Населението в България Все по-малко, все по-неграмотно

До догодина населението ни ще падне под 7 млн. души
Обновена: 24 юни 2018 20:01 | 24 юни 2018 10:47,
238
Населението в България Все по-малко, все по-неграмотно
Снимка: Булфото, архив

Към 31 декември миналата година българите са 7 милиона и 31 хиляди. Като се има предвид, че за година населението намалява с 40 хиляди и се очаква се догодина да паднем под 7 милиона души, заяви председателят на НСИ Сергей Цветарски.

"Въпросът е в структурите, до колко това население е образовано. Процентът на неграмотност драстично се увеличи", посочи Цветарски.

Още по темата


"Между преброяванията нямаме източник на информация. Следващото преброяване на населението е през 2021 година. Всяко изследване го правим по регламент. Започнахме да разглеждаме общи регламенти, които са рамкови", добави още той.

"Средната работна заплата е около 1000 лева за един работещ", информира Цветарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
19
 
! Отговори
До Зозо преди 5 години
Всяка година опусяват все повече и повече села (български) все повече млади напускат България, населението застарява - това какво ти говори????
164
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отдавна не сме 7 млн. у нас. Само в нашия блок половината апартаменти са празни. Хората не си губят времето из София - все е България. В чужбина са се спасили директно. А се водят с постоянен адрес тук. От 10 и повече години обаче живеят зад граница и не се канят да се връщат. Който има мераци да слугува за без пари на мафиотите у нас - да го прави. Повечето млади и образовани обаче не са съгласни. Затова и у нас остават пенсионерите и онези, от скъпата боя.
163
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма толкова *** народ като българския!*** , че хората търсели по-добър живот на запад. Да останели младите - да слугуват за шепа грошове на Нинова, Гергов, и Пеевски.Печените си тръгват - остават умните и красивите - да обикалят нужника на Бузлуджа , и да борят бананите и тоалетната хартия!Последния да хлопне вратата , и да угаси лампите!
162
15
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
***-путинистите пак са заляли форума. Кога бе, кога ще изчезне България, ще фалира САЩ и ще се разпадат ЕС и НАТО??? Много смешна руска пропаганда тук!!!Глад и лабут за ***!
161
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-много 6 млн. Половината не са българи, от българите половината са над 45г.
160
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СПОКО! ЗА ГЕРБ НЯМА ОПАСНОСТ!ТЪМНИЯТ ЕЛЕКТОРАТ НАРАСТВА!
159
3
 
45
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Стига сте лъгали хорста! 7 милиона да, ама с умрелите барабар...реално населението на България към днешна дата е не повече от 5 милиона. Кого заблуждавате?! То ако сме 7 милиона цъфтим и вържем направо....ама пусти избори, няма как трябва да нагодим цифрите, нали тъй?!
158
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С Русия нямаше безработица и това стига.Няма какво да се говори повече.Няма по несправедливо нещо от това да не можеш да си намериш работа ,за да издържаш семейството си.
157
1
 
20
 
! Отговори
Asix преди 5 години
Нормално! Аз лично съм в Австрия само сезонно, но мисля да остана за постоянно.
156
32
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
С Русия бяхме велика държава - нямаше банани, не можеше да се пътува и допотопната държава фалира два пъти - факт! В момента в банките има спестявания за 50 млрд., в София дори мутрите почнаха да строят офис-сгради, защото просто икономиката дърпа, що заводи се отвориха, ама троловете си лаят.
155
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
населението е отдавна под 7мил сега е 6 и нещо милиона
154
1
 
16
 
! Отговори
x преди 5 години
1000 лева за един работещ - 20% на 100 - поправка
153
6
 
26
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До САЩ Още може!!!Както бе казала една бивша американска посланичка, която биеше хората на опашката за визи буквално по главите с дамската си чанта, за да си проправи път : " Нас не сте ни необходими повече он 4,5 милиона!!!" ......Още може, до 4 милиона и половина досато стигнем, още може, дерзайте, гербаджии!
152
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Край - Изнесоха се 1.5 млн. кандидат милионери и оставиха майките си и бащите си тук и се чудат що са им ниски пенсиите.ми, защо не ги кътате ве!
151
2
 
17
 
! Отговори
няма страшно! преди 5 години
До Анонимен - След 50 г. Нвма да има българи.Нинова и някои от бсп-ту ще останат!
150
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 50 г. Нвма да има българи. По мойта сметка. Бавно става изчезването.Вземете мерки г.да стратези.
149
9
 
26
 
! Отговори
САЩ преди 5 години
"Населението в България Все по-малко, все по-неграмотно"Нас Новите ви Господари от САЩ този факт ни удовлетворява. Трябвате ни болни, бедни, малобройни и ***.
148
4
 
19
 
! Отговори
агент стойчо преди 5 години
Плащат на един много,за да не плащат нормално на 100. Има системаСистемата на мутрите. Подсказана от приятелите на гепа от вънка.Накрая ще остане само един:)
147
18
 
4
 
! Отговори
Край преди 5 години
Нежеланието да се *** икономически емигранти в ЕС се аргументира с това че " Те трябва да поемат своята отговорност за преуспяването на собствените си страни". Е точно тази отговорност не поеха избягалите от България. За това като се връщате - не викайте на България "BG", не плюйте в извора дето сте пили. Ми донесете на майка си и баща си нещо вносно -че хора са ви направили.
146
15
 
18
 
! Отговори
Край преди 5 години
Изнесоха се 1.5 млн. кандидат милионери и оставиха майките си и бащите си тук и се чудат що са им ниски пенсиите. Ми кой да им ги изкарва бе богатковци. Принципа е че всяко поколение плаща пенсиите на предишното - така е устроена ВСЯКА пенсионна система. Вие там изкарвате на чичо Гюнтер/баба Мери пенсиите. Тук ние колкото можем - толкова.