75-годишен в болница след взрив на газова бутилка

При инцидента са нанесени и материални щети
3 юли 2018 17:00,
3
75-годишен в болница след взрив на газова бутилка
Снимка: Архив, Булфото

Мъж на 75 години е в болница с изгаряния по тялото, но без опасност за живота, след като газова бутилка се взриви на терасата в апартамента му в Стара Загора.

Нанесени са и материални щети - съборена е стената на терасата и са изпочупени стъклата на дограмата, по-леки поражения има и по съседните тераси надолу.

Сигналът за произшествието е подаден на полицията в 12,55 часа в понеделник, уточниха днес от МВР.

Бутилката е гръмнала на третия етаж в блок 18 на старозагорския квартал "Трите чучура-юг". Съседи разказват, че взривът бил много силен.

В жилището живеели 75-годишен мъж с болния си син. Белята станала, когато дядото се опитал да стопли обяд на газовия котлон на терасата, пише "24 часа".

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Затова преди 5 години
Никога не ползвайте оборотни бутилки! Купете си чисто нова бутилка и си я пълнете на някоя газстанция.И винаги проверявайте маркучите дали са свързани добре.
2
1
 
9
 
! Отговори
Тошо преди 5 години
Жалко за човека! Но такива неща ще продължат да се случват , защото няма контрол на газовите бутилки. Много често се случва да получиш оборотна бутилка със нацепено или липсващо уплътнение на вентила. И това е тъжното, че трябва сам да се погрижиш за това не че е нещо скъпо, но е живото-запазващо.
1
2
 
10
 
! Отговори
Monti преди 5 години
Така и не се научихте, не е гръмнала бутилката, гръмнла е изтеклата газ в околното пространство около бутилката. 100 % съм сигурен, че след взрива да покажат бутилката, ще е е непокътната, т.е. здрава!