Оскърбително! Поругаха гроба на Венета Ботева

Жената и дъщерята на Ботев са погребани в Търново
28 юни 2018 11:15, Петя Славова
18

Вандали поругаха гроба на Венета Ботева във Велико Търново. Жената и дъщерята на поета и революционер Христо Ботев са погребани в централната част на града, а преди дни бдителни граждани забелязали, че снимката на паметната плоча на Венета е съсипана, предава Bulgaria ON AIR.

Венета Ботева умира през 1919 година, след като вече е загубила съпруга си Христо и дъщеря си Иванка. Погребана е в централната част на родния си Велико Търново до гроба на дъщеря си.

От община Велико Търново заявиха, че снимката на съпругата на Ботев веднага ще бъде сменена с нова. А търновци казват, че се надяват това да е последното вандалско посегателство.

Близо век след смъртта ѝ в спомените им тя завинаги остава като една от първите еманципирани жени, която има огромна заслуга за развитието на града.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
54
 
! Отговори
Не сме народ преди 5 години
Еххх, не сме народ, а ***! Сега ако сме наистина държава трябва да бъдат хванати тези "герои" изадължително в затвора. Иначе скоро пак ще четем такава новина. Нека отговорните органи за залавянето и осъждането да направят справка какво се случва с такива индивиди в нормална държава, която уважава историята и истинските си герои...
2
4
 
57
 
! Отговори
Решението преди 5 години
1. Камери навсякъде. Толкова ни е акълът, сами не се контролираме.2. Бързи и ефективни действия за залавяне на всякакви нарушители на обществения ред.3. Яки старшини, които добронамерено и много убедително съветват нарушителите в мазето на РПУ. Това отговаря на степента на духовното развитие на повече от 2/3 от нацията ни.
1
12
 
49
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Пияни/дрогирани тийнейджъри. Няма нужда от драма.