Хората с белодробни заболявания пак на протест

Месец след последната им проява – исканията им висят
29 юни 2018 17:00, Джесика Вълчева
13

1502 гледания   |  Още видео

Пациентите с белодробни заболявания отново излязоха на бунт пред Министерство на здравеопазването. Само преди месец те отново изразиха недоволството си, а исканията остават същите – договор с лечелно заведение в Европа, в което да им бъде направена трансплантация.

"В България министерството не прави нищо, така че да има болница, която да приема български пациенти", сподели пред Bulgaria On Air една от протестиращите.

Към днешна дата списъкът на чакащите белодробна трансплантации наброява 16 души.

Днес здравният министър не прие оставката на директора на Изпълнителната агенция по трансплантация Мариана Симеонова, която беше подадена през изминалата седмица.

Страната ни преговаря с болници във Франция, Англия и Австрия, но все още болните не виждат резултат: "Мина един месец и нищо не се е случило.", коментираха още протестиращите.


13
Още от Снимка на деня
Юли: Дъждовете секват, слънцето изгрява и ни сгряват 39°C
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Байрям афенди

Ефенди, на всеки 10 души 1-2 са добре подмазани от Партията - майчица. И те живеят добре. Някои - дори много добре. Друг е въпросът за парвенющината и снобизма им, които ги правят направо карикатури. А останалите просто си нямат акъл, нямат критерии за добър, достоен живот. Те са тежкият камък, закотвен на дъното, държи ни в удобното блато на простотията, биричката и пълните с боклуци тумбаци и мозък.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До БАЙ ХОЙ

Е, така сме, Байо! А протестиращите за едно и също, след 2-3 дни се разцепват на "фракции". Та и тия белодробно болни, протестират САМО за себе си. Да, имат право. Но смятат ли, че останалите белодробни се къпят в ГРИЖИ?! Ами ако сте умни протестирайте всички и за всичко, за това, което ви е причинило болестта - УСЛОВИЯТА НА ТРУД, НЕДОХРАНВАНЕТО И ВРЕДНИТЕ ХРАНИ, МРЪСОТИЯТА НАОКОЛО, СТРЕСЪТ, ЛИПСАТА НА ПРОФИЛАКТИКА, БЕЗДУШИЕТО НА СИСТЕМАТА, върлуващото ПАСИВНО и АКТИВНО ПУШЕНЕ ..
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не че нещо, ама за 16 човека никой няма да направи болница, без значение в коя държава.... може би биха имали шанс, ако всичките 16 са саудитски принцове ноо...
8
0
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 2 седмици
Пожелавам ти го от все сърце..разболей се и ти,и другите да пишат че протестираш за 20,30 лв на ден...дано по скоро го усетиш..
7
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
PROTESTIRAT ZA 20-30 LV.NA DEN
6
3
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 2 седмици
Прав си,това е нечувано.3 пъти свалени и пак прейзбрани...при психически здрав народ това няма как да се получи...имаме проблем,народа е луд..
5
2
 
11
 
! Отговори
Ранът преди 2 седмици
Така е,от третия свят сме...всичко е вече трето качество...от второ на трето.ядем млечни продукти без мляко,месни без месо,караме бракуваните коли на запада.умираме от болести който са лечими..найстина,ставаме само да храним управниците..по добре да сменим флага..
4
2
 
12
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 2 седмици
Май прав ще излезе Симеон ! Чипа ни нещо има дефект ! Два пъти го сваляме -три пъти ни го СЛАГАТ ( за борис.оф де)!!! Десет години протести , ама все поединично ! Майки , музиканти, болни, полицаи, превозвачи.... и никога всички ! През ден скандал който би свалил правителство , ама другаде , не и у нас !
3
1
 
15
 
! Отговори
Байрям афенди преди 2 седмици
хабе тоз народ да не е омагьосан бе....или омагьосан или луд..друго няма ко да е..бре бре брееее....ха бе хора надигнете се бе,ако не за вас то поне за децата и внуците бе..цял свят ви се смее и се шегуват,казват ония от третия свят...
2
5
 
6
 
! Отговори
младен преди 2 седмици
Ко са се разбучали всички??? Нали има магистрали и бол Хасфалт за иедене. Оправяме се както наскоро каза винету.
1
1
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 2 седмици
Протести на есен...бизнеса излиза в отпуска...развалено тесто е българина..