Българските села опустяват, из уличките... закачени некролози

В малките населени места живеят предимно пенсионери
22 юни 2018 18:00, Петя Славова
221

Само преди няколко дни статистиката ни напомни, че българските села изчезват. И за съжаление тази трайна тенденция не се променя. Из уличките има само закачени некролози, видя Bulgaria ON AIR.

Ако остават хора по селата – те са предимно пенсионери. Как протича ежедневието в едно от тези вече пусти населени места в Северозапада – разказва Калин Иванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парадоксално е, че родината на *** се обезлюдява, но той гледа само, да не би някой отвън да не дойде. Сякаш са се наредили на опашка чакащи. Жалко за красивата и плодородна зем---------------"***" си е у тях и той решава дали да заселва натрапници или не. Като са ти толкова симпатични имигрантите вземи си ги у вас!
63
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не може да се говори колко хубави неща се случват, а България да изчезва...". Браво на кметския наместник за тези думи. Чуваш ли, Борисов????????
62
7
 
24
 
! Отговори
Лелее преди 5 години
Българите са т.ъ.пана.р.и.Теглят по 100,200 хиляди лв кредити,да си вземат стотина квадрата *** в някой град..и от там започват мъките им,бачкат за мизерна заплата и 30г плащат кредит..до кат го изплатят са или стари или мъртви..а за тези пари на село може да се вземат и земя и животинки и си живеят живота,и децата няма да са асматици и самоубийците ще намалеят..щото в града това са резултатите...
61
6
 
17
 
! Отговори
До 27и преди 5 години
Да бе, бурите ги мислиш за балами! Парадоксално е, че родината на *** се обезлюдява, но той гледа само, да не би някой отвън да не дойде. Сякаш са се наредили на опашка чакащи. Жалко за красивата и плодородна земя. Дъртите останаха да я оплакват, младите кадърни бягат, а останалите търтеи продължават да прогонват и малкото упорити идеалисти.
60
4
 
2
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 5 години
До АнонименЕ, ти развита Европа с България ли ще сравняваш?
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 44Нищо подобно! Изобщо не се продават скъпо, а наследниците гледат по- скоро да я продадат. Но няма кой да я купи.
58
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Врачанския Пустиняк иска да заселва България с араби и афганистанци - и после сигурно ще вмъкне някъде в националното знаме кръстосани ятагани и полумесец...Едно друго безродно влечуго - не може да разбере, че българите в България не раждат деца - ЗАЩОТО НЕ ИСКАТ ДА ГЛЕДАТ КАК ГЛАДУВАТ. Иска да вкара ромския почин - раждай наволя, и чакай друг да ти ги храни!Сума сумарум - селяните пишещи във форума са много!
57
2
 
0
 
! Отговори
123 преди 5 години
До До СашоВидимо всичко е тук... Знаеш
56
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но пък турците се увеличаваме. Няма страшно. Скоро пак ще ви пoмпим 500 години.
55
2
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Много сме "печени", забиваме си нож в гърба едни на други.От турци ме е страх. Толкова сме "добри".
54
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм сигурен дали имаме 5.5 милиона. В село на нашата улица има само една целогодишно обитавана къща и в нея живее една баба. В други две има хора през лятото. Всичко останало се руши и пустее. Дворовете са обрасли с бъзе станало по два метра.
53
11
 
13
 
! Отговори
123 преди 5 години
Нали всички са в София-ТА ;) Зарязаха си родните места готованците!
52
4
 
34
 
! Отговори
До Сашо преди 5 години
И кой ти каза, че всички са в София? Там живеят само 18 процента от населението. Масово хората от провинцията емигрират, а не ходят в София.
51
15
 
4
 
! Отговори
готини сме преди 5 години
Тypците сме пичове.
50
13
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
Нали всички трябва да сме в София. Нормален процес е обезлюдяването
49
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работата ми е такава 4е пътувам по цяла европа и България и виждам огромните разлики между техните градове и селца и нашите. Разликата е тази 4е в техните села млади хора строят къщи а в нашите са изоставени и се рушат. Така са направени нещата 4е младите хора не отиват в големите градове да работят а в самите села им е осигурена работа и заплати които да задоволяват нужният стандарт на живот. Може да си представите какви са им заплатите щом си позволяват къщи на по три етажа с 2 декара двор.
48
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е резултатът от 30 години експерименти на външни благодетели и родни недорасляци, които се добраха до властта, без да осъзнават, че това е ОТГОВОРНОСТ към РОД И РОДИНА, а не към поредния голям брат. Три основни фактора са необходими - поминък, училище, болница, за да се развива едно населено място, а нашите управници под благовидния лозунг за реформи съкратиха и унищожиха де що можаха и принудиха хората да заработват хляба си в чужбина. Единственото, което не се съкращава са партиите ...
47
8
 
25
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
ГЕРБ ще обезлюдат България и ще я продадат на евреите ! Това предвижда планът Маршал !!!
46
4
 
23
 
! Отговори
Гладна мечка хоро не преди 5 години
Без заплати така ще е.
45
3
 
28
 
! Отговори
Африка преди 5 години
То в София в блоковете е пълно с празни апартаменти. Хората обикновено са в чужбина. А тези, които живеят не смеят да палят лампи вечерта и се създава впечатление на полупразен блок.