След скока на тока и парното: Да си отиде ли шефът на КЕВР?

Владимир Каролев и Атанас Тасев единни: Не трябва
5 юли 2018 10:50,
29

В КЕВР гласуваха поскъпването на тока и парното от 1 юли. Увеличението се налага поради увеличението на цената на природния газ от 29 юни.

Миналата седмица Корнелия Нинова и левицата поискаха пердсрочното освобождаване на председателят на Комисията Иван Иванов, което ще се гледа днес в Народното събрание.

Междувременно пък омбудсманът Мая Манолова внесе иск в прокуратурата срещу скока в цените. Конституционният съд отхвърли възможността граждани да обжалват решенията на регулатора за цените на тока и газа. Делото беше образувано през март по искане на омбудсмана.

Икономистът Владимир Каролев заяви в предаването "България сутрин" по Bulgaria On Air, че подобно искане физически лица да могат да обжалват решения на регулатор е абсурдно. А заедно с енергиния експерт проф. Атанас Тасев се съгласиха, че няма основание да се иска оставката на председателя на КЕВР. 

Още по темата

"Регулаторът определя пределните цени, максималната цена, над която не може да продавате. Той не определя цената", обясни проф. Тасев.

Той беше категоричен, че КЕВР е действала много рестриктивно, а резултатът е заведени арбитражни дела срещу държавата. Енергийният експерт допълни също, че сега увеличенията са малки, с няколко лева, които обаче за някои хора са проблем.

По думите му основният проблем на всички правителства на прехода е, че не са успели да решат "основния проблем на държавата – политиката на доходите". И допълни, че в момента увеличенията са малки, с няколко лева, които, обаче, за някои хора са проблем.

Ако доходите на хората бяха по-високи, въобще нямаше да говорим за това", категоричен беше проф. Атанас Тасев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: парнотокценикевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Kiorsufra преди 5 години
Vreme e da si hodiat aiduzite
26
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
ДА ПИТАМ ЗАЩО КОГАТО ПАДНЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПАЗАР ЦЕНАТА НА ГАЗТА НЕ ПАДАТ ЦЕНИТЕ ЗА ТОК?????
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е отдавна за кървава революция НОоо революция с овце не се прави оФсата синостава ***
24
7
 
0
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
В никакъв случай да не си ходи!!! Той поне ги вдига малко. Ще дойде някой неориентиран, и ще ги вдигне повече. :)))
23
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ако увеличевието е грешка,просто го отменете!!!Защо трябва да "си ходи" ФИГУРАНТА,който САМО СЪОБЩАВА "решението"?!...Както правилно отбелязаха някои долу..обаче забележете гаврата:-""Регулаторът определя пределните цени, максималната цена, над която не може да продавате. Той не определя цената"?!?!?!?!?!Да не би господина да иска да каже,че лакомията ще позволи на ВЪПРОСНИТЕ да продават ПОД "пределните цени"?!?!В Бг "пределната цена" Е ТЕКУЩАТА цена!!! "Пазарния принцип" е НЕПОЗНАТ!
22
0
 
1
 
! Отговори
Ezip преди 5 години
Не убивай вестоносеца!
21
0
 
11
 
! Отговори
БАЛАНС преди 5 години
Толкова малко хора останаха в България и все бедни, а се налага да изхранват 130 000 хайлази от ГЕРБ, които задръстват министерства и други институции
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си ходи!Там трябва да е постоянна въртележка на кадри за да няма време да се сработват и ояждат
19
0
 
6
 
! Отговори
дядо Пенс преди 5 години
КАРОЛЧЕТО е рядък слагач !!!
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да си много наивен за да вярваш, че КЕВР има някакво участие в определянето на цените. Те само ги съобщават
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много скъпо ни струва този "полезен орган"! Като им е толкова важен на монополистите, да си му плащат официално, а не под масата! На мен не ми е нужен, щом цените са винаги "нагоре".
16
1
 
0
 
! Отговори
Перко преди 5 години
До НаумовМен всичките тези не ме интересуват. Тяхното си е тяхно. Интересува ме аз какво имам и как да го направя повече
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да избираме "политик по доходите" на изборите. Ние избираме все "политик по вдигане на цените". Тези двама непризнати гении от селска величина са безкраен извор на телеглупост.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно!Предлагам,във всяка махала по КЕВР.
13
0
 
30
 
! Отговори
Наумов преди 5 години
До ПеркоИскам да "работя" за 14000 месечно,но няма места ни в КЕВР,ни в НС, ни в Общината.Цялата държава е с население колкото квартал на голям град и може да се управлява от 1 кмет.А ние имаме 30 областни управители,260 кметове,240 депутати,над 20 миниктерства по нещо си...Трябва яка ножица и шъ съ опраим
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все тая, нали вече вдигнаха цените. На никий не му пука дали ще си отиде...
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да си отиде, защото е протеже на Островитянина. А в Територията се случва това, което нареди Островитянинът.
10
0
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Всеки трябва да може да осъди КЕВР СЕГА ЗАСЕГА ТЕ СА ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ПИПНЕ, ТОВАЕ Е ЛОБИСТКА КОМИСИЯ В ПОЛЗА НА МОНОПОЛИСТИТЕ, МОЖЕ ДА ГИ ОСЪДИ ЕДИНСТВНО МОНОПОЛИСТА ТИ АКО СИ ЕДИН ШЕФ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ЩЕ ПОЧНЕШ ЛИ ДА ВОДИШ ДЪЛГИ И ГЕГАВИ ДЕЛА КОИТО НА ТУЙ ОТГОРЕ СА В ТВОЙ УЩЪРБ
9
1
 
27
 
! Отговори
хх преди 5 години
Вече не се диша от експертизата на Каролев,защо въобще се дава трибуна на този ***?? Експерт от лифтове до енергетика , омръзна ни от нефелната ти проправителствена слагаческа експертиза
8
0
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
А,не бе !!! Баклава че го черпим !!!