Семейството на убития доцент: Добър човек, признат учен! Очерниха го!

Защо студентката не е задържана, попита синът му Николай Нейков
4 юли 2018 15:38,
67
Семейството на убития доцент: Добър човек, признат учен! Очерниха го!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Съпругата на пребития до смърт доц. Стефан Нейков от Пловдив, дъщеря му и синът му са потресени от версията, която обявиха разследващите - че той е искал секс и пари от студентка, за да ѝ помогне да завърши магистратурата си в местен университет. В понеделник 70-годишният мъж издъхна след жесток побой от мъжа на студентката.

Още по темата
"Стефан беше пенсионер от 6 г. и оттогава не преподава. Защо прокуратурата се доверява на показанията на убиеца и жена му и ги тиражира в медиите. Изля се помия върху името на един уважаван учен, очерниха паметта му", каза пред "24 часа" съпругата му Ирена.

Синът Николай Нейков, който е главен асистент в института по растителни генетични ресурси в Садово, е шокиран.

"Изкараха баща ми едва ли не сексуален маниак. А той бе признат специалист и добър човек. Помагаше на всички", посочи Нейков.

33-годишният учен недоумява защо студентката не е задържана, а е разпитана само като свидетел.

"Не е ли и тя съучастник, след като е хвърлила бухалката край Марица", попита той.

Припомняме ви, че доц. Нейков е бил открит в безпомощно състояние, със следи от насилие, до колата си на бул. "Христо Ботев" до Военна болница в Пловдив на 2 юли т.г. след 22:00 ч. Минути след пристигане на медицински екип, той е издъхнал.

Назначена е аутопсия, която ще даде точните причини за настъпването на смъртта.

Автомобилът, до който е намерено тялото, сив "Фолксваген Поло", е собсвеност на сина на Нейков.

По-късно от Аграрния университет в Пловдив съобщиха, че убитият не е бил техен преподавател.

В петък прокуратурата ще внесе в съда искане за задържане под стража на обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
18
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Как така не се било случвало по университетите? Случва се и още как! Един, известен коцкар се опита да ми чертае по коляното интеграли по висша математика, аз го бутнах и все пак, на втория път си го взех. Пълно е с такива. От колко места са ми се оплаквали колежки! Всечки ги знаят поименно кои са такива във всеки факултет, но нищо не се прави. После го отнасят студентките. Като че ли само жените си изоставят следването. Колко такива мъже има!
44
4
 
18
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Иванка не е искала така да си вземе изпита. Затова гадния скс изнудвач го е отнесъл. Ако е искала, нямаше да е по новините сега. Отвратителен човек, който се крие зад възрастта си. Да изнудва студентки. Позор! Семейството му трябва да се срамува. Да ги излага така. ***! Можеше да си трае на сладката работа, където взима едни дребни без нищо да разбира и без да ги е заслужил. И синчето е наредил там. И то с куха титла. Защо търсим извинения на стария коцкар? Получил си го е, затова е отишъл.
43
1
 
24
 
! Отговори
светла му памет преди 5 години
А нормално ли е ***, нагли студентки като Иванка Стоичкова вместо да си седнат на *** да учат, да се надяват да си вземат изпитите с разтваряне на краката, с нахалство и разврат?! Точно те търсят всякакви връзки с преподаватели, предлагат и подкупи, за да минат напред и да завършат висше един вид с фалшиви дипломи.Защо не погледнете нещата от друг ъгъл: Иванка и Илия Стоичкови са притискали доц.Стефан Нейков да уреди висшето, и като не е станало умницата да стане висшистка, бум, фрас...
42
1
 
18
 
! Отговори
до Факт! преди 5 години
Разсъждаваш като някой, който с дупене всичко е постигнал. В днешните джендърски времена ще си много актуален!
41
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой крив, кой прав, "медиите" направиха кликовете, оправайте се!
40
8
 
38
 
! Отговори
Яката Дупара преди 5 години
Секса искарва висше образование на 78 процента от жените в БГ !
39
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сексуален маняк е кому ура търси на среща извън града със студентка ?Очевидно е искал да е бодне !То явно и сина му е същият маняк .Злоупотребяват със служебното си положение за пари и секс услуги !.Не се оправдавайте учени маняци !Малко му е лесно се е отървал !
38
8
 
33
 
! Отговори
Един преди 5 години
Да,де защо тиражират версията на убийците,те се стремят да се оправдаят,а " студентката " да омаловажи вината на съпруга си откачалката!След като вече не е преподавател какво са искали от него?Да не би някоя научна разработка да се препише на " студентката",а той отказал!Ако тя е искала да запише магистратура какво й пречи да запише?
37
3
 
32
 
! Отговори
Една от 80те % преди 5 години
И аз искам вишу, някой знае ли как да го изкарам по бързата процедура, паре немам, май ше требе со дупе.
36
8
 
44
 
! Отговори
сдаф преди 5 години
Аз съм преподавате и студетки са идвали да ми предлагат секс. Смееш ли да приемеш е въпроса? Една скрита камера струва 10 лв. Да станеш за резил за едно таковане? Айде нема нужда. Минаха тези времена с таковането и плащането (ако ги е имало).
35
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре си го е получил
34
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако тръгнем да убиваме всички клецкащи чужди жени в България няма да останат мъже. Нека който не е клецкал чужда жена пръв да хвърли камък.
33
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте сега и семейството убийци.
32
27
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ходи да клецка чужди жени така ще е.В нета има хиляди обяви-никак не лоши жени и момичета правят много неща за скромни суми.Ама оня иска хем да лющи млади момичета хем да му шарят подкупи да ги пуска на изпитите.Заслужено съчетание с бухалка бих казал.
31
3
 
29
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
Ми то с.екс не се иска от всяка, трябва малко от малко да прилича на нещо!
30
5
 
37
 
! Отговори
м даа преди 5 години
В щатите такива убиици ако си намерят добър адвокат може да имат късмет и да ги осъдят на доживотен.
29
16
 
50
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Българката ако ме разбирате обича да си изкарва следването или повишението в длъжност с разтваряне на крачката и устичката.В смисъл на изток от Хърватско-Сръбската граница жените не обичат мноого да се напъват.Предпочитат да се надупват.Дали ще се дупи на някой студент за чертеж или на преподавател.Големи са катерици като цяло.
28
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРУПАТА ЗАМЕСЕНА В УБИИСТВОТО НА ДОЦЕНТА ДА ПЛАТИ КРЪВНИНАТА 100-150 хил. лв. НА НАСЛЕДНИЦИТЕ.
27
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Аграрния университет казват че не е техен преподавател , защото е истина . По телевизията се яви ректора на Аграрния КОЛЕЖ ,което е друго учебно заведение в Пд и май при тях е бил въпросния пенсионер. Те всички са пенсионери там барабар с ректора.
26
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подобно на един от написалите...била съм студент в 3 университета..Имам 2 висши..Пари ми искаха от Варненския Икономически за един изпит по матетматика и го напуснах. Въпреки това, никога, никои не си е позволявал да иска с.кс от мен или мои колеги. Още повече човек на 70 години. Това, че се е оправдала, че не си е взела изпитите, защото мн я искат пък тя не дава е др. въпрос :)