На "лов" за щатни шофьори - с неплатени актове и куп нарушения

Повод за проверката е 685 загинали и 9137 ранени за 6 години
5 юли 2018 17:45,
14
На "лов" за щатни шофьори - с неплатени актове и куп нарушения
Снимка: Bulfoto, архив

Черната статистика за загиналите на път за работа е повод за новите мерки към шофьорите. Този път частни фирми ще бъдат проверявани за служители, които имат неплатени актове към Пътна полиция и множество нарушения, но въпреки това са назначени на длъжност "шофьор".

Това предложение е направено след съвещание между няколко министерства, провело се в МВР, пише "Монитор". Причината за по-крутите мерки, които все още се обмислят, е големият пътен травматизъм в работно време, както и на път към работа.

Още по темата

"Сериозен проблем е високата смъртност при пътувания по време на работа. През периода 2011-2017 г. по вина на водачи на фирми са загинали 685 и са били ранени 9137 граждани.

В тази статистика не са включени пътнотранспортните произшествия с участие на служителите от държавната и общинската администрация, както и пострадалите по време на работа като пешеходци и велосипедисти", се казва в доклад на МВР, изпратен до Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Жалък опит на абдикиралата държава да демонстрира държавност. Естествено в дрането на кожи и наказанията е първа в света. На румънците им вдигат заплатите и намаляват данъците, при нас обаче наопаки. Де да беше толкова упорита и усърдна "държавата" в подкрепата и съдействието към децата с увреждания и старите и болни хора.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ехаааа и сега "Ко ща праим ся?" ще се развихрят с пълна сила, че всички ще са готови да бутнат някоя 20-тачка вместо да ги уволнят от работа. Изобщо поредното недомислено решение.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СъветДа ти кажа, ако станат по 800-1000 лева и ги думкат директно, като отнемат имущество и се вкарва в затовра при неплащане, ще е същия резултата. Разлиакта ем, че държавата ще спечели доста къщи ии апартаменти иот хитрушите,.
9
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма държава по света, в която свръхвисоките наказания да са спряли нарушителите. Въпреки това тези от 80% в България продължават да искат все по-строги наказания.
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статистиката за катастрофите и загиналите в България може рязко да се промени, само ако КАТ започне да работи, а не само да води грешни статистики след като вече е станала катастрофата. Колко са нарушенията и катастрофите зависи на повече от 95% от контрола.
7
3
 
12
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Глобите да се премахнат. Да се въведат само други наказания ,дето болят повече.
6
16
 
7
 
! Отговори
Така е преди 5 години
685 загинали за 6 години. Че то толкова загиваха при соца при десет пъти по малко коли само за година.
5
13
 
11
 
! Отговори
kkk преди 5 години
Не знам защо държавата спи когато е толкова елементарно!Запор на превозното средство и конфискация ако в определен период от време не се плати глобата!
4
1
 
23
 
! Отговори
ша ги фанете за... преди 5 години
Щом хората не искат да плащат актове за гражданска която си е чист грабеж и абсолютната простотия винетка за да караш в дупки ,вижда се че завишението на глобите е един вид самоиздръжка на полицията постоянното дебнене на безсмислени места с цел повече глоби ,що не се направи една статистика на колко полицаи и членове на техните семеиства са съставени актове по здвп .Всяка вечер някакъв с палка ми изскача зад завой с палка ,като луд и после ти си виновен ,че си го блъснал...
3
2
 
14
 
! Отговори
фани ма.. преди 5 години
Тука се е тръгнало по пътя на глобяване на раята...още малко като завишат глобите и почнат да вкарват в затвора щото те така или иначе няма да могат да се справят и ще вкарат и наказателния кодекс накрая за всяко дребно нарушение ...та тогава като те сбара някои мильо може и да получи и....,щото мизата става висока --справка САЩ там за нищо влизаш в затвора полицията с най-големи права ,ама и наи много избити при проверки и от двете страни.
2
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте по-високи заплати на хората за да могат да си платят актовете за каквото плащате такова и получавате, смешници.
1
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на лов за корумпирани катаджийчета кога?