
 
5
 
! Отговори
Оня там преди 5 години
А нещо за Иракли?! Я отидете да видите какви чудни "бунгалца" са построени на има няма 40 метра от плажа /ако не ви се ходи има и Гугъл мапс/ ..... но всичко е точно ! После не сме били мафия, и защо ходим в Гърция и Турция.
23
5
 
2
 
! Отговори
Хита на сезона преди 5 години
До ВанкатаВанка, ти и другите хипарчета трябва да си намерите друго място, където да живеете като клошари.
22
3
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Тука проблема е, че диваците не могат да газят дюните с коли, за да стигант до плажа и трябва да ходят 100 м пеша, за да къмпингуват "диво". Достъпа до плажа никога не е бил ограничаван. Да отидат в Гърция, Италия или Испания да къмпингуват по този начин, да видим какво ще се случи.
21
3
 
13
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Жалко,много жалко.....Ще се обърна към всички които си получиха земичките на баба и дедо и си мислят че като направят поредния бетонен паметник ще забогатеят..... това вече не се търси драги ми" предприемачи" хората ще спират все повече да ходят по родното черноморие и ще търсят алтернативни държави за почивка, и вие ще си останете сами с бетона който сте положили и сте унищожили родните райски плажове.... на прости и ограничени хора и пари да им дадеш те си остават прости за винаги!!!!!!
20
0
 
2
 
! Отговори
Концесионер преди 5 години
Това е смешно. Няма ли да изяснят накрая кое е частен имот, кое е път и кое е плаж там.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за Силистар никой нищо не казва, нали е на Данчо ментата и тишина.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мазепаНе може т.н. "частен имот" да ми ограничава достъпа до плажа! И такъв да е имота в пущинака, собственика е длъжен да осигури пътека /път/ на всички, желаещи да ползват плажа, който е изключителна държавна собственост! В противан случай следва да е отговорен по НК и НПК за ограничаване достъпа на гражданите до плаж държавна собственост, който следва да е достъпен за всички желаещи да го ползват! Къде са институциите и по-специално местната власт!
17
13
 
1
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Пръстта не е изсипана на пътя на плажа, а в частен имот, който имот, някой е решил че е път за плажа. Просто е.
16
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип не знам кой е прав в спора. Частен имот означава , че никой няма право да влиза в него. Все едно някой да влезе в апартамента ви на път за магазина :)) Общината или трябва да намери път или трябва да обезщети собственика и да получи терена. Но неможе всвки да влиза. По конституция, която важи за всеки гражданин.
15
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Законно е бе ,плажа си частен на мутрите какво ги закачате ,всички са като министър прецедателя мутри ,държавата на мутрите всичко е дадено на концесия и всичко е законно на мафията нея никой не може да я бара.Закона на винету.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да летуваш в България - начин на мислене.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ще е докато този проблем не се реши още в основата- да се дадат концесии и да се отворят къмпинги с необходимите санитарни и всякакви изисквания- какво е това всеки да нарами палатката и да я разпъва къде му оттърва, държавната собственост също е СОБСТВЕНОСТ,
12
13
 
11
 
! Отговори
Тоя преди 5 години
дето е решил да къмпингува на чужд имот нещо говори за интелигентния свят...Той чувал ли е, че има части от света, където като му се намъкнеш в собствеността, ще те гръмне и само ще се обади да дойдат да раздигат?
11
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходете в Гърция какво се занимавате с тези ***.Останаха ,ли нормални хора които да искат да ходят на нашето Мутро, мирие.
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този проблем се решава само по един единствен начин в това подобие на държава: недоволните, чиито достъп е ограничен, постъпват по същия начин - правят си асоциация, купуват предния парцел и го ограждат,спирайки достъпа на фирмата с колчетата. и настава сеир. а министрите и институциите се почесват умно, занимавайки се със силната музика в слънчев бряг. и защо аджеба, никой не обелва дума за елените или за плаж божурец на север, също ограден и с огромни бетонни комплекси върху пясъка?
9
1
 
16
 
! Отговори
зелено човече преди 5 години
Аз бях на този плаж през зимата и нямаше никакви проблеми,цял ден се пекох на слънцето и никой не ми каза копче!
8
5
 
32
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До хайде де!Плажът и дюните са излключителна държавна собственост! Бащинията си я дръж на село!