3D-принтиране на органи на Лятната бизнес академия на ВУЗФ

Още иновативни проекти на млади предприемачи ще бъдат представени
Обновена: 22 юни 2018 16:54 | 22 юни 2018 16:54,
4
3D-принтиране на органи на Лятната бизнес академия на ВУЗФ
Снимка: Личен архив

Иновативни проекти на успешни млади предприемачи, които са избрали да се реализират в България, ще бъдат представени на Лятната бизнес академия на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Тя е безплатна и започва на 25 юни – понеделник, от 13 часа, като ще продължи до 29 юни включително.

По време на академията учениците ще се запознаят със Спас Керимов, основател и изпълнителен директор на биотехнологична компания за 3D-принтиране на човешки тъкани и органи Printivo. Какво го мотивира да се захване с този амбициозен стартъп и защо решава да се развива в България – на тези и още любопитни въпроси той ще отговори в петък, 29 юни, от 16.30 ч., във ВУЗФ.

Интересните гости, обаче, започват още от първия ден на Лятната бизнес академия - в  понеделник, 25 юни. Тогава учениците ще се срещнат с още един вдъхновяващ пример, че възрастта не е определяща за постигане на успех – основателят на "Технократи" Ивайло Бонев, който ще разкаже какво го е мотивирало да се върне от Дания в България и да създаде център, в който да разкрие пред децата света на роботиката, програмирането и много други технологии, които тепърва ще променят средата, в която живеем и учим.

В сряда, на 27 юни, ще се срещнат с Андрей Ходкевич, архитект, изследовател и съосновател на Project Ephemera. През 2015 година става лауреат в най-престижния европейски конкурс за архитекти под 40 години – Europan. Участва и в разработката на проект за успешната кандидатура на холандския град Лееуварден за Европейска столица на културата през 2018 г.

По време на Лятната бизнес академия на ВУЗФ учениците ще се срещнат и със съоснавателката на системата за кариерно ориентиране и развитие Career rEvolution – Елица Костова. Тя е визионер, успешен коуч, бизнес консултант с международен опит и автор на обучителни програми, печелили е множество награди.

Елица работи с предприемачи от Дубай, както и с един от най- големите консорциуми в Белгия като бизнес консултант и обучител. Кариерната платформа, която създава, е представяна на редица местни и международни конференции за образование. Нейният панел в академията ще се проведе в четвъртък, на 28 юни.

Паралелно с вълнуващите лекции на тези и още мотивиращи млади българи, преподаватели от ВУЗФ в лицето на Виктория Лазарова, Мартин Колев, Ясен Димитров, Никола Димитров и други специалисти от различни сфери на бизнеса ще споделят с участниците ценни идеи и важни етапи от професионалния си път.

Всеки един от дните на лятната академия ще бъде тематично ориентиран към определена професионална сфера - маркетинг, финанси, бизнес коуч, кариерна ориентация, бизнес психология.

Целта на академията е да помогне на участниците да изберат правилната професионална посока за развитие. Тя е подходяща за всички ученици между 10 и 12 клас, които се колебаят в каква сфера да продължат образованието си след гимназията.

В същото време, разказвайки историите на успешните млади българи, от ВУЗФ се стремят да покажат на учениците, че реализацията в България е възможна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм съгласен с теб. Реализацията е възможна но действително трябва да си предприеив и да ти се работи...
1
2
 
1
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Да реализацията в България е възможна, но с една копачка и на полето да видят от къде излиза хляба, другото си е вятър работа.