Безсъници в Ботевград: Ромите срещнали полицаите с колове

Органите на реда – немотивирани, коментира Джамбазки
26 юни 2018 11:15, Петя Славова
223

Безсънни нощи, сблъсъци между полицаи и роми. Ботевград продължава да влиза в информационния поток с нови криминални сюжети. Вълна от защита на политици и обществени фигури към работата на органите на реда, които бяха посрещнати с камъни и дървета в кв. "Север".

От другата страна - контраобвинения в превишени полицейски правомощия и безпричинно насилие над невинни хора.

Още по темата

"Това са едни социални паразити, консуматори на социални помощи, които не работят, имат фалшиви ТЕЛК-ове. Те няма какво да правят през нощта, тъй като не са изморени и слушат кючеци до ранните сутрешни часове. А общините, държавата и властта не могат да се справят с тях и да ги накарат да не пречат на останалите хора", коментира пред Bulgaria ON AIR евродепутатът Ангел Джамбазки.

В събота вечер седем души бяха задържани в Ботевград след шумна ромска веселба, която прерасна в масов бой между жители на ромския квартал "Север" и жандармеристи.

Служителите на реда се отзовали на сигнал за силна музика, отишли и били посрещнати от летящи предмети. Ромите пък твърдят, че полицаите стреляли по бременна жена.

Междувременно властите разпространиха кадри от охранителна камера, на които се вижда, че униформените са били "посрещнати" с колове, камъни, и дори са били замеряни с пейка.

"През последните 30 години полицейските служители в държавата, които са малко на брой, неекипирани и немотивирани, не смеят да наложат ред в ромските гета, защото след това ще бъдат съдени от най-различни комитети и органицации, защитаващи фалшиви права и свободи", посочи още Джамбазки.

По думите му проблем с ромите няма, проблемът е с циганските гета.

"След 1989 година политиците в България са допуснали циганите да заживеят свой отделен живот, да разградят държавата и да си направят катуни, да заживеят в собствена паралелна вселена, както и да си създадат посредници, наричани още медиатори, които днес търгуват с гласовете им", подчерта евродепутатът.

Ангел Джамбазки отсече, че именно това захранва политическата корупция. А ромските гета непременно трябва да бъдат разрушени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5 децибела шумсигнала е подаден от *** не от българи
151
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не мога да разбера как Орбан изгони всички НПО-та, а ние не можем да ги изгоним?АЛбания също ги изгони, както и Русия, в Италия и САЩ се изпокараха със Сорос, а тук им лижем д-то на на НПО-тата.
150
0
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Възхищавам се на Джамбазки - без да е груб и вулгарен, е казал точно и ясно нещата!не знам дали знаете, но Джомбазки е един от най-активните евродепутати - май е номер 2 по активност в целия европарламент. И с Ковачев от герб добер се разбират, имат полезни инициативи.
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледали ли сет филма "извънредни директиви" със Сямуел джакън - и там едан тълап арабели в която имаше жени и деца тръгна с гранатомети срещу посланика, ама военните ги разкатаха, а накрая като стана ясно кой е почнал пърив ги оправдаха.
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е джамбазки - само да пипнеш полицай на запад с ръка пет години не ти мърдат. Дазамериш гвардеец със снежна топка в Англия - 2 години затвор и огроман глоба. А не дай си Боже да нападнеш полицай - смъртната присъда/доживотната не ти мърда.У нас всичко е позволено. Имало бременни жени в тълпата и не можело да се използав оръжие. Какво търсят бременните жени, сред тълпата където има провокатори? те МВР не могат да прилагат сила точково. БИЙ и им налагай закона с палките!
147
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Ангел Джамбазки, един политик от мъжки пол (а не жена му) който се осмели да каже истината за ***, много точно определение е направил - социални *** които по цяла нощ слушат кючеци тъй като не са изморени.
146
1
 
13
 
! Отговори
БеГе Дявола ... преди 5 години
Докато не започнат, подобни прояви да завършват с реки от кръв и планини от тела, няме с оправиме
145
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С коя писменост и на кой език са ви написани законите та така усърдно ги прокламираш.Питам за да ги прочетем и ние..На езика на Аспарух, написани са с тюркски руни. Но този език е изкоренен с огън и меч през 866г.
144
2
 
1
 
! Отговори
Ейнджъл Жъмбазоолу преди 5 години
Нито едното. Доставя ми удоволствие да провокирам нискоинтелигентни първосигнални индивиди. Опитвам се да им активирам определени центрове в кортекса..За мен ли намекваш?
143
1
 
5
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
До Мешерето 41С коя писменост и на кой език са ви написани законите та така усърдно ги прокламираш.Питам за да ги прочетем и ние.
142
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нискочелата май муна освен всичко друго заяви, че нямат брак с фъфлещия премиер, защото според тях бракът бил ЛИЦЕМЕРИЕ. Съчетано с надменното и отношение към цял етнос и трепетните и реакции във Фейса, можете да си представите за какво низко подобие на човек иде реч. Предполагам, че според нея всички женени, роми, незавършили философия, не-вице-премиери и не-фъфлещи, са мързеливи, лицемерни ***, които заслужават бой с палки и тояги?
141
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо, на такива битови проблеми ходи общинска полиция, а тука умишлено са закарали един камион жандармеристи с кучета.Второ, доколкото разбрах са тръгнали да изземват имуществото на хората.И всичко е по повод писанията на май мунката на фъфлещия вице - за да се намери оправдание за вродената и про стащина.И тя на другия ден не може да се сдържи да не си покаже прос тотията във Фейса.
140
30
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Преди десетина дни нискочелата май мунеста Дончевица се оправдаваше, че някаква случка със силна музикя я провокирала да се нахвърли срещу ромите. Сега се случва същото и на другия ден нискочелата май муна злорадства във Фейсбук. Това съвпадение ли е или поръчкова акция?
139
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не се случва за първи път. Ромите най-после трябва разберат че не са над закона и золумите им няма да останат безнаказани! И не само ромите разбира се. Всеки който си мисли че е може да нарушава реда по някакъв начин ще си поема последствията. Респект към полицаите които въпреки тежките условия на труд, си вършат работата.
138
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За силна музика направо да изключват тока дистанционно и така няма да има бити и тн.
137
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До рускиня И откъде да сме сигурни, че първо ромите са нападнали полицията. Или пък, че полицията е нападнала първо ромите. Значи определени хора покрепят полицията понеже мразят ромитe, а друга група подкрепя ромите. Въпросът е какво ще се докаже а е да се спори с общи твръдения.
136
6
 
0
 
! Отговори
Валери Симеонов идва преди 5 години
И през Комунизмъ имаше даже по тежки Пресъпление , пример в Русенско село на 30 км посока Варна група от 10-на Роми влизат в къща през ножа и убиват мъж с ножове , а сега просто много онлайн Медии и затова навсякаде само Статии за престъпления щото най коментирани ........... я Валери Симеонов да свие малко онлайн Медиите
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 152Аз не посягам на тези служетили, но ако той почне да ме налага даже и без да ми покаже значка ще си помисля че трябва да се защитя.
134
21
 
4
 
! Отговори
Доволен преди 5 години
Аз пък съм доволен от ромете. В нашия квартал имаше много котки,които носеха бълхи и кърлежи.Като се появиха новите ми съседи избесиха всички мяукащи твари и ни спасиха от миризмата им.Вярно,че с тях пък дойдоха кучета и то много и се отнасят добре с тях.За сега няма бълхи,котки и кърлежи дано кучетата не правят проблем.
133
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДжендърАко органите на реда набият българи цялата държава щеше да излезе да протестира. Темата за насилието небеше обхваната добре в диалога с Джамбазки. Той казва и верни неща но нищо съществено по темата. Да бяха поканили поне полицай от екипа осъществил операцията и той да даде по точно мнение.