Българските села опустяват, из уличките... закачени некролози

В малките населени места живеят предимно пенсионери
22 юни 2018 18:00, Петя Славова
221

Само преди няколко дни статистиката ни напомни, че българските села изчезват. И за съжаление тази трайна тенденция не се променя. Из уличките има само закачени некролози, видя Bulgaria ON AIR.

Ако остават хора по селата – те са предимно пенсионери. Как протича ежедневието в едно от тези вече пусти населени места в Северозапада – разказва Калин Иванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е,защото никой не постави полицаи да осигурят спокойствието в селата,изчезнаха и медицинските пунктове,детски градини,училища,а с тях и населението.Те погребаха България! А гербавите я допогребват окончателно.
83
5
 
22
 
! Отговори
Ира преди 5 години
Медиите много късно пишат за това! Защо мълчахте и мълчите за важните въпроси в държавата?Медиите обслужват силните на деня,а колцина са тези,които бият тревога за злободневните въпроси!Производството на качествената бг.земя ни е дар от Бога и е от голямо значение за изхранването на населението ни!
82
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До докер86 Филмът"Селянинът с колелото"гледал ли си,там се осмиват въпросните цехове,който проект пропадна още при социализма.Животът преди 10 ноември1989,имаше за всеки по филийка,но нямахме политическа свобода,българи биваха избивани в лагерите на смърта,нямахме качествено здравеопазване,възможност да пътуваме и учим на запад,тези привилегии имаха само "червените аристократи".На България е нужно правителство,което да се откъсне от червената зараза и Русия,и да инвестира в хората.
81
19
 
12
 
! Отговори
проклятието на... преди 5 години
България е НКВД-КГБ комунистическата вълча глутница, която унищожи всичко живо по пътя си за черните в историята ни 70г. червена диктатура!!! След 1944г. унищожиха българското село, като го окрадоха, а след 1989г. унищожиха и българския град, като го окрадоха и взривиха!!!
80
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е разграбвана от комунистите 45 години,толкова много е брулена и съсипвана,че ще ни трябват десетилестия да се съвземем.А и управляващите допуснаха непоправими грешки през 23 годишния период на демокрация.Нека БСП и тройната коалиция,да се запитат,колко още са ограбили страната.Болшинството от "демократите",също са кадър на БКП.Не стига това,ами и подписаха"големия шлем",та заробиха с 3 млд страната,дълг към Газпром,с които пари щяхме да помогнем на изстрадалия български народ.
79
5
 
24
 
! Отговори
докер преди 5 години
До 85 РМСЗащо коментираш неща станали по време когато даже не си бил и заплануван ? Някога през социализма във всяко сели имаше производствени цехове и ТКЗС та л много млади хора работеха по селата.След демосрацията всичко се унищожи (приватизира) и естествено , че младите ще избягат.
78
4
 
32
 
! Отговори
Дам преди 5 години
Имаше един филм Смело сърце и там главния герой, казваше много хубава реч преди битка, че сега е моментът да се биете и борите за свободата си, а не на старини да съжалявате, че когато сте били по млади не сте изгонили мутренски политици и нямаше да живеете до края на живота си в мизерия и глад.
77
5
 
27
 
! Отговори
Така е преди 5 години
При герберокрацията. Човекът е зает със западните Балкани, не го тревожете с вашите банални проблеми. България изчезвала - какво от това, той има къща в Америка.
76
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте се оплаквали и търсели вината в другите. Давайте да се вдигаме и да си върнем контрола над държавата. Има достатъчно образовани, интелегтни и некорумпирани хора, които могат да поведат страната, трябва да се отсрани раковото образование което ни управлява в момента.
75
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селата бяха изпуснати преди 20г... сега да видиме малките градчета с по 5-10 000 души население. За тях още има надежда! Но е нужда инфраструктура! Пътища, училища, болници, детски градини... Хората с деца не могат да живеят нормално без тези неща...
74
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то в страната нищо наше няма-полезните изкопаеми ги добиват и изнасят американци и канадци,дървата отиват в гърция,житото го изнасят арменци,тока го плащаме на чехи и австрийци,земята я изкупиха арендатори монополисти,търговските вериги и молове са чужди,какво ни задържа тук-нищо,какво от всичко с което разполага страната ни е наше на населението-нищо,с какво тези богатства обогатяват държавата-с нищо,всичко е раздадено за мизерни проценти но срещу мазни комисионни за услугата,слугинска държава
73
6
 
7
 
! Отговори
ббббббббббббб преди 5 години
ердоган и путин са виновни... за обезлюдяването
72
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селата опустявали...А има ли път да стигнем до тях?Пътищата към градовете са лоши в самите градове тоже.А какво оставя за селата.Асфалтопътищарската мафия ни мори яко.., дебелоВластта КО ? Тя си взима нейното и нехае.Управляващите ние си ги избираме.
71
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛелееМда, но на село требе бачкане. При това целогодишно, не на всеки се нрави
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 59Може, аз пробвах 2 пъти и се отказах. Казах с какви проблеми се срещнах. Къща няма да купувам вече...Ясно е че има места, където ги и подаряват
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 69иТи си простият, ако си мислиш, че ще накараш някой срещу пари да взима престъпници и убийци в страната си.До сега няма случай пари дадени на Източна Европа да са върнати, въпреки че Полша Чехия и Унгария от 4 години не взимат мигранти.Гърция върна ли 300 млрд евро на Брюксел?
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм забелязал евросубсидиите ни да са спрени, всичко се строи нормално. Не си ти, който ще командваш в страната ми и да ни натрапваш престъпници и убийци!Можем само да взимаме без да даваме, справка Унгария, Полша и Чехия.Много поздрави на неБългарския Хелзинкси Комитет!
67
17
 
18
 
! Отговори
Дърт Булгар от село преди 5 години
Малък бях,но си спомням как милиционери с ленти Оф изземваха(разбирай крадяха) животните на селяните,национализираха ни и земята,а с това ни отнеха и поминака. Желанието им беше да обезлюдят селата и да ни направят граждани,първото,видно е успяха да направят,но граждани ние така и не станахме.Вярвате или не това е истината.
66
4
 
27
 
! Отговори
мнение преди 5 години
Хайде, започнаха вече промивките на мозъка за приемане на мигранти. Само че този път ще се бием на живот и смърт. А за БСП няма да гласувам, заради думите на Илияна Йотова, че мигрантите не заслужават омраза. Станишев лобираше за Истанбулската конвенция, Йотова лобира за мигрантите. Ще си гласувам за Слави.
65
3
 
15
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Е , какво като опустяват .Важното е да растат цените на жилищата в София.А е все тая кой ще живее, как ще се нарича и на какъв език ще псува раята българска