Бедни, но даряват: За МВР – бензин и гуми, тестове за наркотици...

Подаръците за три месеца са за почти половин милион лева
37
Бедни, но даряват: За МВР – бензин и гуми, тестове за наркотици...
Снимка: архив "Булфото"

Гуми, акумулатори, гориво, дограма, дори тестове за наркотици продължават да даряват някои общини на МВР. Администрациите са сред бедните в страната, а вътрешното министерство е сред ведомствата с най-сериозен бюджет – над  млрд. лв. годишно.

Това показва отчетът на МВР за времето от януари до март тази година, пише вестник "Сега".

Цифрите показват, че подаръците намаляват, но и не секват. Община Ямбол например е дарила 20 хиляди лева за ремонта на работните и общите помещения на местната полиция.

Макар и Бойко Борисов да обяви преди месеци, че лимитът за бензин на полицията ще падне, редица общини продължават да даряват гориво на МВР.

Още по темата

Общините Средец, Кайнарджа и Тутракан са дарили бензин за над 5 хил. лв. Местната власт в Созопол е заредила бензин за 12 хил. лв. в патрулките. Община Върбица е направила две скромни дарения за гориво - 422 лв. и 426 лв. на полицията във Велики Преслав.

Бензинът далеч не е единственото, което МВР получава като дарения от общинските администрации.

Пловдивската например е купила тестове за наркотици за 5400 лв. за полицията, смолянската – гуми и акумулатори за 1200 лв., а в Приморско общинарите купили електронен анализатор на полицията за 7900 лв.

Пожарната в Бяла Слатина се е обновила с дограма за 2000 лв. от местната власт.

Дарения са правили и няколко горски дружества. Давани са дърва за огрев. Най-скъпото дарение тук е за над 2500 лв. - за пожарните служби в Омуртаг и Антоново.

Освен от общините, МВР продължава да получава дарения от себе си чрез собствената си фирма БМВ. Тя е дарила мебели за 120 лв. На полицията във Варна, както и прахосмукачка, дивани и машина за гладене на Академията на МВР.

През първите три месеца на годината вътрешното министерство е получило сериозни дарения по американска линия, става ясно още от отчета. Департаментът по енергетика е направил общо 16 дарения в началото на март. Става дума за техника, разпределена по граничните пунктове.

Част от тази техника е на сериозна стойност. Почти 250 хил. лв. струва например радиационен портален монитор, дарен на граничния пункт в Елхово. Това е най-скъпото дарение за тримесечния период.

Общата стойност на всички подаръци за МВР е 450 203 лв.


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Константин преди 6 месеца
До 1
Трябва да се измисли някакъв начин, в момента системата не работи. Има прекалено много търтеи. Иначе и аз не виждам, как ще се промени назначаването на братко и батко, дори и при реподбор и съкращения.
32
2
 
3
 
! Отговори
Borianov преди 6 месеца
Policiata da mine na finansova samoizdrajka v kmetstvata...ste ima mnogo poveche polzi i pari...neka da ostavat parite ot globite v policeiskite kmetski kasi...i da zakriem ministerstvata...ministerskia personal sha go pratim v paris, rom, london, bruxelle da im krasi eu i ep...
31
0
 
2
 
! Отговори
Ejarke преди 6 месеца
Dai da vidim kolonata i parkinga s bulvoennite kolichki na voennia munistar!
30
4
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 месеца
Тъй като гледам не отчитат парите дето пенсионерите им ги мятат от терасите :)
29
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
До Коки
Никой не е казал да мълчиш!
В какво да се състои тази оптимизация?
Да извадят всички служби с неполицейски функции от МВР и да ги пръснат по другите министерства ли?Тогава те пак, ще съществуват и бюджета на МВР няма да бие на очи, но тези пари пак ще се дават и каква ще е координацията между тях? Всички ще имат различни началници, които ще прехвърлят отговорността един на друг!
28
0
 
2
 
! Отговори
Коки преди 6 месеца
До 1
Kaжи ми, че не трябва оптимизация или реформа на с-мата на МВР и ще замълча.
27
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
До Коки до 1

След, като са в МВР и те влизат в така посочената бройка!
Има и още служби,които не се занимават с чисто "полицейска работа", като на първо четене ти посочвам Тилова служба, Медицинска служба, Административна служба и др, които ги има и в другите държави.
26
1
 
9
 
! Отговори
Коки до 1 преди 6 месеца
До 1 Пожарникарите никой не ги закача, те са към МВР, но не са полицаи. Аз смятам, че пожарникарите са едни от малкото реално работещи в системата на МВР. Говоря за полицаите. И не е нормално, но такива са разчетите на щата на МВР, точно това и аз казвам, защото примерно има един на ръководна позиция и му правят някаква дирекция или отдел и там той си назначава познати и послушни хора и те не работят нищо, а взимат заплати, вместо да се назначат работещи служители.
25
0
 
8
 
! Отговори
И преди 6 месеца
НЯМА КАКВО ДА СЕ ЛЪЖЕМ ТУКА- ТОВА Е ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ ЗА ОБЩИНСКИТЕ КМЕТОВЕ.....ЯВНО НАЙ-МНОГО КРАДАТ ТЕЗИ ОБЩИНСКИ КМЕТОВЕ
24
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
До коки до 1
Добре, като са много, обясни нормално ли е за район обитаван от около 140-150 000 жители, в Противопожарната служба на същия да дежурят трима пожарникари с двама шофьори/ разчета за един екип е командир, шофьор и четирима пожарникари/?
23
2
 
9
 
! Отговори
Шофер преди 6 месеца
Бедното ни МВР...
22
2
 
6
 
! Отговори
коки до 1 преди 6 месеца
До 1
Пак са повече от необходимото и трябва реформа във всички структури на МВР. Това е една тромава и тежка структура. И почти нищо не върши.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 1

Но работят по Закона за МВР.
20
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
До Коки

Наистина ли си мислиш, че в МВР служат 60 000 човека?
Първо, цифрата не е тази и второ, не всички в министерството са полицаи!
19
1
 
8
 
! Отговори
Дарение преди 6 месеца
Кара си Иванчо колата и по едно време попада в яко задръстване. Чака Иванчо и се чуди какво пак е станало. По едно време един полицай *** по стъклото. Сваля стъклото Иванчо и пита:
- Какво пак става? Катастрофа ли?
- А не. Терористи са взели Бойко Борисов за заложник и искат 1 милион долара откуп. Заплашват, че ако не ги съберем ще го полеят с бензин и ще го запалят. И затова аз и колегите минаваме кола по кола и събираме дарения.
- А, ОК! По колко дават хората?
- Ами различно е. 5-10 литра.
18
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
До Анонимен
Служителите в затворите са към Министерство на правосъдието!
17
5
 
7
 
! Отговори
Коки преди 6 месеца
До Анонимен 5
Kak няма да е клошарница, 60 000 милиционера и нищо невършещи при по-малко от 7 милиона граждани. И там са цели семейства, какво да свършат. Там трябва да настъпи голяма реформа и полицията да стане 30 000 най-много и да започне да работи, негодните и/или некадърни за служба навън. Но не виждам кое правителство ще го направи.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами то и да не искате да дарите, те си искат. Като те спрат, директно си питат. "Ще даряваш ли или да пиша?" И ти искаш или не, даряваш...
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Въи затова служители в затвора се мотаят из теленор но не се чудим защо се увеличват сметките нали черезслучаино е в ловеч ами легне сметката тоя ще го откомандировам
14
0
 
13
 
! Отговори
али преди 6 месеца
Къде и за какво се харчат парите от глоби ????