Населението в България Все по-малко, все по-неграмотно

До догодина населението ни ще падне под 7 млн. души
Обновена: 24 юни 2018 20:01 | 24 юни 2018 10:47,
238
Населението в България Все по-малко, все по-неграмотно
Снимка: Булфото, архив

Към 31 декември миналата година българите са 7 милиона и 31 хиляди. Като се има предвид, че за година населението намалява с 40 хиляди и се очаква се догодина да паднем под 7 милиона души, заяви председателят на НСИ Сергей Цветарски.

"Въпросът е в структурите, до колко това население е образовано. Процентът на неграмотност драстично се увеличи", посочи Цветарски.

Още по темата


"Между преброяванията нямаме източник на информация. Следващото преброяване на населението е през 2021 година. Всяко изследване го правим по регламент. Започнахме да разглеждаме общи регламенти, които са рамкови", добави още той.

"Средната работна заплата е около 1000 лева за един работещ", информира Цветарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
8
 
10
 
! Отговори
ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА преди 5 години
Било намалявало населението,това значи ,че се развиваме в правилната посока и всички правителства спазват инструкциите за все по-бързо намаляване на населението и неговото опростачване.Тази територия трябва да се освободи от българи.Ако глобалното затопляне продължи с тези темпове в близко бъдеще,значителни територии от белите държави ще се отзоват под морското ниво и това население трябва някъде да отиде,Тук е шанса на българите да се превърнат в слугинаж на новите стопани на бивша България
104
7
 
9
 
! Отговори
дриско преди 5 години
Европейско развитие солидарности ценности джендърии и още нещо
103
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АйваЧак пък 5 милиона.Вие отивате от едната крайност в другата.Населението е около 6,7 милиона.Наистина много намалява,ама не сме чак и 5 милиона.
102
5
 
51
 
! Отговори
Айва преди 5 години
Населението на България към момента е около 5 милиона и това се знае,но не се коментира.
101
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Харесва ви или не - богати ама истински богати българи станаха в България. Който си дава сметка че от него не става друго освен наемен работник - да бяга."99% от работещите работят за заплата и не живеят от печалбите на някакъв частен бизнес. По твоята логика, в странта няма да останат и 40000 души.Има ли реалистичен модел, в който всички може да са "истински богати българи"?
100
46
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
Хвърли ме мамо надалеко, за да се хваля по-леко. Харесва ви или не - богати ама истински богати българи станаха в България. Който си дава сметка че от него не става друго освен наемен работник - да бяга. Който има амбиции за нещо повече - България е мястото. Тук с повечко решителност и амбиция и премиер можете да станете.
99
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рапорт даден, рапорт приет!Нали това беше целта?!Честито на печелившите!Заслужиха си сребърниците.
98
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Vladi 107Айде сега ще те погубят "истинските" български родолюбци! Крий се! :))))))))
97
15
 
45
 
! Отговори
Vladi преди 5 години
Поздрави от Англия! Спасявайте се хора! Няма изход там! Лично аз емигрирах след 2000 опита да си намеря нормална работа за повече от 900лв. Дори више, 2 езика и 10 години стаж не помогнаха! Затова се махнах...С 900 лв и на квартира! Разболях се от притеснение там, че едва си плащах сметките!
96
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дреме ми на тръбата за тези "изследвания" - на баба им хвърчилото. Още бюджет искат - това е
95
3
 
65
 
! Отговори
Vuio преди 5 години
Какви 7 милиона бе, вие болни ли сте! Всичките ми комшии са в чужбина! На последното преброяване жената ги записа, каза че ще ги броят тъй като по лична карта са там! На мен лично ми казаха да запиша сестра ми,майка ми, баща ми....те са в чужбина отдавна! Смях в залата, тези хора от много години не са в Бг. Да се направи реално преброяване!!! А не да ми пишат че във входа сме били 98 души, като реално в Бг останаха 25-30 от тях! Под 5 милиона сме според мен!
94
2
 
39
 
! Отговори
Модерното преди 5 години
Няма страшно българите сигурно са около 50% от догодина ще сме малцинство и ще разчитаме на БХК, за да сме ощетени и да ни дават нормални надбавки, за да имаме деца. Както и да не плащаме данъци, да живеем в незаконни къщи и т. н.т
93
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я не сакам я да съм добре, сакъм Брексита да спре!
92
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е ние имаме 5 деца . 4 момчета и едно момиче . момчетата вече са в Холандия и нямат намерение да се връщат .
91
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реално сме не повече от 6,6-6,7 милиона постоянно живущи тук.Ако вървим с това темпо до 2025 година ще паднем под 6 милиона,а до 2050г до 4,5 милиона.Ама никой не ни е виновен,че не правим деца.Ето и аз имам само две,а исках поне три.
90
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще напечатаме дипломи на мургашите и ще оправим статистиката
89
12
 
29
 
! Отговори
бивш преди 5 години
поздрави от Дойчланд , бъдете живи и здрави :)
88
4
 
11
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
До до 91Абе то няма нито един препинателен знак в коментара, ти си тръгнал да му обясняваш кога се използва "в" и кога "във".)))
87
2
 
18
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Ако приемем този форум, за частна извадка за грамотността на нацията, то действително сме неграмотни.Аз питам: как може един генерал да не знае, че в Африка има най-голямо разнообразие от терористични организации? Това филанкишията ли е или генерал на който това му е професията!! Какво остава за континента който дори и основно образование няма!
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ти си от неграмотните, а си доста по-малко успешен от мен.