Дневна бройка за посещения на "Света Анастасия"!?

Над 6000 туристи посетили острова от началото на сезона
26 юни 2018 12:15, Анисия Иванова
8
Дневна бройка за посещения на "Света Анастасия"!?
Снимка: Община Бургас

Повече от 6000 туристи са посетили острова "Света Анастасия" от началото на летния сезон. До острова туристите се извозват с общинския кораб "Анастасия", който прави по няколко курса на ден, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

Той каза, че в момента общинската администрация обмисля как да бъде ограничен броят на туристите в събота и неделя, защото през почивните дни през летния сезон островът се посещава приблизително от около 400 души на ден и това затруднява обслужването им.

Островът е пренатоварен - заради размера му, и трябва да се определи максимален брой посетители на ден, както е и с други туристически обекти в страната. Освен с редовната линия с общинския кораб, на "Света Анастасия" акостират яхти, частни корабчета и лодки от Созопол, Поморие и Несебър и др.

Не е възможно да бъдат обслужени всички едновременно и затова трябва да регулираме бройката, добави кметът.

Градоначалникът предлага в зоната на пристанището в Бургас да бъде поставено спасително оборудване, заради голямото съсредоточаване на хора в района, откъдето отпътува корабът.

Вече е съгласувано оборудването да бъде закупено със средства на "Пристанище-Бургас" и да бъде монтирано до 5 юли. Кметът настоява спасително оборудване да бъде поставено и на кея на острова "Света Анастасия".

Някогашният остров "Болшевик", сега известен като "Света Анастасия", се намира на малко повече от 6 километра от Бургас. На острова туристите могат да видят морски фар, строен през 1889 година, да посетят християнска църква, музей, изложбена зала, лекарна, където се предлагат различни отвари, чай с десет вида билки, които растат на острова, домашна лимонада и др. Там има също кафене, ресторант и хотелска част. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Браво Анисия!!!, просто много хора все още го знаят като "болшевик", а преди да се казва болшевик как се е казвал едва ли много хора знаят.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извън темата, имах честта да се познавам лично с последния оцелял затворник, избягал при бунта на острова.Това беше легендарният Панайот Яръмов. Имам неговата книга с посвещение. За мен беше удоволствие да разговарям с този много преживял интересен и колоритен човек.Не знам колко хора днес са чували за него.Той е бил председател на Окръжния съвет, интербригадист в Испания и т.н.
4
1
 
1
 
! Отговори
ходила съм там преди 5 години
Много е скъпо на островчето, високи цени.
3
0
 
4
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
Явно острова се е казвал о. Болшевик още преди да се появят болшевиките ! А за ограничаване на потока кмета ,явно невчасовик , ами той и сега е ограничен - виж броя курсове и вместимост на корабчето , броя на посещения на "Капитан Кук " и ще ти стане ясно ! Там няма хиляди туристи с коли или пеш , или плувци !
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия па остров не виждали.
1
8
 
8
 
! Отговори
Браво Анисия!!! преди 5 години
Браво на Анисия Иванова - "... Някогашният остров "Болшевик", сега известен като "Света Анастасия" ..." - т.е. явно островът се е назовавал така още от дервността!Поне си четете текстовете преди да ги пулбикувате!