"Ще те нарежа, изнасиля"! И ало измамник измъкна всичко...

Пенсионерката станала жертва на схемата за "полицейска акция"
Обновена: 4 юли 2018 17:43 | 4 юли 2018 17:38, Веселина Йорданова
14
"Ще те нарежа, изнасиля"! И ало измамник измъкна всичко...
Снимка: Dnes.bg

Възрастна жена от село Джулюница даде всичките си спестявания на измамници, заплашвали живота ѝ.
 
72-годишната Пенка Манева е пенсиониран счетоводител. Всичко започва преди седмица, когато домашният ѝ телефон звъни, а непознат се представя за началник на полицията в Стражица и й обяснява, че в най-скоро време ще бъде заплашена.
 
"Ако някой ви заплашва, се обадете на номер 6144. И аз повярвах, като един нормален човек, че са от полицията. Откъде ще ми знаят името и фамилията?”, разказва потърпевшата пред Нова телевизия.
 
Схемата, в която попада възрастната жена, е последната и най-прилагана – съдействие за разкриване на телефонна измама. След мнимия полицай на жертвата звъни друг непознат, който я заплашва и обижда: "Ще дойда, ще те нарежа, ще те изнасиля". Поискали й 60 000 лв.

Още по темата

Следващото обаждане е отново от мнимия полицай, който убеждава жената да сложи парите си за примамка.
 
"Спокойно, госпожа! Ангажирали сме цялата полиция в Стражица. Изпратили сме цивилни момчета – 10-15 в Джулюница. Улицата ви се наблюдава. Колко пари имате?", попитал "униформеният". "Имам 10-тина - 12 хиляди, стари хора сме, ниви щяхме да купуваме", обяснила Пенка Манева.

Измамникът я убедил да остави парите на определено място, а полицаи щели да заловят мошениците в момента на вземането им.
 
Жената оставя в сеното всичките спестявания на семейството – 13 хиляди лева и 500 паунда. Малко по-късно комуникацията с нея е прекратена и тя разбира, че е измамена.

Няколко дни по-късно криминалисти от Горна Оряховица тръгват по следите на мулето, пренесло парите, както и на мошеника, ръководил измамата.

Чрез мулето, полицията стига и до "мозъка" на измамата, който също е заловен – съденият за телефонни измами Димитър по прякор Мея от Павликени. Следствен експеримент с мулето – Николай, разкрива схемата на измамата, в която е участвала и жена.
 
Задържаните са върнали парите, направили са самопризнания и остават в ареста.


14
Още по темата: МВРтелефонна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
с-в (пенсионер) преди 8 месеца
до 1 - Discovory: разкриването е бързо и резултатно, вероятно защото от Джулюница е най-известният български сумист и японски зет.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Обадят ли ти се такива, тегли им един с.к.т.р, независимо дали се представят за полицаи или за бандити.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като ги хващат - файда 0. Това вече продължава над 6 години.
Гениалната схема за лесни пари. Ама и пенсионерите са затъпели здраво.... кой ще ви нареже бе? По телефона ви заплашвар, следели им улицата в умрялото село.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трябва да ги съдят не за измама , а за телефонен тероризъм
6
0
 
19
 
! Отговори
Тоягата преди 8 месеца
Ако аз съм цар, ще ги пребивам по няколко пъти на ден в рамките на седмица. После ги пускам и ако се повтори ще играе я секира, я въже..съдени, пуснати.. вашата мама *** , гнусна съдебна
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има изумително прости хора, като се е вързала и ще слага примамка, да беше сложила вестници в тая торба. Кви са тия хора дето ей така си дават парите не знам. А измамниците да ги екзекутират, иначе аз им плащам хем разследването, хем лежането.
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А кога ще ги пуснете? Толкова пенсионери чакат да съдействат...
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тия явно не са се отчели с необходимия процент и айде в зандана. Иначе ми е трудно да повярвам колко баби бяха измамени досега и това е първият случай, на който се натъквам със задържани.
Все пак да отдадем заслуженото на МВР и се надявам това да е само началото. Сега остава и прокуратурата даси свърши работата и тез убавци да правят много безплатен с€кс в затвора, щото там такива дето заплашват и лъжат баби много ги обичат.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Давайте им доживотни присъди и по 2 000 000 млн лева глоба да си платят престоя в занданар как хем е съден хем ги ловите отново и отново.
1
0
 
25
 
! Отговори
Discovery преди 8 месеца
Пу, да не поверва човек, че са ги заловили... А иначе като са ги хванали, ся да ги наррежат и иззнасилят тех, като толкова знят да заплашват!!!!