Военни вдигат диги на прелялата Черна в Смолян

Каракачанов прати 41 души със специализирана техника
14
Военни вдигат диги на прелялата Черна в Смолян
Снимка: Булфото, архив

Военнослужещи се включват в операциите в Смолян, където по-рано днес кметът Николай Мелемов обяви бедствено положение заради прелялата река Черна.

Още по темата

Модулното формирование на армията, изпратено там, от 41 военнослужещи, които със специализирана техника ще изграждат диги на река Черна в кв. "Устово" в града.

Действията им се ръководят от командира на алпийците полковник Димитър Кацаров, допълват от Министерството на отбраната.

Военнослужещите се включват в спасителните действия след отправена молба от областния управител на област Смолян Недялко Славов.

Заради обилните валежи река Черна преляла на няколко места  в Смолян -  при КАТ, при ПБЗН, в "Устово" и се е наложило да се обяви извънредното положение.

Екипи изграждат диги по реката - Черна е наводнила сградата на ПБЗН, обществени сгради, складове, частни имоти.

"Магистралата е непроходима и затворена за движение. Има и много наноси по улиците в града от дерета. В района на кино "Дружба" дерето и изнесло пръст и чакъл на пътя и движението е затруднено", каза Мелемов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Варан преди 5 години
Браво на политическия офицер полковник Димитър Кацаров!
10
0
 
2
 
! Отговори
До N6 преди 5 години
Селинджър,ако си закъсал по време на бедствия, знаеш единствено кой ще ти помогне?... Естествено хората с пагон,които извършват високохуманни дейности без да очакват нищо насреща,за разлика от корумпираните чиновници (властимащите).
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой разреши да се строят сгради в дерето до бившето кино "Дружба"? Ами в "Устово" до моста за "Петровица"? Защо преди година-две като строяха същия този мост наново нито го вдигнаха, нито го разшириха?Обезлесяването е друга, много дълга тема.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
Дървената мафия не спи!
7
0
 
6
 
! Отговори
Ина преди 5 години
Съжалявам, ама не ми е мъчно за тези хора. Не може да сечеш клона на който седиш. Всяко лято съм на Пампорово и всеки път подавам сигнали за незаконна сеч, незаконно строителство. Местните мърморят, ама нищо не правят. и накрая получавам писмо от общината, че всичко е наред и няма проблем. Да, ама проблем очевидно има и то голям.
6
0
 
10
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Ще има и още по големи беди като се допусна безконтролно изсичане на горите без да се залесява на ново с млади дръвчета и останаха голи байри гол байр вода не спира и всичко се стича затова и има и свачища
5
0
 
8
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Коритата на реките се чистят от долу и то когато не вали ...А те сега -дайте да дигаме стени ....вода спиране няма но пък се насочва навреме
4
5
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
Уважавам ги, но се чудя дали нямат ментални изменения. Все пак добре е , че все още са останали тези фосили ...
3
3
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Селски каскет,ти сигурно в казарма не си ходил да разбереш какви маневри правят военнослужещите.Уважавайте хората с пагон, защото само те безкористно помагат на хората при бедствия, аварии и беди.
2
0
 
20
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Изсичат горите и сега страдат. Да свикват, защото ще става по-зле.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
Тъжна гледка