Проблемни деца! Цял квартал пропищя от Дом в Русе

Институциите искат да ги преместят във възпитателно училище
23 юни 2018 08:30, Петя Славова
30

Напрежение между деца от институции и жители на квартал в Русе. Хората се оплакват от поведението на младежите в Центъра за настаняване от семеен тип. Те чупят стъкла, имат криминални прояви и употребяват наркотици.

От институцията са с вързани ръце, тъй като съдът отхвърля исканията им проблемните деца да бъдат преместени.

Екшънът се разиграл в квартал "Възраждане" в Русе, където след скандал между две деца се е стигнало до бой и трошене на прозорци. Причината – отказана цигара и счупен телефон, съобщава Bulgaria ON AIR.

Сградата на институцията се намира на по-малко от 50 метра от жилищен блок. Хората готвят жалба до общината. От Червения кръст, които предоставят социалната услуга, са с вързани ръце.

Въпреки че центърът е за деца без увреждания, половината от питомците са с проблеми. Част от децата имат и противообществени прояви. Съдът обаче е отказал преместването им във възпитателно училище с мотива, че ще им даде шанс.

Институциите пък настояват да се вземат спешно мерки на национално ниво, които да отделят проблемните деца в специални центрове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в нашия град им направиха къщички и ги преместиха от едно село,народа пропищя от кражби и нищо не се прави
20
1
 
15
 
! Отговори
Разумно решение преди 5 години
До annybodyЗащо в Норвегия?Да ги изнесем в Нигерия. Там ще са бели хора и ще се чувстват привилегировани!Освен това, през цялата година е лято. могат да се изхранват чрез земеделие, лов или риболов, ако не им се работи друго.Заради по-светлия си тен ще бъдат предпочитани като брачни партньори. Местните имат изпитани традиционни методи да ги накарат да се подчиняват на тамошните обичаи и да спазват приличие според тамошните критерии. Така интеграцията се осъществява лесно.
19
0
 
19
 
! Отговори
Основният въпрос преди 5 години
колко от тези деца си имат живи и здрави родители, които са предпочели да "подарят" децата си на държавата, под някакъв претекст?Трябва да бъдат задължени за изплащат или цялата издръжка на детето си, или да я плащат на части дори и след като детето навърши 18 г. и напусне социалния дом!Ако бъде приета такава наредба, много хора ще си вземат децата обратно у дома.После е нужна друга наредба - за провиненията на децата да се глобяват родителите. Да видите как ще ги озаптят!
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бас държа, че всичките са с наситен тен.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО ТОЗИ ДОМ БЕШЕ ДО ДОМА НА СЪДИЯТА, РЕШЕНИЕТО НА СЪДА ЩЕШЕ ДА Е ДРУГО.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаранция, че си имат здрави родители, които си гледат кефа, докато дечицата са на наша издръжка....
15
5
 
3
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 5 години
Абе защо му се връзвате на импотентното келешче-15Водил е някоя русенка някъде с надеждата да натопи пипера ама не успял да го вдигне и сега русенци са му виновни.А може и мацето с някое нигерийско дилдо да го е работила заднем и да се е поувлякла малко повечко и сега лешпе/рчо плаче от любов и мъка.
14
24
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ха,та тия русенци като хора са тотал щета. За нищо не стават.Андрешковината им е пословична. Голяма загуба на време и пари е да се занимават с хората от тоя край.Бракувани са отдеве
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
едно време имаше възпитателния подход на Макаренко, опит има, да се възроди, че с новите подходи на търпение ще ни опукат без нищо
12
0
 
10
 
! Отговори
ЗАКОН преди 5 години
Знаете ли тези Домове са Развъдник за Робство - В такива Домове развъждат деца и ги продават на *Приемни Родители * . Държавата България плаща по 600 лева месечно на ДЕТЕ , *приемните родители* не плащат данък сгради и данък смет . Далаверата излиза около 2000 лева месечно .Системата работи така - отивате в Офис на ПУЛС и питате как да изкарате пари от ДЕЦА - връщате РЕСТО в размер от 50% . И така ставате собственост на РОБИ и ви Плаща България .
11
1
 
44
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
В тоя блок мъже нама ли бе?Вземаш един сноп върбови клонки и ги биеш до посиняване. Хем цигарите ще спрат, хем ще бъдат възпитани.
10
12
 
25
 
! Отговори
Svinetkata преди 5 години
Бъдещи избиратели на ГРОБ !!!
9
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шшшшш...тихо-тихо мравке да не те настъпи някой.Умствените ти напъни над тоалетната чиния и не забравяй водата ;)
8
27
 
1
 
! Отговори
sdfsdf преди 5 години
За всички,които са писали преди мене-куршум!!!!!!!!!!
7
3
 
28
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 5 години
Проблемни деца ?Ами дайте ми ги насам де.Ако трябва ще си платя за удоволствието ;)Обещавам да ги върна цели !
6
2
 
43
 
! Отговори
Къде ви е проблема ? преди 5 години
Ами бийте ги бе !Бийте ги,че те от друго не разбират.НАГЛО гейт-ашко-***/итутско поколение.Бой,ритници и обиди.Те разбирт само и единствено от това.Пък толкова много като ви е жал за милите дечица и им позволявате да ви се качват на главите....е тогава защо се оплаквате ???Май и вие не знаете какво точно искате.Брутална липса на възпитание и:-ама сега какво ще правим ?Жалка картинка.
5
2
 
30
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Намерете форма да се изнесат в Норвегия, за нула време русенци ще се отърват от тях.По-лошото е, че и Швеция, и Норвегия още от 90-те години са яли попарата на нашите "привилегировани", по-вероятно е да ги върнат още на границата и ще излязат с декларация, че ние сме си добре с правата на човека и ще си измият ръцете.Ако русенци се оплачат от нарушаването на собствените си права, имат по-голям шанс.
4
1
 
37
 
! Отговори
Бг.реалност 2 преди 5 години
Същите последствия от действията,като всички зрели хора.Закона за съжаление все още удобно мълчи.А комбинацията от новия модерен вече и у нас американо-немски метод на отричане на възпитание,наказания,респект и съобразяване с останалите хора дават повече от видими резултати при подрастващите леш/пери.Обществото и то за да бъде в крак с модата толерира и оправдава действията на малките ***/чета.Изход няма.Системата не може да бъде победена.Затова шамарете малките *** с кеф !
3
1
 
58
 
! Отговори
Бг.реалност 1 преди 5 години
Това е тема,по която коментарите няма да бъдат кратки.Все пак:Света еволюира.Не е задължително думата,,еволюция" да се свързва с нещо положително.Същото е като цяло и при тъй наречените все още от закона ,,деца"На 15-16год. той или тя,особено ,,тя" в днешно време НЕ СА деца!Щом могат да пафкат каквото намерят,да се лашкат с дърти чичковци за подаръци и пари,да псуват хората и умишлено да демонстрират липса на социално съобразяване,значи са възрастни достатъчно,за да си понасят последствията
2
3
 
25
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Щом не може държавата да ги премести тогава -да дадът ведомствени жилища на хората от Русе в София и да преместят тях а изоставените жилища да изкупят от собствениците по 100 000евро и готово .....Всичко е готово.....