"Евробабите" с песен пред МС: Да оправят дупките на пътя!

Кметът на Забърдо поиска по-голяма самостоятелност за селата
4 юли 2018 14:21,
24

"Евробабите" от родопското село Забърдо излязоха на музикален протест пред Министерския съвет с искане за ремонт на пътя до Чудните мостове.
Още по темата

"Всеки ден ще идваме, ако не ни послушат - шосетата за "Чудните мостовете" на Забърдо имат големи дупки, искаме пътищата да се направят, за да идват хората", закани се протестираща "евробаба"  пред Bulgaria ON AIR.

Кметът на смолянското село Забърдо обясни, че това е една от най-посещаваните туристически дестинации в Смолянска област и че кметството е кандидатствало за европейско село с най-много атракции.

"Искаме да покажем, че на селата е нужна самостоятелност, държавата дава пари, общините не дават. Имахме проект за 3 млн. и 800 хил. лв., който община Чепеларе ни отказа", каза той в "България сутрин".

Друга "евробаба" се оплака, че още в началото на разклона за "Чудните мостове" туристите се връщали заради разрушените пътища.

"Това е феномен - световна дестинация. Срамуваме се от чужденците, като ни видят пътищата. Протестът ни е мирен - молим за средства поне за частичен ремонт", каза тя, секунди преди групата да подеме следващата си песен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Орешарски защо не му пеете под прозорците като ви викаше, че "асфалт не се яде" ?