Убийството на учения: Близките открили колата му случайно

Аутопсията: Счупени череп и ребра, много удари по тялото
5 юли 2018 11:27,
27
Убийството на учения: Близките открили колата му случайно
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Татко имаше дупка на главата, беше целият син, а колата му потънала в кръв". Това разказа дъщерята на убития доцент от Пловдив, Стефан Нейков, Наталия Нейкова. В понеделник 70-годишният учен бе пребит до смърт от съпруг на негова студентка. Няколко часа преди да научат за убийството, близките издирвали Стефан из пловдивския кв. "Тракия". Доцентът от института по растителни генетични ресурси в Садово и жена му Ирена живеят там в панелен блок.

Още по темата
"Не се прибра до 21:30 ч. и първоначално си помислих, че гледа някъде мач. След като не вдигна телефона, се притесних. Винаги се обаждаше и ме уведомяваше къде е", обяснява съпругата.

Ирена и синът ѝ Николай Нейков, който е главен асистент в института, където се пенсионирал баща му, обиколили заведенията в района, но не го открили. Зловещата новина за смъртта му научили от Наталия. Нейният 19-годишен син карал автомобила си по бул. "Христо Ботев" и забелязал колата на дядо си, оградена с полицейски ленти. Наоколо имало и много униформени. Младежът се обадил на майка си Наталия.

При аутопсията по тялото на доц. Нейков са открити следи от удари. Потрошени били черепът му и ребрата. Мъжът издъхнал вследствие на побой с дървена бейзболна бухалка.

42-годишният нападател Илия Стоичков е в ареста с обвинение за убийство. Съпругата му Иванка, която присъствала на побоя, а след това изхвърлила бухалката край река Марица, е разпитана като свидетел и е освободена. Пред разследващите тя обяснила, че записала магистратура в Аграрния университет, но няколко пъти я прекъсвала. Доцентът обещал да ѝ помогне да завърши, като използва контактите си там. Поискал в замяна секс и пари. За каква сума е ставало въпрос от прокуратурата не дават информация.

32-годишната Иванка се познавала с доц. Нейков покрай сина му Николай. Двамата били състуденти в университета, когато учели за бакалаври.

"Още тогава ученият и дамата са имали отношения", посочи зам. окръжният прокурор Галин Гавраилов, без да уточнява дали са били интимни.

Семейството на доц. Нейков е шокирано от версията за секс и рекет, по която основно работи полицията. Според близките тя е очернила паметта на един добър човек и учен.

"Това са твърдения на съпрузите убийци. Защо разследващите ги обявяват в публичното пространство? Върху баща ми се изля помия, очерниха името на един уважаван учен", казва синът му Николай Нейков, цитиран от "24 часа".

По думите му доц. Стефан Нейков бил отвратен от пловдивски университет, където преподавал преди 20-ина години. Тогава на изпит студентка отъркала крака си в неговия. За случката той разказал с възмущение на близките си.

"Какъв секс на 70 г. Не вярваме", казват и съседките на учения. Описват го като възпитан и човечен. Помагал на трудноподвижните, бил пръв при оборките на градинката пред блока.

Убиецът на доцента - Илия, е международен шофьор. Живее с жена си в пловдивско село. Младото семейство има син.

Очаква се прокуратурата да внесе в съда искане за постоянен арест на убиеца на доцента.

Припомняме ви, че доц. Нейков е бил открит в безпомощно състояние, със следи от насилие, до колата си на бул. "Христо Ботев" до Военна болница в Пловдив на 2 юли т.г. след 22:00 ч. Минути след пристигане на медицински екип, той е издъхнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
10
 
! Отговори
някой си преди 5 години
Още ли не сте разбрали, че целият извратен и зловещ сценарий за побоя до смърт с бухалка, че и навиране на бухалката в *** на доц.Нейков, уж в резултат на сексуален тормоз и изнудване от доцента, с добавка кражба на златния му синджир е реализиран по идея на лукавата 32-годишна студентка Иванка Стоичкова! Даже допускам насила Стоичкови да са замъкнали стареца на тъмното скатано място единствено и само с цел грабеж! Тъпия Илия и хитрата Иванка са банда нагли крадци и убийци!
22
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
70 ГОДИШЕН ДЪР-ТАК, ПЪК ГО ПАЛЕЛО НА ВЪРШИНА.
21
0
 
11
 
! Отговори
така..... преди 5 години
...., а МВР шефът се опитва да ни убеди , че България е сигурно за живеене място .
20
1
 
6
 
! Отговори
niki преди 5 години
Секс едва ли си е искал, по-скоро пари ще да са...
19
1
 
34
 
! Отговори
светла му памет преди 5 години
А нормално ли е ***, нагли студентки като Иванка Стоичкова вместо да си седнат на *** да учат, да се надяват да си вземат изпитите с разтваряне на краката, с нахалство и разврат?! Точно те търсят всякакви връзки с преподаватели, предлагат и подкупи, за да минат напред и да завършат висше един вид с фалшиви дипломи.Защо не погледнете нещата от друг ъгъл: Иванка и Илия Стоичкови са притискали доц.Стефан Нейков да уреди висшето, и като не е станало умницата да стане висшистка, бум, фрас...
18
1
 
16
 
! Отговори
Ибн Ебн Ал Студент преди 5 години
Значи дядката виновен че суинката не може да се дипломира. Браво
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"22.00 часа сравнително светло за тези дълги дни"Слънцето залязва в 9, до 10 вече е напълно тъмно.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не се разбира,при такива тежки травми,фрактури как се оказал до тази военна болница в собствената му кола цялата в кръв от нанесените му поражения,кой ли карал колата притова далече от местото на нанесения побой наверно някъде около местото на което студентката му по магистратура изхвърлила бухалката в реката и мъжъ й бил наоколо там щом е ставало въпрос за две неща-секс и пари,а живяли на село,а доцента открили до болница след 22.00 часа сравнително светло за тези дълги дни за път из града
15
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бащата-аграр-преподавател в университета, синът-аграр-преподавател в университета, децата му и те ще преподават в университета. Всички ще станат поне доценти. Накрая защо университетите тук са на ниво техникум и титлитература няма никакво сдържание. Всички са с връзки.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
убиеца може и да е друг
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато тираджията е въртял геврека тая е въртяла.....
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда, не е типично такова убийство, дори и да си е поискал секс. Има нещо гнило тук...
11
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тая е съучастник и прикрива доказателства.Какъв свидетел е?Тя защо не е обвинена????
10
3
 
27
 
! Отговори
иванов преди 5 години
НЯМА ПО ТЬП И *** ОТ БГ ШАФИОР, *** НА КВАДРАТ.
9
0
 
32
 
! Отговори
??? преди 5 години
Не знам защо все ни пробутват версията на убийците?! Не знам и защо не са повдигнали обвинение в предумишлено убийство срещу двамата убийци. Приготвили са бухалката, примамили са го на някъде, където може да го трепят и са го претрепали. Ударът по глават е бил достатъчен, но на тези социопати им е било малко.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се научиха ей - искаш повече пари, и после си викаш ***. Чиста работа.
7
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне 50% от тия "учени" искат секс от студентките си.Тоя си го е покучил.
6
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам защо жената е била освободена при условие че е съучастник. Отделно тая версия за с екса нещо хич не се вързва. 70 годишен и с екс ?!
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е че лъжат тия двамата, при изнудване се иска или секс или пари, а не и двете... лъжа отвсякъде. Може да е имало някаква уговорка между тях за помощ и услуга съответно. Показанията са едностранни и не може да се докаже. Само като се вземе предвид, че простата селска жена толкова време не може да се дипломира и агресивния, вероятно алкохолик съпруг, картината се изяснява. И двамата са за затвора - физическия извършител и съучастничката му.
4
3
 
19
 
! Отговори
ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА преди 5 години
ЗА ТАКИВА БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА !!!!!!!!!