Поразени от мълнии: Две къщи избухнаха в пламъци

Бурята е поразила домове в Бойчиновци и Долна Рикса
4 юли 2018 13:23,
2
Поразени от мълнии: Две къщи избухнаха в пламъци
Снимка: Pixabay

Две къщи са избухнали в пламъци, след като са били поразени от мълнии. Гръмотевична буря, придружена с проливен дъжд и силен вятър, е вилняла в Монтанско.

Природната стихия предизвикала пожар в град Бойчиновци и в село Долна Рикса, съобщиха от Областната дирекция на МВР в областния град, цитирана от БТА.

Към 3,30 часа е получен сигнал за пожар в къща в Бойчиновци тази нощ. Въпреки намесата на огнеборците от Монтана, са изгорели 100 квадратни метра покривна конструкция, бяла и черна техника, мебели, строителни материали, земеделски инвентар и земеделска продукция, както и още домашно имущество. Спасени са две съседни сгради, върху които имало опасност да се прехвърли огъня.

Пожар в 2,43 часа е имало и в къща в село Долна Рикса, където огънят унищожил 110 квадратни метра покривна конструкция, 5 броя бяла и черна техника, мебели и домашно имущество. Пожарникарите потушили огъня и предотвратили прехвърлянето му на две съседни къщи.

Продължава оценката на нанесените щети от мълниите, паднали върху двете къщи, обявиха от полицейската дирекция в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Покривни конструкции по 100 квадрата. Бая къщички са значи. За не са спазили проекта и не са поставили гръмоотводи? Всяка сграда е потенциална цел на светкавица.
1
9
 
1
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Това не е реално. Разследващите да видят дали не е палеж. Един си пали електромера та му изгоря къщата, не беше преценил бензина.