Силна музика, бой, жандармерия: 7 задържани в ромска махала

Защо имаше напрежение в Ботевград
25 юни 2018 10:45, Петя Славова
188

Шестима мъже и една жена са задържани след масов бой между роми от квартал "Север" в Ботевград и служители на жандармерията. Униформените, заедно с полицаи, са се отзовали на сигнал в събота вечерта за силна музика.

Когато пристигнали пред блок №15 служителите са били посрещнати с камъни и дървета. Според жителите на блока обаче жандармеристи и полицаи са превишили правата си, защото са упражнили насилие над хора от квартала, което е и провокирало напрежението след това.

Още по темата

"Откакто са дошли насилие правят в махалата тези хора. За една лична карта те ни събарят децата и ги пребиват. Ние затова имаме злоба към тях и агресия. Те идват и направо те налагат", разказаха хора от блок 15 пред Bulgaria ON AIR, които са и свидетели на случилото се в нощта срещу неделя. Хората там са недоволни и от многото жандармерия в квартала.

Жителите на ромската махала не отричат за нанесените щети на служебните автомобили и масовия бой, но според тях това се е случило след излизането на живеещите в блок 15, които са защитавали своите съседи.

"Ние сме отвърнали на боя. Ние видяхме страшен бой от тях и се уплашихме, и стрелбата. Защо не казват, че са стреляли с пушки, а го укриват това? На моя шурей жена му, кой я застреля? Със съчми за птици - в главата има пет, в устата има три", разказаха още жители на махалата.

Вчера вицепремиерът Красимир Каракачанов се обяви в защита на полицаите. "Работата на полицаите е да се борят за опазване на обществения ред, живота и здравето на хората в страната ни. Те ежедневно са на пост, за да имаме всички ние една по-добра и спокойна обстановка за живот. Маргиналите и екстремните субекти, които не желаят да спазват законите на страната ни, ще бъдат поставяни на мястото им с цялата сила и строгост на закона!", написа Каракачанов от официалната си страница във Facebook.

Очаква се днес да има и протест на други жители на Ботевград, които също да застанат зад служителите на реда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
2
 
! Отговори
:D преди 5 години
Как може да излъчвате нещо, което много добре знаете че е *** измислица...
112
0
 
8
 
! Отговори
Кан крум преди 5 години
Като не искст с добро време е за дърво и моля измислените журналисти да знаят по малко
111
0
 
9
 
! Отговори
Агресия преди 5 години
Новините на 26.06. 2018г. 8:00ч. Агресия на полицаите в ромския квартал в Ботевград. Ей и вие журналистите сте ... Лошото е в тази държава че полицаите нямат права. Май, май им липсва Пелов на господата роми в Ботевград, я до скоро докато беше жив не се явяваха по телевизията. Госпожата със самите и тук и там и тук, ако това са сачми умнице отдавна да си на 2метра под земята. Господинът защитник с бенката на носа, да си търси правата на Май.... си .ПИСНА МИ ОТ ТЕЯ С ПРАВАТА ВЕЧЕ.
110
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жандармерията пак не си е свършила работата до края. Ако я бяха свършили , тези от квартала нямаше да могат да говорят поне 3-4 месеца.Нека МВР не спи, а да отиде и да довърши живеещите в блок 15
109
0
 
28
 
! Отговори
Тоягата преди 5 години
В нормалните страни посегнеш ли на полицай си труп. Това е положението. Българската полиция трябва да треперят, буквално да ги застрелва всички които вдигат ръка на полицай. Никой в цял свят не си оставя полицията да бъде поругана. Бой докъде може да гледани после пак бой.. като чуят полиция цингорите трябва да се снишават като тревата, не да отвръщат на полицай. Да не говорим че и да ги замерят с камъни.. пуста тоягаааа ей
108
0
 
8
 
! Отговори
манго преди 5 години
Репортера е *** също ......
107
1
 
32
 
! Отговори
тъйщее преди 5 години
Предават си от поколение на поколение наглост и чалъми как да вредят ои да живеят като *** на гърба на другите.Ще бъдат асоциални завинаги. Нямат интегриране.
106
2
 
55
 
! Отговори
Нормален преди 5 години
Малко ли хора пребиха, убиха и изнасилиха? Малко ли къщи оплячсосаха до дъно? Малко ли кражби в общественния транспорт извършихаМръсни ,некъпани,миризливи,нахални и винаги те са жертвите . Убиват невинни и пак са жертви.Няма милост за тях,човешките думи не стигат до примитивният им мозък.Трябва да се държат в страх,всичко друго НЕ ПОМАГА.Няма морков,само ТОЯГА и то яка и дебела.Иначе ще ни унищожат като народ!!!
105
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога всички в тази държава трябва да се съобразяват с тези жалки твари,които крадат,пребиват възрастни и убиват невинни хора и вечно другите са им виновни,а те горкичките са невинни.
104
2
 
22
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ами на полицаите и жандармерията им свършили морковите...
103
2
 
23
 
! Отговори
Yoan преди 5 години
"Защо имаше напрежение в Ботевград" - Защото я няма държавата ни?!
102
1
 
49
 
! Отговори
1 преди 5 години
В България не живеят само Българи и римляни, а и други общности. Защо с тях почти няма проблеми, а само едни са бити и дискриминирани? Всеки БГ гражданин е длъжен да си носи личната карта! Какво е това "За една лична карта го закопчали"?
101
7
 
13
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Римляните прииждаха в България преди 1989г. привикани от своя капо Живко, цар правешки,с партизанско име Замфиркьо.
100
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маргиналите и екстремните субекти, които не желаят да спазват законите на страната ни, ще бъдат поставяни на мястото им с цялата сила и строгост на закона!---Браво! Набийте им го с шамари в главите!
99
15
 
19
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Комунистите след 1945г събраха всичките роми на Източна Европа" - Със сигурност Живков приюти малко над 100 000 римляни около 60-те години на миналия век.
98
1
 
28
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До ДиспансеризиранДанъкоплатец е този които плаща за всичко. Този които е платил ДДС с пари получени от държавата не е данъкоплатец поради простата причина, че парите които е получил и с които е платил това ДДС са следствие от платените данъци на някой които ги е изработил къде с ръцете си, къде с умът си! С чужда пита помен не се прави, стара българска поговорка. Да се мислиш за данъкоплатец с труда на другите е меко казано абсурдно! Затова трябва да се гледат само преките данъци-върху доходи
97
1
 
29
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До ДиспансеризиранДДС върху покупка с пари получени от помощи,не те прави данъкоплатец поради простата причина, че ти не си изработил парите, а си ги получил наготово(даром). Така,че те не се броят.Ако беше прочел какво съм написал и бе напънал амебата си щеше да ти светне, че говоря за данъци върху доходите(заплата, аренда, самоусигуряване и тн)с други думи когато плащаш данъци от пари които си изработил с трудът си или собствеността си!Дано е достатъчно просто за теб
96
27
 
4
 
! Отговори
Диспансеризиран преди 5 години
До Iceblast88Всеки който диша в България е данакоплатец всичко има ДДС 20%.Това че плащаш за голфа 15 лв на година не те прави по голям данакоплатец от бай Зюмбюл който си копува салам от кварталния магазин...
95
0
 
50
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 98Ако си образован и работлив на никои не му пука от коя раса си! Пък това е и дискриминация. Има работещи индивиди, но те са единици. И това е не защото няма работа или няма да ги вземат, а защото нямат образование, нямат трудови навици, нямат желание (те знаят, че от помощи ще взимат повече и то без да се напрягат от колкото ако работят) и най вече защото не отиват за да работят, а за да гепят каквото може! Ето това е проблема, а не, че няма работа за тях!
94
8
 
19
 
! Отговори
Ставри преди 5 години
Комунистите след 1945г събраха всичките роми на Източна Европа и Балканите в България ,този факт е обществена тайна ,но архивите не са унищожени след 1989г.пропуск от бързане за прикриване на кражбите .Сега внуците на същите тези комунисти разправят как ромите били проблем.През комунизма ромите вършрха 3 пъти повече безчинства но не се трабеше...