Пациент: Поставят ми фалшиви диагнози за пари от Здравната каса!

Сигнал за злоупотреба от страна на медици бе изпратен чрез HelpBook.info
25 юни 2018 17:15,
36

Снимка: HelpBook

Сигнал за поставяне на неистински диагнози и представяне на неизвършени медицински прегледи за заплащане пред Здравна каса-Русе бе насочен към Изпълнителна агенция Медицински одит (ИАМО) чрез платформата за сигнали HelpBook.info от пациент, който твърди, че медици злоупотребяват със здравословното му състояние с цел допълнително финансиране от НЗОК.

Той алармира за два медицински прегледа, които, по думите му, не са извършени.

"Тъй като не съм подписвал амбулаторните листи, с които са отчетени тези прегледи и най-вероятно някой се е подписал вместо мен, това деяние, освен неморално поведение на лекари, ще нарека и престъпление", посочва авторът на сигнала.

"На други проведени медицински прегледи са ми поставени очевидно неистински диагнози, с цел да бъда диспансеризиран и лекарите-специалисти да имат възможност по-често да ме извикват за прегледи и изследвания", пише още той.

Повече подробности за здравословното състояние на пациента, начина му на живот и качеството на лечението от кардиолога д-р Цоню Стефанов, МБАЛ "Медика - Русе", можете да прочетете в приложения файл "Източване Здравна каса.doc" тук.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
13
 
! Отговори
МакКонар преди 5 години
Баща ми с метастази в мозъка, тоест безнадеждно състояние, парализиран го пращаха на Пет скенер и КТ едното е 500 лева, другото 200. Иначе отказаха да му дадат по здравна каса дексаметазон за 18 лева познайте защо. Да са живи и здрави и най-вече джипитата, които си кътат направленията и скатават при всеки случай.
13
2
 
14
 
! Отговори
к преди 5 години
ще ви дам един пример :в САЩ си купих обикновен антисептичен крем - 30 г с 2% фуцидин - цена 39 $първо за да полъча този крем ми се наложи да платя 60$ за медицински преглед единсвенно за да получа рецепта !сге ада смятаме - 2% от 30г е 0.6 г една унция (31г) Фуцидин струва (31х39)/0.6=2015$ !!!т.е. сподед евреиските компании Фуцидина е по-скъп от златото !!!!
12
1
 
21
 
! Отговори
к преди 5 години
и в САЩ е така - "лекарите" доят застраховките и 5 пари не дават за здравето ти !порочната западна система на здравеопазването е насочена срещу хората и има една единственна цел - да пълни гушите на еврейските фармацевтични и застрахователни компании
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Медиката и апендисит ще оперират, и жлъчка ей така на общо снование (болка в корема). А в кардиологията какви ги въртят ох лелееее.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже не знаех, че може да се прави такава проверка. Ще взема да видя и аз какво ми е изписано, че джипито не ме е виждало от 6 години
9
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според някои субекти тук по-добре да си мълчим, каквото и да става, за да не си навличаме проблеми и преклонена главица...После същите тези реват колко била скапана държавата, която е такава само заради тяхното мълчаливо съдествие.Поздравявам човекът, който се е оплакал! Само така, брат!
8
2
 
19
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До До 2Ами сега ще го размотават стои институции човека все едно той има някаква вина, после РЗОК ще глобят лекаря 50-100 лв. и въпроса ще приключи.
7
6
 
39
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
В България абсолютно всички си мълчат пред нередности, несправедливост и дори престъпления, затова е така. Този човек е изключение, браво на него че, се е обадил. Всяко общество отива на ***, ако няма минимална критична маса от хора със съвест и смелост.
6
4
 
20
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 5 години
Преди години един гастролог ме беше карал да подпиша празна бланка в началото на прегледа. Отказах му и хич не му хареса.
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичайна практика!!!
4
8
 
34
 
! Отговори
абсурдистан преди 5 години
Ми ,Да ! затова бялата мафия ритнаха Москов- тея са най-мощната групировка и никой не смее да ги пипне ! Москов искаше ел подпис при влизане в болница,искаше ел здр карта ,за да Не може да краднат ! - Но ,Уви - мафията победи!
3
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ся ша го погне цялата лекарска мафия....Попадне ли в болница-ще го заколят....Нарушава закона ОМЕРТА...
2
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този вече няма достъп до нито една болница.
1
3
 
59
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
това е практика от години