Пред вратите на властта – протест на малките търговци на горива

Хората се обявиха против нов проетозакон в сектора
Обновена: 4 юли 2018 15:23 | 4 юли 2018 15:05,
22

Докато правителството заседава, тъгровците на горива изразиха своето несъгласие с нов законопроект, който засяга работата им. Законът за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и нефтени продукти, предвижда търговците на горива да заявяват големи суми под формата на банкови гаранции, както и да имат определен капитал, за да продължат да работят.

По думите на протестиращите това било лобистки закон, който ще превърне няколко фирми в монополисти на пазара, а стотиците дребни търговци ще бъдат изхвърлени. Освен това протестиращите алармират, че законопроектът ще доведе до повишаване цените за потребителите, съобщи Bulgaria ON AIR.

Недоволните обявиха, че има протестиращи и на магистралата край Свиленград, където са се образували задръствания.

Вицепремиерът Валери Симеонов се срещна с протестиращите и обяви пред тях, че народните представители на НФСБ ще внесат поправките в законопроекта, които да се гледат при второто четене в парламента, за да бъдат защитени и малките търговци

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: протестгоривабензин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
32
 
! Отговори
начало преди 5 години
До Край и невежите:Няколко милиона оборот, но я искарат 2000 лева чисти на месец я не!Всичко друго е себестойност на горивото , акциз и ДДС!Като не си наясно по добре не коментирай, защото се излагаш!!
21
1
 
36
 
! Отговори
От богиня Нефтида преди 5 години
Малките ... супичката ... голямо духане! Валю Злий не дава повече!
20
2
 
35
 
! Отговори
Край преди 5 години
Малък търговец на горива може да е само такъв дето пълни запалки. Тия са с по няколко милона оборот всичките.
19
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в тоя сайт няма думичка за депутата-рекетьор отГЕРБ-ДПС.
18
4
 
39
 
! Отговори
pipo преди 5 години
Като нямаш капитал, ходиш да пасеш овце. Не може с 2лв. капитал да се прави безобразна безотговорност. В тази държава трябва да имаме и задължения, не само права.
17
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавния апарат. 30 години се върти и яко краде.-НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЕ РЕФОРМИРА -НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЪЗДАДЕ МЕСТНА ВЛАСТ-НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЕ ИЗЛЕКУВА ОТ ТУМОРА СОЦИАЛИЗЪМ- НЕ ЖЕЛАЕ ДА ПРИВАТИЗИРА КАСОВО.- НЕ ЖЕЛАЕ ДА СИ РАЗВАЛИ СПОКОЙСТВИЕТО- НЕ ЖЕЛАЕ ДА СКЪСА С ОЛИГАРХИЯТАЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ И ЩЕ РУХНЕ ОТ РАЗ
16
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия как не ги е срам да протестират срещу партньора на Островитянина на карти.Безочлив народ се навъди. Непризнателен.
15
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИцоДребните били виновни те криели!!?? Заради тях нямали пари за здраве!!??А бе ти наред ли си бе!!Защо не кажеш нещо за единствената губеща рафинерия в света, която не е платила 1 лев данък!? А това че вашия вицепремиер Симеонов лично заяви пристанището на Лукойл Росенец" не е българска територия и никой не знае какво се товари и разтоваря там и къде заминава горивото! От там се крадат милиарди и на Бойко хич не му пука, важно е билота така да продължи. За това няма пари за здраве, образ
14
1
 
43
 
! Отговори
Коки преди 5 години
До ицоКак пък реши, че малките крият милионен оборот, а големите изобщо не крият, при положение, че замисли се, законите са за малките, големите никой не ги закача. Това е факт. Доста интересно мислене, малките крият оборот, аз съм видял как стоят нещата, малките ги скъсват от проверки, големите не ги закачат. хохоохо
13
12
 
34
 
! Отговори
ицо преди 5 години
Някои от така наречените малки търговци имат по няколко милиона оборот . Протестират за да могат да продължат да крият акцизи , за това им пречи закона . Няма такава наглост. Защитавайте ги , но после не се оплаквайте , че няма пари за образование и здравеопазване
12
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе знам какво се крие под звездичките след гербаджийско но ти червено т р о л ч е няма да ми държиш тон. Бегом в Сибир - там всичко е цветя и рози, ясно ли е !!!
11
3
 
41
 
! Отговори
Край преди 5 години
Това с капитала трябва да го има всяко ЕООД или ООД. Това дето решиха че с 2 лв. "капитал" може да се прави бизнес направи стотици хиляди безотговорни субекти. Е през такива се точи ДДС.
10
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавния апаратчик , чиновник , бюрократ, писар, на каквато и служба да е. Той обича да има едно голямо предприятие да му осигурява спокойствието до пенсия. да се отчита пред по големия шеф. И съответно да си ХОДИ НА РАБОТА без да се отчита какво е пройзвел.Такива фирми частни не се приемат да му развалят спокойствието.
9
1
 
51
 
! Отговори
Коки преди 5 години
Аз подкрепям малките, стига само за големите се работи. Мачкат само малките фирми и хора, иначе престъпниците са в големите фирми и политиците на високо ниво. Примери, московски, лукойл, едните не плащат данъци, другия кара шейни и става мазало и т.н.
8
3
 
36
 
! Отговори
Правителството преди 5 години
Айде сега протест,малките не може да са големи!
7
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Какво ти се гади бе гербаджийско ***?От това че България в най бедната и корумпирана държава в Европа гади ли ти се?!За това че здравеопазването е съсипано и в 42 % от смъртните случай е могло хората да бъдат спасени но калпавото здравеопазване не си е мръднало пръста, от това гади ли ти се а?Че пенсията е 100 евро, гади ли ти се а?
6
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
работата отива натам,че цялата държава трябва да стане собственост на десетина фамилии,никой не трябва да има самостоятелност и собствен бизнес освен тях,във всички свери,грозна феодална картинка се превръща страната,само дето още не са разрешили официално робството ,но със заобиколни закончета натам насочват
5
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми то кой ли не се изреди там. Ако съм на Бойко изобщо не бих им обръщал внимание. Само дето не го викат да им бърше и сополите вече. ГАДИ МИ СЕ
4
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А не така с лошо!Мислете и за В.Златев човека няма 2 стотинки хляб да си купи, управляваната от него рафинерия Лукойл" е единствената губеща в света!От 65млд лева оборот не е платила 1 лев данък на държавата.А и руските пенсионери и те душа носят а и ни са братушки, така че по добре българските печалби да отиват в Русия. На нашите пенсионери пари не им трябват, защото ги научихме да не ядат и сега чакаме да умрат.
3
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега цар Тиквун ще излезе и есички "протестиращи" ще се наредят за автограф и селфи.В БГ няма гражданско общество, само безнозъчни лакеи на властта.