Пускат автобус Банско - хижа Вихрен, ще се движи 3 пъти дневно

Линията ще работи през активния летен сезон
16
Пускат автобус Банско - хижа Вихрен, ще се движи 3 пъти дневно
Снимка: Община Банско

Автобусната линия Банско – местността Шилигарника – хижа Вихрен ще се движи от 7 юли, събота.

Линията ще работи през активния летен сезон, когато Пирин става притегателно място за хиляди любители на летните планински активности, съобщиха от Община Банско.

Автобусите ще тръгват три пъти дневно от района на Автогара Банско, като часовете на тръгване са 8:30, 13:20 и 17:00 ч., а от х. Вихрен – 9:20, 14:10 и 17:50 всеки ден.

"Предвидили сме достатъчно спирки в рамките на града, откъдето желаещите могат да се качат. Отделно от това, на път за хижа Вихрен, линията преминава през местността Шилигарника и къмпинг Бъндерица. По този начин освен, че ще улесним придвижването на туристи в планината, се стремим да намалим достъпа на автомобили към парк "Пирин", коментира кметът Георги Икономов.

По думите му активният летен сезон привлича много хора, което води до задръствания по тесния планински път, до рискове за водачите и останалите участници в движението, до замърсяване на средата с въглеводородни емисии.

Както всяко лято, и този сезон предвиждаме да издадем заповед за ограничаване движението на автомобили във високопланинската част. Затова и тази автобусна линия представлява една добра алтернатива за придвижване в планината, като при необходимост ще пуснем допълнително автобуси, допълва Икономов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
боби преди 5 години
Както се вижда потокът коли не е редуциран Какво очаквате МАЛКИ БУСЧЕТА Едвапобират хората и то да 8 ЛВ НА ПОСОКА
14
4
 
4
 
! Отговори
Todor R преди 5 години
Рейсовете са по-добре от колите, а най-добре е да има и нов лифт.
13
0
 
3
 
! Отговори
Кристина преди 5 години
Екстра, сега и времето се оправи, значи тръгвам
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен това, престани да се изказваш като последна инстанцияДоколкото ми се струва живеем в страна в която има СВОБОДА на словото. Това че на теб не ти харесва моят изказ, е лично твой проблем. Има хора на които моите постове се харесват. Даже и това да не беше така, аз изразявам лично мнение, с което не ангажирам никой! - това трябва да се знае - НЕ АНГАЖИРАМ НИКОГО!!
11
2
 
1
 
! Отговори
Valio преди 5 години
До : Hafen die WahrheitНеграмотник, не се пише "Hafen die Wahrheit" , a "Hafen der Wahrheit". Освен това, престани да се изказваш като последна инстанция , без да имаш представа от нещата. И да, имаше редовен автобус от автогарата в Банско до хижа "Вихрен" и обратно , с който съм пътувал много пъти . Този автобус беше спрян в средата на 90-те години .
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив, автобус за кашкавал туристите няма да ме спре! Просто има къде къде по-хубави маршрути за изкачване в Пирин, пък и Пирин не е връх Вихрен! Толкова други върхове има. Все пак от Банско до Вихрен през Казаните може да се вземе и тези автобуси въобще няма и бъдат забелязани. Вихрен, Мусала, Мальовица и Черни връх отдавна са станали символи на кифладжийството, което е много жалко, но факт. Но поне върхове още има стотици така че има къде да се ходи.
9
2
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Едно време си имаше такава автобусна линия ..так че не пускате а възстановяватеНикого не мож заблуди!! На х. Вихрен съм ходил по всяко време от годината и НИКОГА не е имало редовен превоз. Основният поток беше от коли рядко имаше инцидентен автобус!
8
3
 
5
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Едно време си имаше такава автобусна линия ..так че не пускате а възстановявате
7
3
 
7
 
! Отговори
софианецо преди 5 години
А до върха нема ли да има автобус?Нема да одим пеша да се морим.
6
1
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Аз доколкото си спомням, то всяко лято имаше бусчета до гореТова е друго и редовен транспорт е съвсем друго! Планината трябва да е предизвикателство, което трябва да се покори! Трябва да е стимул за нови преживявания и авантюри. Изпитание на физиката и духът, който оставя следа в живота на човек,а не безпсметно пиянски вечер.Ако се движех до хижата с автобус, нямаше да изживея спираща дъха гледка точно по този маршрут. Една сърна до реката!! След автобусите идват камионите със строежите.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩЕ СТАНЕ КАТО НА РИЛСКИТЕ ЕЗЕРА-ПРЕЗЕРВАТИВИ,ДАМСКИ ПРЕВРЪЗКИ,ЦАРЕВИЦА И МНОГО ДРУГИ *** НЕЩА.ВСИЧКИ СОФИЙСКИ ДУПЕТА ЩЕ ОТИДАТ ДА СЕ СНИМАТ ПРЕД ВЪРХА.ЩЕ СТАНЕ ГОЛЯМ ЛАЙНЕРИ КОРУПЦИЯ.
4
1
 
2
 
! Отговори
bilikidd преди 5 години
Аз доколкото си спомням, то всяко лято имаше бусчета до горе !
3
3
 
1
 
! Отговори
fake news преди 5 години
цяла българия пустее а ти се правиш на голям пещерняк.то за това сме в средновековието..
2
6
 
10
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Значи вече никога няма да отида на х.Вихрен!Планината става увеселителен парк! Всички пияндета ще имат възможност да се изхождат там. Сега очаквам по Джамджиевия да направят лифт от х. Вихрен до връх Вихрен и всичко алкохолик на върха!
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма новина!!!