Срещу 20 лева за билетче: Бясна кондукторка върна 17 лв. на монети

Виктор от Девня сподели разочарованието си във Facebook
Обновена: 2 юли 2018 19:44 | 2 юли 2018 17:00,
65
Срещу 20 лева за билетче: Бясна кондукторка върна 17 лв. на монети
Снимка: Facebook

Кондукторка скандализира, след като върна в монети 17 лв. ресто на пътник, който нямал дребни, за да си плати билетa от 3 лева. Това беше най-коментираната тема във Facebook групата "Забелязано в Девня", в която пътникът Виктор Д., който пътувал от Девня за Варна, споделя разочарованието си.

Според обяснението на Виктор, кондукторката му се троснала затова, че нямал дребни и платил билета си с 20 лева. Казала му, че ако бил със 100-левова банкнота, щяла да го свали от автобуса. Виктор не могъл да заснеме лицето на скандалната кондукторка, но снимал монетите от рестото в шепата си, заедно с билетчето от 3 лева и го публикувал в мрежата.

Хората от групата коментират, че при това положение "любезната" кондукторка е трябвало да му даде бонус – торбичка за стотинките от рестото.

Петър Петков предлага: "Другия път им дай 3 лева по 10 стотинки. Да имат да връщат ресто".

Александра Иванова пък е още по-крайна: "По-добре ще е да е по 1, 2 или 5 стотинки... Ще падне голямо броене и смях също", коментира тя, цитирана от "Монитор".

"Возят ни в раздрънкани таралясници и ни таксуват капризни кондукторки със самочувствие на стюардеси в бизнес класа! За това, което предлагат, трябва те да ни плащат!", пише Атанаска Георгиева.

"В пиковите часове автобусите са претъпкани. Налага се да пътуваме с отворени врати, за да не се задушат пътниците. В такива моменти могат да пускат два автобуса или да са по-начесто", предлага пък Денислав Димитров.

"Нямам избор и пътувам с тях, но всичко е под всякаква критика. Когато вали, например, отвсякъде тече вода. Да не говорим, че след дъжд седалките са мокри поне една седмица", споделя Иван Иванов.

Масово местните и гостите на града недоволстват от качеството на транспортната услуга, която предлага фирмата, както и от безпардонното поведение на шофьорите и кондукторките. Автобусите на обществения превозвач системно закъсняват, графикът на градската линия не е съобразен с разписанието на влаковете, което създава сериозни затруднения на работниците, студентите и учениците от Девня, казват хората.

Припомня се и случай от лятото на 2016 година, който бил документиран, при който автобус се движи без задно стъкло, докато изпълнява междуградски курс.

Община Девня вече се опита да смени превозвача. За съжаление, други кандидати не се явиха и администрацията се принуди да направи компромис, подновявайки договора си със същата недолюбвана от хората фирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НякойАко се возиш рядко на автобус тези монети биха ти пречинили неудобство. Ако всеки ден се возиш ще ги дадеш за няколко билета и така.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да има редовни и хубави автобуси трябва общината да позволи на повече хора да могат да вземат глрадските линии. Така ще има голяма конкуренция и некачествените фирми ще отпаднат от пазара. Сега ако реша да си купя автобус то общината няма да ми даде да возя пътници, защото е дала на други които са платили на когото трябва.
38
0
 
35
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Бреййй,голям проблем! Сигурно няма да ги изхарчи тия 17 лв. на монети! Аман от хленчещи и недоволни!!!
37
0
 
32
 
! Отговори
Радио Ереван говори преди 5 години
На въпроса " Какво ресто е трябвало да върне кондукторката?" Радио Ереван отговаря: трябвало е да върне една банкнота от 17 лева.
36
0
 
21
 
! Отговори
пена преди 5 години
Тоя сайт за пореден път счупи ***!
35
2
 
37
 
! Отговори
Крум преди 5 години
Какви пари очаквате да Ви върне кондукторката.Като почти всички купуват билета си с монети и никой не дава книжни пари.Мислете малко нямате ли кратуна на раменете си.
34
4
 
16
 
! Отговори
БАЛАНС преди 5 години
А В СОФИЯ БИЛЕТЧЕТО ЗАЩО *** САМО 1,60?КЪДЕ БЛЕЕ ФАНДЪКОВА, ЧЕ НЕ ГО НАПРАВИ И ТЯ 3 ЛЕВА?
33
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Масово, дори и в чужбина, за билет продаван в превозното средство се иска точна сума. И ако не сте запознати, парите за ресто са лични.
32
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали имахме успешно европредседателство, що тъй? Някой обикновен българин усети ли изобщо 11 членство в ЕС по джеба си и във всички сфери на живота?
31
8
 
4
 
! Отговори
Seltak преди 5 години
Selski drami pak...nikade v evropa nqma taka narachenite (konduktorki)...dano po-skoro balgaria stane bqla darjava.
30
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВъпросът е че нарочно са му врънали само стотинки. Можеше да му върне едно по 10 едно по 5 и две на монета
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-лесния начин за справяне със стотинките е ако пътува няколко пъти в същия автобус.
28
1
 
37
 
! Отговори
До повечето по-надол преди 5 години
Значи кондуктурката не може да се гневи, че и дават едра банкнота, но Виктор може да се сърди, че му връщат монети!? Ви . И двойния стандарт и еуро лицемерието!
27
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АсенГлупости! Иска да го возят- возят го. Точка.Дава определена сума, връщат му точно ресто. Точка.Всичко останало е превземки и фасони на комплексар.
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за билет от 3 лева, ще получите и обслужване за 3 лева.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стотинките са най-неудобното нещо. Важното е че е върнала.То за направата на 1 стотинка се изразходва много повече от стойноста изписана на монетата.
24
6
 
4
 
! Отговори
капризи преди 5 години
Следващия път като ми върнат една шепа от монети по 1 и 2 лева ще ги снимам и аз... Не е виновна кондукторката а тези които са решили да сменят хартиените двулевки с жълтици.
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Викторчо се направил на тарикат.
22
15
 
11
 
! Отговори
Асен преди 5 години
Проблема не са стотинките, а отношението. Точно кондуктора е длъжен да върне пари, проблема не е на клиента. Освен това, ако и даде 100лв., няма право да го свали, ами като няма да върне, човека ще пътува безплатно по вина на превозвача. Никой не е длъжен да си наглася точно стотинките за билетче. Хора, приемете че кондуктора Ви е длъжен, той не ви прави приятелска услуга. Вие си плащате определена сума и в замяна трябва да получите продукт. Това важи навсякъде, не само в автобуса.
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 123Ще ги похарчи още вечерта, това са 17лв, а не 117лв. Да влезе в първия хранителен магазин, да попита продавачката дали иска монети- тя ще ги грабне от въздуха.Лично на мен са ми супер противни хора, които където и да отидат, развяват банкноти от 20лв и си мислят, че са голямата работа.