Родители на деца с увреждания въстават и в Стара Загора

Протестът е безсрочен, до промяната
5 юли 2018 21:00, Петя Славова
8
Родители на деца с увреждания въстават и в Стара Загора
Снимка: архив, Булфото

Родители на деца с увреждания, хора с увреждания и граждани започнаха протести и в Стара Загора. Те подкрепят протеста на майките на деца с увреждания в цялата страна, съобщава "Дарик".

Недоволните искат промяна в действащата социална политика за децата и възрастните хора с увреждания и техните семейства. Безсрочният палатков лагер в Стара Загора е разположен в Градската градина и ще остане до постигане на исканията.

Още по темата

 
Основното искане на протестиращите е приемане на закона за личната помощ и национален регистър на всички деца с увреждания.

"Основните искания на всички майки са да се приеме този закон за личната помощ, да се направи национален регистър на всички увредени над 18 години, не само до тази възраст, защото те остават в нищото", обясни Марияна Пантова, майка на две деца с церебрална парализа.

"Надявам се днес да се приеме в парламента този закон. ТЕЛК-овете са циркове, тази година лично аз осем месеца съм чакала решението на ТЕЛК, изпращат ме до НЕЛК, но това не е само мой проблем, проблемът е на всички майки. Нещата са много, но това е основното, което искаме", каза още тя.
 
Протестът е безсрочен, а майките са категорични, че няма отстъпят от исканията за достоен живот на техните деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
WTF? преди 5 години
Ние сме солидарни. Но според протестиращите неблагодарници не сме достатъчно солидарни. Длъжни сме били да сме по-солидарни. Всеки който може - да хваща втора работа за да увеличи солидарността си плащайки повече данъци че на хората не им стига а те имат права все пак. Вие имате задължения - работете. Казах!!!
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам ме е от жестокостта и липсата на съчувствие, които прозират от долните коментари. Дано никога на тези същества /дори не мога да ги нарека "хора"/ не им се случи да се сблъскат и малка част от трудностите, които срещат ежедневно родителите, отглеждащи деца с увреждания. Очевидно, че още много път трябва да измине обществото ни, докато всички осъзнаят колко важно е да бъдем солидарни с по-слабите от нас. Защото утре и ние можем да се окажем на тяхно място.
5
6
 
5
 
! Отговори
Кеф преди 5 години
От днес и аз протестирам искам минимална швейцарска заплата!!!
4
6
 
9
 
! Отговори
Нелепо преди 5 години
И аз искам 3000 лева заплата!Кой ще ни даде пари.....Значи аз мога да си съдирам *** от работа за 1000 лева и детето ми да не получава детски надбавки,защото видиш ли взимам много пари.А тези тук искат само да си стоят вкъщи и да взимат 1000+ лева заплата....От къде на къде!!!Ако няма кой да работи драги "майки" няма да има кой да ви даде!Първо да се вдигне дохода на работната класа след това ще има пари и за инвалиди,пенсионери и др.
3
4
 
6
 
! Отговори
4983 преди 5 години
Палатките в София ги преместиха?За телка,,да ,да не обикалят кабинети,но следва ли комисиите да ходят по домовете или искат бесрочен ТЕЛК,какво?Сега включиха и възрастните,но пак децата над 18 г!Е добре,де,лична помощ е удачна за тежко болни възрастни или самотни,с малки пенсии,но млади жени,хем по 930 лв.плюс добавки и консумативи.Е?Тези майки да хващат работа ,а за децата да осигурят дневни центрове със специалисти,както на запад,но там майката трябва да работи,тогава държавата поема грижите.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България още не е декомунизирана тотално а обществото ни още е ***, щом това се случва. Умен народ не мисли като комунист- затова не са му първа грижа инвалидите, руснаците и ромите.
1
13
 
12
 
! Отговори
А стига бе! преди 5 години
Партийното поръчение в действие - сега в София, после и в други градове...