Велопоход край Дунава – за онези, които не могат!

Двама мъже взимат със себе си момче с церебрална парализа
2 юли 2018 10:15,
2


Те си имат професии, а карането на колело им е хоби. Обичат живота, въпреки че не са видели почти нищо от него. Единият е на 26, другият - на 34. Това са Сашо и Иван.

Двамата споделят всяко свое приключение във Facebook и бързо набират последователи. Сашо и Иван решават да заведат в по-недостъпни места хора, които нямат тази възможност, за да могат също да изживеят техните приключения. Така се ражда идеята за велопоход по поречието на Дунав.

"Този проект има краткосрочна цел - да направим велопътешествие с момче с церебрална парализа. За това първо пътешествие създаваме специална велотриколка за колоездене на дълги разстояния", споделиха момчетата пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Първият герой във велопохода за хора с увреждания ще бъде Петър Нефтелимов. Той е с церебрална парализа и говори трудно. Това обаче не го спира да се развива в различни сфери. Момчета не спи от вълнение, след като разбира, че ще участва във велопохода. С Петър ще бъде и неговата майка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Браво момчета преди 5 години
БРАВО САШО, БРАВО ИВАНЕ. ЗДРАВО НАЧИНАНИЕ. ДАНО ДА ИМАТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ. САМИ ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ, ЧЕ ВСИЧКИ СА ПЕЧЕЛИВШИ В ПОДОБНИ НАЧИНАНИЯ. ЗНАЯ ОТ СОБСТВЕН ОПИТ. ДЕРЗАЙТЕ.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, когато имаш желание да помогнеш на някой ще помoгнеш и със колело. Eто такива хора са днешните герои като тия двамата, оня дето спаси щъркелите и стопанина на кравата Пенка, а не разните там политици и елити дето плащат на хиляди медии да ги хвалят.