HelpBook: Подлез с решетка и... сливи на мармалад по улицата

Граждани сигнализират отговорните институции за нередности
25 юни 2018 18:46,
2
HelpBook: Подлез с решетка и... сливи на мармалад по улицата
Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

Седмичният обзор на сигнали за нередности, подадени от граждани, започва с оплакване от столичния квартал "Младост" 1.

"От около 20 години стоят остатъци от някогашното пазарче. Разкъртените плочки, бетон, ръждясали железа, клони и отпадъци представляват не само отвратителна гледка, а и застрашават здравето на преминаващите. София е европейска столица и подобни пейзажи са недопустими", настоява столичанинът, който моли най-учтиво да бъдат взети мерки.

Гр. Варна, кв. "Левски", ул. "Подп. Калитин" 11 - след този номер следва черен път, който никога не е асфалтиран, твърди гражданин, като прилага и снимка като потвърждение. Той настоява улицата да бъде асфалтирана, както и да се направят нормални паркоместа.

Получихме снимки и на опасен подлез - до Спортна Зала, в същия град. Разрушени стълби и откъртени парчета застрашават ежедневно здравето на преминаващите там.

Друг подлез пък е затворен с решетки. Той се намира на столичния бул. "Боян Магесник", в отсечката от кръстовището на "Подуяне" до ул. "Велчо Атанасов".

"Предполагам знаете, че самият подлез е в окаяно състояние, с разбити стълби и без осветление. Въпреки това, той е удобен начин да се пресече булевардът. Другият вариант е на самото кръстовище, което е далече. Сутрин пресичането е доста рисково. Дали от някой местен, който така решава да изгони бездомниците от там, или е по ваше решение. Жителите на кварталите "Сухата река" и "Редута" много биха се зарадвали да видят този подлез функциониращ и в добър вид. Ако не може да го ремонтирате, поне да бъде почистван редовно", пише в сигнала си гражданинът.

Получихме сигнал и за слива, която е 80% на тротоара и не се поддържа от собствениците, което затруднява движението по уличното платно. Случаят е от с. Горни Богров, ул. "Мургаш" 2.

"Вече няколко години гледката е изключително грозна и лепкава - сливите падат по уличното платно, колите ги размазват и разнасят на мармалад по главната улица, по която се движи столичен градски транспорт. Нищо, че сме на село (все пак сме в Столична община) и тук трябва да има европейски норми и правила. Писна ни от немарливи стопани. Гледката е грозна и колите не могат да се разминават!", пише потребителят, като моли за своевременна реакция.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
Мармалад да искаш... то има и пак да протестираш, направо не си е работа ;)