Ромите в Ботевград се оплакаха: Полицаите действаха като мафиоти!

Според тях имало полицейско насилие, ще си търсят правата
26 юни 2018 08:58, Петя Славова
290

Част от жителите на ромската махала в Ботевград се събраха, за да изразят своето възмущение от насилието, което по думите им полицаите са упражнили над тях. От полицията пък разпространиха кадри от охранителна камера от нападението на роми над полицейски автомобил в събота вечерта. Униформените, отзовали се на сигнал за силна музика в блок, са били "посрещнати" с колове и камъни.

Към недоволните роми се присъедини и Илия Илиев от партия ДРОМ. Той подчерта, че хората са много наплашени и има грубо погазване на правата им от страна на полицията.

"Ще искаме пълно разследване на случая и да се установят виновните полицаи, които са стреляли по невинни хора. Ще настояваме прокуратурата да установи полицаите, които са превишили правомощията си", заяви той пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Гина е една от пострадалите, а по лицето ѝ има следи от сачми. Пред камерата ни тя разказа, че се е показала на прозореца и почти веднага по нея е стрелял жандармерист, след което жената пада на земята. Пострадалата смята да заведе жалба в полицията. Мъжът ѝ каза, че органите на реда са тръгнали към тях агресивно.

Според ромите жандармеристите са действали като мафиоти. Мнението подкрепи и Илия Илиев от ДРОМ. Той посочи, че разчита вътрешният министър Валентин Радев лично да се заеме със случая. В противен случай ромите са готови на протестни действия.

След случая военният министър Красимир Каракачанов се застъпи за полицаите, но Илиев му препоръча да си гледа самолетите и да не се занимава с ромите.

"Г-н Каракачанов, държавата не е ваша", настоя той.

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов не пожела да коментира твърденията на ромите, че са нападнати от полицията и подчерта, че има достатъчно записи от охранителните камери.

Той е бил информиран, че по сигнал за силна музика полицаите са дошли да спрат това нарушение на обществения ред, след което е възникнало напрежението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По точно бандити в полицейски униформи. Или крадци или контролен орган който доведе българия до това състояние.
207
1
 
7
 
! Отговори
стига ромство ... преди 5 години
До Анонимен до 201....Всъщност протекцията на ромите не е от международни....а от нашенските власт имащи парламентаристи....защото благодарение на ромските егенета си купуват място в ,,НАРОДНОТО,,-/вече станало май-родно на ромите/...парламентарно мнозинство...е...докога,бе,хора на неграмотните роми ще им бъде позволявано да гласуват...защо убиха...владо...защото знаеше истината...стига ромство и тиранство...
206
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Действали като бандити!!! Ами те са истинските бандити.
205
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 226Какво имаш предвид под "глога" на полицая? Някакво растение ли, храст глог или? Или си прос? 20 заряден глоК няма.
204
1
 
3
 
! Отговори
Котка преди 5 години
До анонимен . Малко да 20 .Няма файда ,за ден ще ги народят
203
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакам кога на някой полицай нема да му издържат нервите и ще използва целия патрондаш на глога си. А той е с 20 патрона
202
1
 
25
 
! Отговори
Котка преди 5 години
Дали ние да не влезем в махалите ?! Нито полиция нито организации ще ги спасят така наречените роми . Само ще изведа животните от там и всичко наред
201
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
докато ги наричате роми - така ще е !
200
39
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NIKOI NYAMA PRAVO DA UPOTREBYAVA SILA,A TAKAVA E BILA UPOTREBENA,BEZ DA SA VZETI DRUGI MERKI,KOITO OSIGURYAVA ZAKONA.ROKURORA DA RAZSLEDVA I POLIZAITE DA SI PONESAT POSLEDSTVIATA.
199
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички лидери на партии да излязат по медии и да кажат ДОКОГА ще продължава произвола и паразитизма на тези които вие наричате роми в България? Чакате да стане гражданска война ли?
198
3
 
42
 
! Отговори
Правилно ще е преди 5 години
Полицаите да действат като РОМИ, а не като мафиоти.
197
6
 
40
 
! Отговори
Военния преди 5 години
Само Зарин.....нищо друго
196
1
 
12
 
! Отговори
AF преди 5 години
До 211Твоето изказване е по страхотно от новината,че вчера по обяд Извънземни са построли църква в Саудитска Арабия.На Стената на Плача се влиза само с кипа на главата и това се прави от всички туристи, независимо дали са китайци бразилци католици или ескимоси.Така че ти препоръчвам да си смениш лекарствата които пиеш.А между другото , по твоята логика около 10тина милиона туристи които посещават Светите Земи Божи Гроб и Стената са евреи.Освен теб.Кофти е да си тъпо парче
195
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като са им нарушени правата да отиват в Германия.,щото тУка имат и ЗАДЪЛЖЕНИЯ
194
3
 
40
 
! Отговори
oti преди 5 години
Вижте само колко кабели тръгват от ел стълб. Като има камера защо това се разрешава? Ножицата и това е
193
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрацията в Бг еволюира в Анархия!
192
3
 
39
 
! Отговори
преди 5 години
Полицаите да не действат като мафиоти, а като военни дявол да го вземе!!!
191
75
 
9
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Да вкараш камион жандармеристи с кучета заради силна музика е престъпление, за което трябва да отговаря министърът на вътрешните работи.
190
0
 
26
 
! Отговори
Lan преди 5 години
212,"ром" идва от думата за "човек" на техния език. Изполвайки тази дума като етностно обръщение, автоматично всички "нероми", в това число и българите, стават "***". Безкрайно обидно е! Иначе да - протектирани са от чужди посолства, за да си стоят тук :), ама братята никак не са глупави и ще отидат на меда, независимо как ги обгрижват тук.
189
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕВРЕЙНА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ-БАЛЕВСКИ НАБЕДЕН ЗА (НАЦИОНАЛИСТ) НАЛИ НЕ СПРЯ ДА ОБИКАЛЯ ПО КУРОРТИ И ЗАВЕДЕНИЕ БОРЕЙКИ СЕ СЪС СИЛНАТА МУЗИКА,ЗАЩО СЪЩИЯ ТОЗИ ЮДЕЙН НЕ ОБЕЛВА И ДУМА ЗА СИЛНАТА МУЗИКА И МААНЕТАТА С КОИТО СИНИТЕ ВЕНЦИ РЕДОВНО ТЕРОРИЗИРАТ БЪЛГАРСКИТЕ СИ СЪСЕДИ..ЩЕ ПОПИТАТЕ ЗАЩО ПИША ,ЧЕ ВИНКЕЛА Е ЕВРЮХА,АМИ ЗАЩОТО КОГА БЯХА В КОНФЛИКТ С ВОЛЕНЧО ПО АТАКИСТКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ АЛФА ПОКАЗАХА СНИМКИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО В ИЗРАЕЛ НА ВИНКЕЛА ДЕТО С КИПА НА ТЕМЕТО СЪЩИЯ СЕ КЛАТИ НА СТЕНАТА НА ПЛАЧА