21 век: Коне се разхождат на главен път!

Животните били на Гольовците и се шляели между колите
25 юни 2018 20:55,
18
21 век: Коне се разхождат на главен път!
Снимка: Северина Димитрова

Изумителна гледка втрещи шофьори на главен път Кюстендил – София. Някои водачи, за жалост, пострадаха от препускащите безстопанствени коне на шосето между автомобилите, алармираха водачи.

"Изведнъж, както пътувах, пред мен се появиха 4-5 коня. Животните са огромни и представете си при един евентуален удар какво може да се случи. Трябва ли някой да умре, за да се задействат институциите и да се вземат мерки", негодува 39-годишен шофьор от Кюстендил, който ежедневно пътува по тази дестинация.

Парадоксалното е, че животните почти ежедневно обикалят главния път и то на метри от сградата на КАТ – Пътна полиция. Множество кюстендилци са подавали сигнали на тел 112, но без резултат.

"Само аз съм подала над 30 сигнала и нищо - каза 31-годишна майка. - Изпращат екип на полицията, разгонват конете и до там. Проблемът е от години на ред, сигнализирахме и местния омбудсман. Очакваме най-накрая да се предприемат някакви мерки".

По думите на кюстендилци конете са собственост на мъж от ромския квартал "Изток". Той отглеждал множество животни в гетото и често ги пускал по ливадите в района на паша.

"Доколкото чух тези коне са собственост на мъж от клана на Гольовците. Никой не смее да му се опре. Досега можеха да му вземат конете и да му напишат един сериозен акт, за да не си помисли отново да ги пусне така. Уви, явно за едни законите важат, а за други - не", гневят се водачи, които преминават всеки ден през опасния участък от главния път.

Само преди около година в същия район безстопанствени коне се удариха в линейка, която превозваше пациентка за столицата. По чудо не се стигна до пострадали, а щетите по медицинския автомобил възлизаха на стотици левове.

През последните няколко години десетки са регистрираните пътни инциденти с безстопанствени животни в района. Отново през м.г. кон смачка таксиметров автомобил, а водачът се размина със счупена ръка и комоцио, след като животното изскочило посред нощ пред шофьора, припомня "Монитор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.